- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

В Павлограді пройшли заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Сьогодні біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам пройшов мітинг-пам’яті з нагоди 29 річниці виводу військ з Афганістану.  На заході були присутні міський голова А.О. Вершина, керівництво Павлоградського району, керівник спілки воїнів-афганців Жовтюк М.О. та члени організації,  родини загиблих бійців, представники духовенства, молодь та представники ЗМІ.

Присутні поклали квіти до пам’ятного знаку  та вшанували пам’ять загиблих афганців хвилиною мовчання.

 

Міський голова А.О. Вершина вручив дипломи переможцям V фестивалю героїко-патріотичної пісні «З Батьківщиною в серці».

За інформацією управління соціального захисту населення в Павлограді  360 воїнів – інтернаціоналістів, в т.ч.:

—    афганців – 283 чол;

—     інвалідів — 22 чол.;

—    сімей загиблих в Афганістані та вдів померлих учасників бойових дій —    12 чол.

На 2018 рік міською програмою “Соціальний захист окремих категорій населення на 2016-2018 рр.”  заплановано надання матеріальної допомоги даній категорії осіб на загальну суму – 210,0 тис.грн., ( у т.ч. 6 сім’ям загиблих в Афганістані у сумі  по 10,0 тис.грн. кожній сім’ї).

Напередодні  Дня виводу військ з Афганістану на підставі списку Спілки воїнів — інтернаціоналістів 300 воїна — інтернаціоналіста, 6 вдів померлих учасників бойових дій, 6 членів сімей загиблих в Афганістані  отримали матеріальну допомогу на  загальну суму  135,0 тис.грн. за рахунок коштів міського бюджету.

Крім цього, в цьому році вперше передбачено виплату щомісячної матеріальної допомоги в розмірі прожиткового мінімуму кожному члену сім’ї загиблого в Афганістані на загальну суму – 125628 грн. У січні 6 членів сімей загиблих в Афганістані вже отримали щомісячну матеріальну допомогу в розмірі 1700 грн. кожен на загальну суму – 10200 грн.