- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Урочисті заходи з нагоди річниці Чорнобильської аварії


26 квітня 2017 року виповнюється 31 рік від дня найбільшої в історії розвитку атомної енергетики ядерної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС. Вона стала найбільшою не тільки по кількості громадян, що приймали участь у ліквідації її наслідків, а також найбільшою за кількістю жертв і пошкоджень які були нанесені економіці України та сусідніх країн… Щороку 26 квітня весь світ шанує пам’ять жертв цієї аварії, від страшних наслідків якої нас врятували прості люди, які стали героями. Чимало наших земляків самовіддано ризикували своїм життям заради життя майбутніх поколінь.

Так  25 та 26 квітня в нашому місті пройшли урочисті заходи з нагоди вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ввечері 25 квітня біля занку чорнобильцям пройшов мітинг памяті, на якому присутні запалили свічки та доєдналися до всеукраїнської акції «Запаліть свічки». А 26 квітня о 10 годині на тому ж місці відбулося урочисте покладання квітів до знаку. Память загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Усі заходи проходили за участю міського голови А.О. Вершини, його заступників, народного депутата України А.В. Мартовицького , депутата Дніпропетровської обласної ради М.С. Панамарчука, представників духовенства, керівника та представників «Західнодондаської громадської організації «Союз Чорнобиль», керівників підприємтсв міста, студентів та учнів.