- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

В пам’ять про героїв

Патріотичний вислів П. Чубинського «Душу й тіло ми положим за нашу свободу» став для сучасної історії, української нації не просто словами з гімну, а справжнім станом душі.

Тисячі молодих, сильних та завзятих юнаків з 2014 року ризикують життям, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України. Серед цих відважних сміливців були і наші земляки, випускники  павлоградських шкіл  різних років, які героїчно загинули, аби ми жили під безхмарним небом.

Найвищою нагородою для загиблих героїв є пам’ять. Допоки ми живі – житиме пам’ять про наших героїв. У народі кажуть, що пам’ять про людину має жити не в граніті, а в наших серцях та  в живих рослинах.

Тому 11 квітня за ініціативи міського голови Вершини А.О. на честь загиблих в АТО випускників-павлоградців на території ЗШ № 1,2,3,5,8,11,12,16,19 висаджено кущі калини та дерева горобини як  символ відданості та любові до рідної землі, утвердження миру і злагоди на Україні.

На урочистих церемоніях вшанування пам’яті загиблих воїнів були присутні батьки та родичі наших земляків. Разом з учнями навчальних закладів вони посадили дерева та кущі і схилили голови перед світлою пам’яттю загиблих.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA