- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Відбулося засідання виконкому

25 липня 2018 року відбулося чергове засідання виконкому на якому були обговорені питання: “Про реалізацію державної політики у сфері цивільного захисту в м. Павлограді” та   “Про результати  виконання Програми сприяння розвитку  та підтримки підприємництва в м. Павлоград на 2016- 2018 роки ”.

В засіданні прийняли участь  депутати міської ради, керівники  підприємств, установ  та організацій міста, відділів, управлінь міської ради.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Радіонов О.М.  доповів про заходи цивільного захисту, захисту населення і території міста, навколишнього природного середовища та майна у мирний час, а також в особливий період.

В місті діє  Комплексна програма захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в м. Павлограді на 2018 – 2020 роки.

Для організації та здійснення заходів цивільного захисту   функціонують міська комісія з питань техногенно — екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, міська комісія з питань евакуації, збірні і приймальні пункти евакуації, спеціалізовані служби, формування цивільного захисту.

З метою запобігання й реагування на надзвичайні події створено необхідний міський резерв матеріальних та фінансових ресурсів. В постійній готовності підтримується система централізованого оповіщення   населення про загрозу та виникнення надзвичайної ситуації, фактичну обстановку, вжиті заходи та порядок дій в ситуації, що склалася. Вживаються заходи щодо організації та здійснення контролю утримання фонду захисних споруд, підтримання їх в готовності до укриття населення. Проводяться навчання з питань цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях,  “День цивільного захисту” в школах,  “Тиждень безпеки дитини” в дошкільних навчальних закладах та ін.

З доповіддю про  результати  виконання Програми сприяння розвитку  та підтримки підприємництва в м. Павлоград на 2016-2018 роки виступила начальник відділу розвитку споживчого ринку та підприємництва                  Кусочкіна С.М. Було відмічено, що станом на 01.01.2018 року в Павлограді перебуває на обліку 8122 суб’єкти підприємницької діяльності в т.ч.: юридичних осіб – 3604, фізичних осіб —  підприємців – 4518. На виконання заходів Програми на 2018 рік заплановано 181800 грн.

Для підприємців міста організовано 12 безкоштовних освітніх, тематичних семінарів, семінарів – практикумів та тренінгів.

Впроваджується Концепція розвитку молодіжного підприємництва. Молодь міста та підприємці – початківці проходять безкоштовно навчальні курси основам бізнесу і мають можливість отримати на конкурсній основі фінансову підтримку з міського бюджету на створення власної справи.

Для вдосконалення професійної майстерності суб’єктів господарювання закладів ресторанного господарства та їх найманих працівників пройшли навчання і отримали сертифікати 28 чоловік.

Впроваджуються заходи з розвитку туристичного бізнесу в місті. Підприємцем нашого міста створено екскурсійне бюро “Мандрівниця”.

Суб’єктам господарювання надаються адміністративні послуги з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців, громадських формувань й інші.

Проте, в місті ще не розвинута інфраструктура підтримки підприємництва. Залишається низький рівень залучення молоді до сфери підприємництва та низька активність суб’єктів господарювання у вирішенні питань підприємництва.

Після обговорення питань,  прийняті  відповідні  рішення виконкому.

Потім були розглянуті 39 проектів, які підготували структурні підрозділи міської ради.