- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

В бібліотеці відбувся турнір зі швидких шахів.

У минулі вихідні Павлоград знову зазіхнув на славу ільфовських Нью-Васюків…10-11 грудня в Центральній міській бібліотеці відбувся Відкритий Чемпіонат м. Павлограда зі швидких шахів. На шаховий форум під патронатом міського голови А.О. Вершини зібралися шанувальники спорту інтелектуалів з Павлограду, Тернівки, Лозової, Харкова. Всього 21 учасник від першорозрядників до майстрів спорту міжнародного класу.


Ініціаторами та безпосередніми учасниками турніру стали депутати міської ради А. Чернецький,В.Чекалін,В. Жилкіна. Та й журі було поважним:голова-А.Калюжний, майстерFEDE ( м.Лозова), другий суддя- кандидат у майстри спорту П. Алаєв (м. Харків).За традицією відкрився турнір виконанням державного гімну України та вітальним словом міського голови А.О.Вершини, який підкреслив важливість розвитку шахового руху у регіоні та пообіцяв підтримувати ідею створення міського шахового клубу у наступному 2017 році. Також до гросмейстерів звернувся депутат міської ради А. Чернецький. «Особисто для мене захоплення шахами завершилося у дванадцятирічному віці, але я вважаю,що розвиток всіх видів спорту, особливо такого інтелектуального, потребують особливої уваги всієї громади». А далі у цілковитій тиші тривали шахові баталії, перемежовані з хвилинами відпочинку із запашною кавою зі смаколикамі.
Звичайно ж, у дводенному змаганні були переможці та ті, хто цього разу не став кращим. Але переможених не було, бо всі здобули цікавий досвід та приємні враження від спілкування.