- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Відбулося засідання виконкому

 

27 березня 2019 року відбулося чергове засідання виконкому.
З нагоди Міжнародного дня театру, що відзначається 27 березня, перед початком засідання міський голова Вершина А.О. вручив головному режисеру театру ім. Б.Є.Захави Реві А.А. вітальний лист і подарунковий сертифікат, яким нагороджено колектив Павлоградського драматичного театру.
Подяки міського голови за вагомий особистий внесок у розвиток театрального мистецтва, високу професійну майстерність отримали актриси театру ім. Б.Є.Захави – Тищук Т.М., Носач З.О. Почесні грамоти Дніпропетровського міжобласного відділення національної спілки театральних діячів вручені актрисам Реві Н.І. та Носач З.О.
Згідно з планом роботи на розгляд і обговорення були винесені питання: “Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 року” та “Про хід виконання державних соціальних програм та міської програми “Соціальний захист окремих категорій населення на 2016 – 2018 роки ” за 2018 рік”.
В засіданні прийняли участь керівники соціальних служб, підприємств та організацій міста, відділів, управлінь міської ради, представники громадських організацій, прокурор Павлоградської місцевої прокуратури.
Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Шуліка О.О. в своїй доповіді повідомила про проведену роботу з відпочинку дітей у 2018 році. Всі визначені заходи з організації оздоровлення були виконані. Забезпечено оздоровленням та відпочинком майже 65 відсотків від загальної кількості дітей.
Особлива увага приділяється оздоровленню дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З міського бюджету для їх оздоровлення було використано 358 тис.грн.
В 2018 році вперше придбано 13 путівок для оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій у дитячому закладі “Пролісок” ПрАТ “ДТЕК Павлоградвугілля”.
За кошти державного та обласного бюджетів оздоровлено 209 дітей пільгових категорій у Міжнародному дитячому центрі “Артек”, “Артек Лісовий”, ДП “Український дитячий центр “Молода гвардія”, реабілітаційному центрі дитячого оздоровчого табору “Перлина Придніпров’я”, дитячому спортивно – оздоровчому комплексі “Чемпіон”.
Організованим відпочинком у пришкільних таборах в минулому році було охоплено 4950 дітей.
Зайнятість підлітків влітку – важливий аспект для попередження дитячої бездоглядності, а також підтримки молоді, яка проживає в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах. 120 дітей працювали влітку завдяки “Фонду літнього працевлаштування”. На виплату їм заробітної плати з міського бюджету використано 244 тис. грн.
Заходи з організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 року передбачають максимальне охоплення оздоровленням дітей.
Збільшено фінансування з міського бюджету на оздоровлення дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до 385 тис.грн.
На виплату заробітної плати через “Фонд літнього працевлаштування” з міського бюджету передбачено 304 тис.грн.
Традиційно з червня по серпень кожної суботи в дитячому парку будуть проводитися розважально – пізнавальні ігрові заходи.
Про хід виконання державних та міської соціальних програм доповіла начальник управління соціального захисту населення Бобровницька Л.В. Протягом 2018 року за рахунок коштів державного бюджету призначено та виплачено державні допомоги 6412 сім’ям з дітьми на загальну суму 117,5 млн. грн.. Згідно з Законом України “Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям — інвалідам” протягом року надана допомога 917 одержувачам на суму 20,4 млн.грн.
Проводилась робота щодо встановлення статусу ветеранам війни та прирівняних до них особам, їх оздоровлення, компенсаційні виплати на бензин та технічне обслуговування транспорту, забезпечення реабілітаційною технікою, надання психологічної реабілітації, виплати одноразової допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій в АТО та в Афганістані, їх сім’ям, учасникам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Суттєвою підтримкою для населення міста є надання пільг та призначення субсидій на оплату житлово–комунальних послуг. В 2018 році 5891громадянин отримав пільги на загальну суму 18718,2 тис.грн., а субсидією скористались – 23258 сімей на загальну суму 169 млн. 779,6 тис.грн.
Сума коштів, передбачених на реалізацію міської соціальної програми на 2018 рік склала 9 млн. 943 тис грн.
За рахунок коштів цієї програми протягом року вирішувались питання надання матеріальної допомоги на лікування та на вирішення соціально – побутових проблем, надання пільг за користування телефонним зв’язком інвалідам по зору, надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів, ветеранів, надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих в АТО, учасникам АТО, надання матеріальної допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганської та Донецької областей та АР Крим, інші питання.
За кошти міського бюджету у 2018 році профінансовано пільговий проїзд на міському автомобільному транспорті на загальну суму 3851,1 тис. грн.. та проїзд пільгової категорії громадян на залізничному транспорті приміського сполучення на суму 389,0 тис.грн., послуги зв’язку на суму 11,6 тис.грн., капітальний ремонт житла ветеранам на суму 118,7 тис. грн.. та санаторно – курортне лікування ветеранів війни на суму 116,5 тис.грн.
Проте, у зв’язку з недостатнім фінансуванням з державного бюджету та неможливістю виділення коштів з міського бюджету деякі проблеми залишаються не вирішеними. Гостро стоїть питання забезпечення путівками санаторно – курортного лікування ветеранів праці та пенсіонерів. Потребують вирішення питання забезпечення житлом пільговиків, додаткового обладнання пандусами об’єктів соціальної сфери, житлових будинків, в яких мешкають інваліди та інших об’єктів.
Після обговорення питань, прийняті відповідні рішення.
Потім, були розглянуті 46 проектів рішень, які підготували структурні підрозділи виконавчого комітету, міської ради, з них прийнято 41 рішення.