- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

У Міжнародний день людей з інвалідністю Держархбудінспекція закликає суб’єктів містобудування стати партнерами в питаннях створення безперешкодного життєвого середовища

Безперешкодний та безпечний життєвий простір повинен мати кожен громадянин України. Відділ Держархбудконтролю Павлоградської міської ради готовий надавати максимальну консультаційну підтримку проектантам та замовникам будівництва з питань доступності, щоб у кінцевому результаті будівлі, споруди та оселі були комфортними для людей з інвалідністю.

На законодавчому рівні закріплено механізми, що встановлюють спрощену процедуру улаштування засобів безперешкодного доступу до житлово-комунальних та громадських об’єктів, а також чіткий контроль за створенням безбар’єрного простору при будівництві об’єктів.

Зокрема, для улаштування засобів безперешкодного доступу до вже діючих об’єктів житлово-комунального та громадського призначення на сьогодні не потрібно отримувати жодних дозвільних документів. Достатньо лише бажання утримувачів будівель та реалізація конкретних заходів.

У той же час відділ ДАБК постійно контролює дотримання вимог доступності при будівництві соціально важливих об’єктів, що зводяться за кошти державного та місцевих бюджетів. При недотриманні встановлених вимог готовий об’єкт не може бути прийнятий в експлуатацію.

Передбачено і відповідальність суб’єктів містобудування за не створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення під час розроблення проектної документації та виконання будівельних робіт.

 «Інклюзивність – це вимога сучасного цивілізованого суспільства. Для того, щоб суб’єкт містобудування не допустився випадкової помилки, відділ ДАБК готовий надавати максимальне сприяння, однак по відношенню до тих, хто свідомо нехтує вимогами закону, займатиме позицію нульової толерантності»

 

Відділ Державного архітектурно-будівельного контролю

Павлоградської міської ради

Ел. Адреса:DABK-pvlg@i.ua, тел. 0958832380