- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Відбулося засідання виконкому.

Відповідно до плану роботи виконкому 22 травня 2019 року відбулося чергове засідання виконкому за участю прокурора Павлоградської місцевої прокуратури, керівників підприємств, установ та організацій міста, відділів, управлінь міської ради та виконкому, голів постійних депутатських комісій, представників засобів масової інформації.
На порядок денний були винесені питання: «Про підсумки виконання бюджету міста за I квартал 2019 року» та «Про результати впровадження системи енергетичного моніторингу в бюджетних закладах м.Павлограда в 2018р.»
З доповіддю по першому питанню виступила начальник фінансового управління Роїк Р.В. Вона відзначила, що загальний фонд бюджету міста по доходах за I квартал 2019 року виконано на 105,4 відсотка, понад план надійшло 13187,3 тис.грн. Спеціальний фонд виконано в обсязі 107,48 тис.грн., що складає 37,3 відсотка уточнених річних планових призначень.
Станом на 01 квітня 2019 року податковий борг з платежів до бюджетів усіх рівнів склав 103734,1 тис.грн., до міського бюджету – 25218,2 тис.грн. Основними боржниками до міського бюджету є: КП «Павлоградводоканал», ТОВ «Павлоградський завод технологічного обладнання», ТОВ «ПавлоградБуддеталь», КП «Затишне місто», ТОВ «АСГ-Груп», ДП ВАТ «Донбасгеологія» Павлоградська геологорозвідувальна експедиція, ТОВ «Метал-пром» та інші.
Видаткова частина загального фонду міського бюджету за I квартал 2019 року виконана в сумі 221125,1 тис.грн., при плані 243578,1 тис.грн. або на 90,8% до уточненого плану.
В порівнянні з минулим роком в цілому видатки на виконання бюджетних програм соціально-культурної сфери та соціального захисту населення зменшились на 19,3% або 47012,9 тис.грн., в зв’язку зі змінами в законодавстві в частині фінансування програм соціального захисту та реформою охорони здоров’я.
В I кварталі 2019 року видатки на комунальне та дорожнє господарство збільшені проти минулого року на 1779,5 тис.грн., або на 20,2 відсотки і склали 10583,8 тис.грн.
Після обговорення питання, виконавчий комітет міської ради вирішив рекомендувати керівникам підприємств та організацій усіх форм власності, які допустили заборгованість по платежах до бюджетів усіх рівнів:
1) вжити конкретних заходів щодо погашення податкового боргу зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів), який склався станом на 01.04.2019р.;
2) забезпечити сплату в повному обсязі поточних нарахувань податків і зборів (обов’язкових платежів) до бюджетів усіх рівнів, підвищення розміру заробітної плати та досягнення середнього обласного показника.
Про результати впровадження системи енергетичного моніторингу в бюджетних закладах м.Павлограда в 2018 році доповідала начальник відділу з економічних питань Штонда Т.А. Вона зазначила, що для підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів бюджетними установами, організаціями та комунальними установами міста, економії бюджетних коштів за їх споживання затверджена та діє «Програма впровадження системи енергетичного менеджменту в м.Павлограді на 2018-2022 роки».
2
З жовтня 2018 року в бюджетних закладах міста використовується спеціалізоване програмне забезпечення AIC «Енергосервіс: облік, контроль, економія». На даний час система енергомоніторингу охоплює 60 об’єктів бюджетних закладів освіти, культури, медицини та спорту м.Павлограда.
Завдяки запровадженню в місті системи енергетичного моніторингу вдалося визначити реальний обсяг споживання енергоресурсів бюджетними будівлями, виявити їх втрати. Своєчасний контроль і управління ресурсами дає суттєву економію.
Порівнявши споживання енергоресурсів бюджетними закладами міста в опалювальному сезоні 2018-2019рр. з сезоном 2017-2018рр. маємо наступні показники:
1) економія тепла – 11%;
2) економія газу – 3,19%;
3) економія вугілля – 6,63%.
На виконання зобов’язань, передбачених Угодою Мерів, з минулого року в місті проводяться Дні сталої енергії, які направлені на поглиблення знань на тему енергозбереження та енергоефективності для учнів шкіл і вихованців дошкільних закладів.
В подальшому буде продовжена робота з енергомоніторингу, а також з вивчення кращих практик, ідей підвищення енергетичної ефективності міст України та впровадження їх в Павлограді.
Після обговорення питання, прийнято відповідне рішення виконкому.
Потім, були розглянуті 42 проекти рішень, які підготували структурні підрозділи виконавчого комітету, міської ради, з них прийнято 39 рішень.