- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Відбулося засідання виконкому

23 жовтня 2019 року відбулося чергове засідання виконкому.
В роботі прийняли участь керівники установ та організацій міста, відділів, управлінь, служб міської ради та виконкому, представники засобів масової інформації.
Згідно з планом роботи на розгляд і обговорення було винесено два питання:
1. Про стан виконання «Міської програми по захисту прав і інтересів дітей, запобіганню дитячій бездоглядності та безпритульності, вчиненню дітьми правопорушень на 2015-2019 роки» у 2019 році
2. Про стан профілактики дитячих захворювань та медичної допомоги дитячому населенню
З доповіддю по першому питанню виступила заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Шуліка О.О. Вона відмітила, що усі заплановані на 2019 рік заходи виконувались відповідно до завдань програми в межах бюджетного фінансування. На виконання програми були заплановані кошти в розмірі 300,7 тис.грн., витрачено 80,4 тис.грн.
В поточному році проведено 19 засідань комісії з питань захисту прав дитини. Розглянуто більше 300 проблемних питань. Рішення відносно кожної дитини прийняті виключно в її інтересах.
Станом на 01.10.2019 року на обліку служби у справах дітей перебуває 302 дитини-сироти та дітей позбавлених батьківського піклування, 173 дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах.
В 2019 році виявлено і взято на облік 50 дітей, які потребують соціально-правового захисту, 29 дітям наданий правовий статус. Знято з обліку 53 дитини.
Реалізували своє право на виховання в сім’ї 286 дітей, або 95% від загальної кількості дітей, які залишилися без батьківського піклування.
Протягом року призначена опіка та піклування над 30 дітьми, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу довлаштовані 7 дітьми, усиновлено 7 дітей.
Всього в Павлограді діє 9 прийомних сімей та 4 дитячі будинки сімейного типу, де виховується 50 дітей.
Всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, користуються законними пільгами. На їх утримання своєчасно виплачується пенсія та державна матеріальна допомога.
В рамках реалізації в 2019 році 4 особи із числа дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, отримали кімнати в соціальних гуртожитках.
Житлові, майнові та інші права понад 250 дітей захищені в судовому порядку.
За ініціативи поліцейських ювенальної превенції та за підтримки німецького Фонду «GIZ» місто погодило участь в реалізації проекту «Кризова кімната дружня до дитини» або «зелена кімната».
Дана кімната буде відкрита в приміщенні КЗ «Павлоградська міська лікарня № 1», а обладнана за рахунок Фонду.
Незважаючи на проведену роботу дитячі проблеми залишаються:
— зростання дитячої злочинності;
— відмови опікунів від підопічних дітей;
— низький рівень правової освіченості батьків;
— домашнє насильство;
— відсутність житла у дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

З доповіддю по другому питанню виступив заступник начальника відділу охорони здоров’я Самохін І.О. Він повідомив, що на 01.01.2019 року дитяче населення міста складає 20 тис.633 дитини. В 2018 році в пологовому будинку народилось 907 малюків. Цей показник залишається одним з найкращих в області протягом багатьох років.
Медична допомога дитячому населенню надається закладами первинного та вторинного рівня. За необхідності діти направляються до закладів третинного рівня в м.Дніпро.
Фінансування закладів охорони здоров’я здійснюється за рахунок державної субвенції місцевому бюджету на охорону здоров’я на рівні 50% від потреби. Проте, завдяки підтримці міського голови та депутатського корпусу в лікувальних закладах міста вдається здійснювати весь спектр надання медичної допомоги на належному рівні.
Вперше в 2019 році діти з певними вадами отримали можливість оздоровлення за кошти державного бюджету. Управлінням соціального захисту населення міської ради укладено 8 договорів з реабілітаційними установами на здійснення реабілітаційних заходів для дітей з інвалідністю (ДЦП) на загальну суму 151 тис.177 грн.
На базі КЗ «Павлоградська міська лікарня № 1» діє Центр ранньої реабілітації дітей в якому протягом 2018 року пройшло реабілітацію – 968 дітей з них з інвалідністю 108 до першого року життя 459 (47% від загальної кількості), за 9 місяців 2019 року проліковано – 693 дітей з інвалідністю – 60 до першого року життя 289 (42% від загальної кількості).
Велика увага приділяється оздоровленню дітей та підлітків. У 2019 році оздоровленням та відпочинком охоплено 7065 дітей. На ці цілі з міського бюджету виділено 803,86 грн. Для придбання 45 оздоровчих путівок в заміських таборах для дітей – сиріт та позбавлених батьківського піклування виділено 498,96 тис.грн. На території міста функціонувало 26 пришкільних та дошкільних таборів з денним перебуванням. В дитячих таборах ДТЕК «Павлоградвугілля» за три зміни оздоровлено 887 дітей.
Проблемні питання, які виникають в галузі профілактики дитячих захворювань є:
— низький рівень фінансування медичної галузі на рівні державного бюджету;
— стабільно високий рівень дитячого травматизму;
— низький рівень відповідальності батьків за життя та здоров’я своїх дітей.
Після обговорення питань, прийняті відповідні рішення.
Потім були розглянуті та прийняті рішення, проекти яких підготували