- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Відбулося засідання виконкому

Відповідно до плану роботи виконкому 23 січня 2019 року відбулося чергове засідання виконкому.
Перед початком засідання міський голова Вершина А.О. вручив чотирьом провідним спортсменам та їх тренерам сертифікати на отримання стипендії Павлоградського міського голови.
В роботі прийняли участь керівник Павлоградської місцевої прокуратури, керівники установ та організацій міста, відділів, управлінь, служб міської ради та виконкому, голови постійних депутатських комісій, та фракцій, представники засобів масової інформації.
Першим розглядалось питання «Про стан роботи щодо профілактики злочинності у м.Павлограді».
З доповіддю виступив начальник Павлоградського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області Рибак В.С. Він зазначив, що протягом 2018 року до єдиного реєстру досудового розслідування внесено 2668 кримінальних правопорушень, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення – по 755 злочинам.
Дільничними офіцерами поліції Павлоградського відділу поліції розкрито 218 кримінальних правопорушень.
Скоєно 11 навмисних вбивств, розкрито 7, 45 грабежів, розкрито 26. Зберігання наркотичних речовин: виявлено 62 факти, розкрито 50, зареєстровано 10 фактів збуту. Встановлено 24 факти незаконного поводження зі зброєю, розкрито 14. Скоєно 15 розбійних нападів, 10 розкрито.
Що стосується роботи по боротьбі та профілактиці крадіжок кабельно-провідникової продукції, зареєстровано 72 кримінальних провадження.
З метою недопущення розповсюдження наркотичних засобів та психотропних речовин у навчально-виховних, розважальних закладах та місцях масового відпочинку молоді, проводяться їх оперативно-профілактичні відпрацювання, по виявленню фактів торгівлі або вживання наркотиків.

Спільно з соціальними службами щомісячно проводяться рейдові заходи щодо виявлення неблагополучних сімей, які негативно впливають на виховання неповнолітніх дітей або які неспроможні чи не бажають виконувати виховні функції стосовно дітей.
У ході проведення профілактичних заходів на території м.Павлограда працівниками поліції Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області незаконного надання послуг у сфері грального бізнесу не виявлено.
Пріоритетними напрямками роботи поліції залишаються:
— підвищення ефективності розкриття особливо тяжких злочинів;
— протидія наркозлочинності;
— протидія кіберзлочинності;
— боротьба зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми та проти моралі;
— протидія злочинним проявам в економічній сфері;
— протидія організованій злочинності;
— забезпечення публічної безпеки та дорожнього руху.
Другим було розглянуто питання «Про стан реалізації грантових програм у м.Павлограді в 2018 році»». Доповідав Радіонов О.М. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради який зазначив, що для вирішення проблем економічного розвитку стратегічно важливим є залучення додаткових фінансових ресурсів через взаємодію та партнерство з різними міжнародними фондами, які діють на території України.
Було зазначено, що м.Павлоград співпрацює з різноманітними міжнародними організаціями, які мають пріоритетами своєї діяльності – сприяння розвитку місцевого самоврядування, енергоефективність та заходи направлені на поліпшення рівня життя людей.
Протягом 2018 року відділом з питань залучення інвестицій, реалізації проектів та регуляторної політики спільно з відділами та управліннями міської ради розроблено та подано проекти для участі у 12 грантових програмах, які охоплюють близько 38 проектів по місту. Основними заходами проектів є запровадження енергозберігаючих, інноваційних технологій та покращення соціального сектору.
Реалізація проектів сталості міста, вимагає серйозних інвестицій, також і з боку місцевого бізнесу. Вже шостий рік в м.Павлограді проводиться Конкурс міні-грантів «Громада своїми руками» за фінансової підтримки міського бюджету та компанії ДТЕК в рамках «Стратегії розвитку міста

Павлоград на період до 2020 року». В минулому році на конкурс подано 103 заявки, 31 з них стала переможцями.
Найкращим прикладом партисипації в нашому місті є проект «Партисипативна демократія та обґрунтоване прийняття рішень на місцевому рівні в Україні», який впроваджується двома асоціаціями органів місцевого самоврядування – Норвезькою Асоціацією місцевих і регіональних влад та Асоціацією міст України у співпраці з норвезьким інститутом місцевих і регіональних досліджень.
Міський голова Вершина А.О. зазначив важливість залучення інвестицій до міста та доручив активізувати роботу по даному напрямку.
Крім цього були розглянуті та затверджені проекти рішень, які підготували структурні підрозділи міської ради та виконкому.