- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Урочистості з нагоди Дня захисника України

У Павлограді триває низка заходів, присвячених Дню захисника України. День захисника України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день Святої Покрови Пресвятої Богородиці, водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Урочистості розпочалися з покладання квітів на Алеї Слави, до Вічного вогню, меморіальної дошки загиблим в АТО, пам’ятному знаку загиблим в усі часи павлоградцям. Участь у покладанні взяло керівництва міста на чолі з міським головою А. О. Вершиною, ветерани Другої Світової війни, учасники АТО, матері загиблих в АТО, воїни-інтернаціоналісти, ліквідатори аварії на ЧАЕС, рятувальники, волонтери, громадські діячі, духовенство.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Після цього у КБУ «Міський культурно-дозвільницький центр» було влаштовано великий концерт для захисників України. На глядачів чекали виступи творчих колективів міста, його талановитих мешканців — танцюристів, співаків, володарів всеукраїнських і міжнародних нагород.

З рук міського голови А. О. Вершини достойні павлоградці отримали знаки «Захиснику України» і подяки міського голови.  Нагороди вручали народний депутат України Мартовицький А. В., голова Павлоградської райдержадміністрації Максимчук С. Є.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Окремо були відзначені волонтери АТО, співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій, учасники Другої Світової війни, старшокласники та студенти — учасники і переможці військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») — це рій «Патріоти» ЗДПЛ і рій «Фенікс» ЗОШ №9.

Слова вдячності лунали на честь героїв усіх часів — від козацтва до сьогодення. Свято завершила пісня «Живи» у виконанні учасників концерту.

«Ми віримо,що на нашій рідній українській землі все буде добре! Тож цінуймо кожну мить нашого мирного, крихкого життя!» — такими словами завершилася урочистість.

Прес-служба КБУ «Міський культурно-дозвільницький центр»