- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

У музею відкрито виставку художниці О. Рибальченко «Співучі фарби Олени Рибальченко»

27 січня 2016 року у виставковій залі Павлоградського історико – краєзнавчого музею відбулося урочисте відкриття персональної виставки художниці О. Рибальченко «Співучі фарби Олени Рибальченко» (живопис українських сюжетів). На виставці представлено 60 робіт художниці — аматора.
Історія наївного мистецтва поєднана з мистецтвом народним, бо її складають переважно твори невідомих геніїв. Вони акумулюють в собі народну стихію, втілюють у своїх творах радощі і сум, любов і надію, віру і добро, як їх бачать вони та їх ближні. Цікавою особливістю картин майстрині є зв’язок із фольклором, народною поезією, піснею. Вона зображує народні гуляння, свята та звичаї.
На відкритті виставки були присутні художники нашого міста, члени ветеранської організації «Діти війни» м. Павлограда, представники засобів масової інформації та всі бажаючі, не байдужі до краси живописних творів та творчості цієї видатної особистості.
Було сказано дуже багато теплих душевних слів на адресу цієї незвичайної жінки, пролунали вірші Олени Рибальченко в її власному виконанні. Грою на фортепіано святкову атмосферу створювала Ольга Свіщова.
Виставка О. Рибальченко буде працювати до 25 лютого 2016 р. в приміщенні Павлоградського історико – краєзнавчого музею, тож запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку та познайомитися з роботами талановитої майстрині!
Довідки за телефоном 4-40-56, 050-967-27-24, 050-209-62-81