- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Відбулося засідання виконкому

 

27 лютого 2019 року відбулося чергове засідання виконкому.
Перед початком засідання в.о. міського голови Мовчан В.С. вручив Подяку міського голови за багаторічну плідну працю з надання гуманітарної допомоги, вирішення соціальних питань незахищених верств населення та з нагоди життєвого ювілею Ізюмській Аллі Анатоліївні – голові Павлоградської міської організації товариства Червоного Хреста. Від імені народного депутата України Мартовицького А.В. депутат обласної ради Пономарчук М.С. також вручив Подяку Ізюмській А.А.
В роботі прийняли участь перший заступник керівника Павлоградської місцевої прокуратури, керівники підприємств, установ та організацій міста, відділів, управлінь, служб міської ради та виконкому, голови постійних депутатських комісій, та фракцій, представники засобів масової інформації.
Згідно з планом роботи на розгляд і обговорення було винесено два питання:
1. Про результати впровадження Стратегії розвитку м.Павлоград на період до 2020 року у 2018 році
2. Про підсумки виконання бюджету міста за 2018 рік
З доповіддю по першому питанню виступила заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пацко С.Г. Вона відмітила, що п’ять напрямків було визначено пріоритетними для розвитку громади та місцевої економіки, а саме: А. «Відкрите місто активного бізнесу та громади»; В. «Місто здоров’я»; С. «Енергоефективне місто»; D. «Комфортне та безпечне місто»; Е. «Місто якісної освіти».
В 2018 році в місті реалізувалось 28 проектів із 47 (60% від загальної кількості) за рахунок різних джерел фінансування.
Для розвитку та підтримки бізнесу в місті працює Центр надання адміністративних послуг. Це — своєрідне «єдине вікно», де надається увесь спектр адмінпослуг в одному приміщенні.
Повністю відремонтований та реконструйований двоповерховий житловий будинок на вул.Ливарна, 18, який буде гуртожитком квартирного типу для внутрішньо переміщених осіб з Донбасу. Фінансування будівельних робіт взяв на себе Український фонд соціальних інвестицій. Загальна вартість робіт становила близько 13,5 млн.грн. Хорошим прикладом стимулювання активності громадян та бізнесу для вирішення актуальних соціально-економічних проблем міста є щорічний конкурс міні-грантів «Громада своїми руками».
В місті реконструюються та створюються зони відпочинку, оновлено дитячий парк, створені сучасні льодова ковзанка та скейт-ленд парк, продовжується будівництво нових дитячих та спортивних майданчиків. Прикрасою міста став оновлений бульвар Голубицького та зелена зона Дитячого парку. Після реконструкції пішохідного мосту через р.Вовча городянам стало зручніше дістатися до міського парку та пляжу.
Прийнята Програма реорганізації системи теплопостачання та застосування альтернативних засобів опалення в окремих районах міста. Економія витрат енергоресурсів, особливо в опалювальний період, стала одним з головних завдань бюджетних установ міста.
Павлоград став учасником проекту DemoUkraina DH. Проект, вартість якого близько 700 тис.евро, передбачає будівництво автономної котельні для жителів будинків на вул.Т.Федорової, сонячних панелей для 4-ої міської лікарні, а також облаштування індивідуального теплопункту в житловому будинку на вул.Західнодонбаська, 3а.
В 2018 році за рахунок коштів міського бюджету капітально відремонтовано покрівлі на семи багатоповерхових будинках вартістю 2 млн.800 тис.грн. Протягом року замінено застарілі світильники на сучасні та відновлено зовнішне освітлення на 30 вулицях, провулках, прибудинкових територіях багатоквартирних будинків. Вартість робіт понад 600 тис.грн.
В рамках програми «Питна вода» в місті реалізується проект по знезараженню води та реконструкції водопровідної насосної станції на майданчику № 4, який передбачає використання гідлохлориду натрію замість шкідливого хлору. Вартість проекту 6 млн. 800 тис.грн., з яких 1 млн.грн. в рамках співфінансування буде виділено з міського бюджету.
На покращення матеріально-технічного оснащення закладів сфери освіти у 2018 році було використано понад 9 млн.грн.
За напрямком Стратегії «Місто здоров’я» Павлоград активно впроваджує реформу системи охорони здоров’я в Україні. В рамках реформи первинної ланки медичної допомоги з жовтня 2018 року «Центр первинної медико-санітарної допомоги» реорганізований в комунальне некомерційне підприємство. В його структуру входить 9 амбулаторій, які максимально наближені до місця проживання пацієнтів. До комунальної власності міста повернули заклади вторинної медичної допомоги: пологовий будинок і стоматологічну поліклініку.
На фінансування сфер спорту та культури з міського бюджету направлено понад 43 млн.грн., що на 15% більше ніж у минулому році.
З доповіддю по другому питанню виступила начальник фінансового управління Роїк Р.В. Було зазначено, що загальний фонд бюджету міста по доходах за 2018 рік виконано на 100, 3 відсотка. Спеціальний фонд виконано в обсязі 37043,7 тис.грн., що складає 101, 5 відсотка уточнених річних планових призначень, понад план надійшло 325, 1 тис.грн.
Із загальної суми надходжень загального фонду доходи без врахування міжбюджетних трансфертів склали 441443,7 тис.грн., субвенції з державного та інших бюджетів – 546037 тис.грн., дотації з державного бюджету та інших бюджетів – 13950,2 тис.грн.
Доходи загального фонду бюджету без врахування міжбюджетних трансфертів виконані на 101,4 відсотка та у порівнянні з 2017 роком збільшились на 58869 тис.грн. або на 15,4 відсотка.
Станом на 01 січня 2019 року податковий борг з платежів до бюджетів усіх рівнів склав 84890,4 тис.грн., до міського бюджету – 23709,1 тис.грн.
Видаткова частина загального фонду міського бюджету за 2018 рік виконана в сумі 930557,5 тис.грн., або на 99,4% до уточненого плану. Видатки спеціального фонду міського бюджету виконані в сумі 114391,5 тис.грн., або на 93,7% до уточненого плану.
В порівнянні з минулим роком видатки загального фонду міського бюджету збільшились на 49163 тис.грн., або на 5,6% , спеціального фонду зменшились на 11955 тис.грн.
Протягом звітного періоду соціально захищені видатки були повністю забезпечені плановими призначеннями та фінансовим ресурсом, кредиторська заборгованість із виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери станом на 01 січня 2019 року відсутня.
За звітний період видатки на виконання бюджетних програм соціально-культурної сфери та соціального захисту населення склали 815161,4 тис.грн., в порівнянні з минулим роком збільшились на 2,3% або 18663,7 тис.грн.
Крім виконання завдань соціального характеру бюджетні ресурси міста спрямовувались на забезпечення стабільного функціонування та подальший розвиток міської інфраструктури. За 2018 рік видатки на благоустрій міста збільшені проти минулого року на 17319,9 тис.грн., або на 49,4 відсотки і склали 52347,2 тис.грн.
З метою подолання негативних явищ при організації виконання міського бюджету, зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни, створення умов для своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та інших соціальних виплат, забезпечення наповнення міського бюджету, зосередження бюджетних ресурсів на виконання невідкладних і першочергових завдань, а також підвищення ефективності використання бюджетних коштів рекомендовано керівникам підприємств та організацій усіх форм власності, які допустили заборгованість по платежах до бюджетів усіх рівнів:
1) вжити конкретних заходів щодо погашення податкового боргу зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів), який склався станом на 01 січня 2019 року;
2) забезпечити сплату в повному обсязі поточних нарахувань податків і зборів (обов’язкових платежів) до бюджетів усіх рівнів, підвищення розміру заробітної плати та досягнення середнього обласного показника
Після обговорення питань, прийняті відповідні рішення.
Потім були розглянуті та прийняті рішення, проекти яких підготували