- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Світла память загиблому павлоградцю

Міський голова, депутати міської ради, виконавчий комітет та усі мешканці міста Павлоград висловлюють рідним та близьким Петра Карташова співчуття з приводу його загибелі.
20 березня в зоні бойових дій на території Донецької області під селищем Авдіївка загинув співробітник ДТЕК Шахтоуправління імені Героїв космосу Петро Карташов 1978 року народження.
У перший раз Петро був мобілізований до Збройних Сил України 1 березня 2014 року через Павлоградський об’єднаний міський військовий комісаріат. Додому він повернувся 5 липня 2014р. А 19 квітня 2015 року хлопець був призваний вдруге. Петро служив капітаном в складі 39 батальйону Збройних Сил України. Повернутися додому до рідних, близьких та друзів йому не вдалося. Вантажний автомобіль, в якому Петро їхав зі своїм бойовим товаришем, підірвався на протитанковому фугасі.
Вперше на шахту Петро прийшов у 2003 році, де і працював гірничим майстром на ділянці по видобутку вугілля №4 ДТЕК ШУ ім. Героїв космосу до своєї мобілізації.
Колеги пам’ятають Петра, як дуже сумлінну і відповідальну людину. Він вміло долав труднощі і ніколи не зупинявся на досягнутому. За 13 років роботи на шахті молодий і перспективний хлопець завоював авторитет в трудовому колективі. Колеги згадують його, як чесну, прямолінійну людину, надійного друга, а в роботі сумлінним та безвідмовним. Петро був професіоналом своєї справи.
Його життєвий і трудовий шлях був коротким, але Петро Карташов встиг залишити по собі добру пам’ять в серцях людей, які його знали.