- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

В Україні 22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

 

Щороку 22 червня український народ вшановує пам’ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна.
Цей день для нас наповнений трагічними спогадами і болем. Найкривавіша в історії світу війна принесла українцям незліченні жертви і страждання, масовий терор, смерть та руйнування. Гірка доля не оминула жодну українську родину, війна забрала життя кожного п’ятого українця.
Наша пам’ять, наші серця бережуть глибоку синівську вдячність воїнам- визволителям, учасникам партизанського руху, тим, хто в тилу наближав розгром фашистів, солдатським вдовам, дітям війни, які піднімали Україну з руїн. Любов до рідної землі, відвага, та самопожертва наших батьків та дідів були і залишаються для нинішнього покоління символом незламної переможної боротьби народу та істинного патріотизму.


Тепер, коли нащадки воїнів — визволителів знову стоять на захисті суверенітету та територіальної цілісності України, ми усвідомлюємо ціну миру та свободи. Тож наш святий обов’язок – не забувати уроки історії та назавжди зберегти пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв та відстоює нашу свободу і незалежність.
Схиляємо голови перед мужністю та нескореністю нашого народу.
Вічна пам’ять загиблим. Честь і слава живим героям!


З повагою
міський голова А.Вершина