Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

У парку ім. Глоби лікарі вчитимуть надавати першу долікарську допомогу

Сентябрь 9th, 2011 Новини Вывести на печать

У п’ятницю, 9 вересня, з 13:00 до 16:00 у дніпропетровському міському парку ім. Лазаря Глоби проводитиметься Всесвітній день надання першої медичної допомоги. Акція організована за участю головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації, обласного комітету товариства Червоного Хреста, Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також центрів здоров’я.

Мета акції – ознайомити жителів Дніпропетровська та гостей обласного центру, а також учнів загальноосвітніх шкіл з прийомами надання первинної медичної допомоги. Зокрема, медичні працівники на манекенах покажуть, як надавати первинну реанімацію (проведення штучного масажу серця та штучного дихання), як вимірювати артеріальний тиск, робити перев’язку, накладати шини та жгути.

«Першу допомогу потерпілому можуть і повинні надавати не тільки медичні працівники, а й люди, які опинилися поряд з постраждалими. Від своєчасного і правильного надання першої долікарської допомоги залежить життя людини. Тому кожен повинен знати, як допомогти постраждалому в екстренній ситуації. Вчити цьому потрібно ще зі шкільних років», – наголошує начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург.

Подібні акції пройдуть у Кривому Розі (з 10:00 до 12:00 на Привокзальній площі станції «Червона»), та Павлограді (з 12:00 до 14:00 у парку ім. Горького), а також в приміщенні медичних училищ Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Кривого Рогу, Нікополя та Павлограда. У рамках акції за завданням губернатора Олександра Вілкула в Дніпропетровській обласній науково-медичній бібліотеці, бібліотеках медичних училищ та в лікувально-профілактичних закладах області пройдуть також тематичні виставки навчальної літератури та періодичних фахових видань, де можна буде отримати всю необхідну інформацію щодо надання першої долікарської допомоги.

Довідково:

Всесвітній день надання першої медичної допомоги відзначається з 2000 року в другу суботу вересня з ініціативи національних організацій – членів Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Основним завданням при наданні першої допомоги є проведення необхідних, простих медичних дій щоб врятувати життя постраждалому, зменшити його страждання та попередити ускладнення.

Екстрені ситуації, при яких необхідне надання першої допомоги, виникають несподівано. Це можуть бути забої, розтяги, переломи; відмороження або теплові удари; ураження електричним струмом; допомога при утопленні. Часто люди не знають елементарного, зокрема, як перев’язати рану, виміряти температуру тіла чи артеріальний тиск.

Дуже важливим є вчасне надання першої медичної допомоги при дорожньо-транспортних пригодах. За інформацією головного управління охорони здоров’я в Україні в середньому щорічно реєструється 40-45 тисяч дорожньо-транспортних пригод, в яких травми різного ступеню тяжкості отримують близько 50 тисяч людей. Безпосередньо на місці дорожньо-транспортних пригод або на шляху в лікарню від травм, отриманих під час аварії, гине більше половини постраждалих. Медики переконують, що багатьох людей можна було б врятувати, якби учасники дорожнього руху мали відповідні навички надання першої медичної допомоги.

Дніпропетровщина зібрала понад 200 лікарів з України, Німеччини та Росії на конференцію з анестезіології та інтенсивної терапії

Упродовж двох днів, 8 та 9 вересня, у Дніпропетровську на базі Дніпропетровської державної медичної академії проходить науково-практична конференція, присвячена актуальним питанням анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів.Конференція зібрала понад 200 лікарів з України, Німеччини та Росії.
Форум лікарів проводиться з нагоди 25-річчя кафедри анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів факультету післядипломної освіти Дніпропетровської державної медичної академії (ДДМА).

На урочистому відкритті конференції начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург передала вітання учасникам заходу від голови облдержадміністрації Олександра Вілкула та побажала лікарям плідної роботи. Також вона привітала від імені губернатора працівників кафедри анестезіології та інтенсивної терапії ДДМА з 25-річним ювілеєм та вручила почесні відзнаки голови облдержадміністрації завідувачу цієї кафедри Олені Клигуненко та кандидату медичних наук, доценту Юрію Петренку.

«Розробка та впровадження новацій в анестезіології підвищує якість надання медичної допомоги. Зараз, коли в області реалізується проект підвищення якості роботи швидкої допомоги, губернатор Олександр Вілкул поставив завдання перед медичним співтовариством Дніпропетровщини впровадити найсучасніші розробки анестезіології. Адже часто саме від кваліфікавоної роботи анестезіологів та лікарів «швидкої» залежить порятунок життя та здоров’я пацієнтів», – підкреслила Валентина Гінзбург.

На конференції будуть обговорюватися питання надання анестезіологічної допомоги дітям та дорослим і використання інтенсивної терапії у всіх галузях медицини. Зокрема, науковці висвітлять особливості знеболювання та інтенсивної терапії у вагітних; питання анестезії та інтенсивної терапії у новонароджених; сучасні напрямки діагностики та інтенсивної терапії у дітей; сучасні принципи анестезії в трансплантології тощо.

«Проведення таких конференцій допомагає лікарям різних країн ефективно співпрацювати та разом розвивати медицину. Важливо, що наша зустріч проходить у Дніпропетровській області, яка є пілотним регіоном у реформуванні системи охорони здоров’я і показує у цьому процесі високі результати. Застосування найсучасніших та ефективних методів лікування забезпечить якісну медичну допомогу пацієнтам і забезпечить успішне проведення модернізації охорони здоров’я», – відзначив голова Асоціації анестезіологів Україні Фелікс Глумчер.

Довідково:

За 25 років існування кафедри анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів факультету післядипломної освіти Дніпропетровської державної медичної академії навчалися 16 клінічних ординаторів, понад 350 лікарів-інтернів. На циклах загального та тематичного вдосконалення, передатестаційних циклах підвищили свою професійну кваліфікацію понад 7,5 тисяч лікарів-курсантів.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.