- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Видатні павлоградці

До 90-річчя Петра Ілліча Маросіна

У пам’ять про легендарного для Західного Донбасу керівника встановлять меморіальну дошку.

      З ім’ям Петра Ілліча Маросіна пов’язана історія початку експлуатації вугільного родовища Західного Донбасу і його подальшого розвитку, створений ним трест Павлоградвугілля в 1965р., яким він керував до 1975 року.  Підсумок його діяльності в Західному Донбасі – одинадцять шахт, РМЗ, автобаза, Павлоградпогрузтранс, ЦЗФ та інші допоміжні підприємства і організації  з інфраструктурою та комунікаціями, сформовані високопрофесійні трудові колективи і навчальна база для їх підготовки.
Західний Донбас став зразком і прикладом динамічного та комплексного розвитку вугільного регіону. Увійшовши в компанію ДТЕК, Павлоградвугілля отримав потужний інвестиційний імпульс, дав можливість нинішньому поколінню гідно продовжувати справу попередників.
За високоефективне освоєння вугільного родовища Петро Ілліч Маросін був нагороджений орденом Леніна і удостоєний звання Лауреата Державної премії СРСР, нагороджений почесню відзнакою «За заслуги перед містом».
Вдруге день народження Петра Ілліча, до того ж ювілейний, працівники ДІЕК Павлоградвугілля, ветерани та громадськість Західного Донбасу відзначатимуть 26 березня без ювіляра. В цьому році йому виповнилося б 90 років. Віддаючи Маросіну П.І. належне, керівництво ДТЕК вирішило в цей ювілейний рік встановити меморіальну дошку з його ім’ям на будівлі, в якій він працював. Це буде гідною пам’яттю легендарному керівнику.
Віктор Пільгуй