- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Відбулося засідання виконкому

 

27 листопада 2019 року відбулося чергове засідання виконкому, на якому розглянуто головне питання «Про хід виконання «Міської програми розвитку культури та збереження об’єктів культурної спадщини м.Павлограда на 2015-2020 роки» у 2019 році»
З доповіддю виступила заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Шуліка О.О. Вона зазначила, що фінасування галузі культури на 2019 рік складає 32,1 млн.грн. (у 2018 році – 31,3 млн.грн.).
За 10 місяців поточного року закладами культури було надано платних послуг на 1,7 млн.грн., за рік планується – 2,2 млн.грн. З метою підтримки матеріально-технічної бази закладів культури у 2019 році за рахунок міського бюджету використано кошти в сумі 338,6 тис.грн. та на капітальні видатки закладів (розроблення проектно-кошторисної документації для переходу на альтернативні види опалення та продовження робіт з реконструкції будівлі КЗ «Павлоградський драматичний театр ім.Б.Є.Захави) — 1,4 млн.грн.
У трьох мистецьких школах міста станом на 01.11.2019р. навчається 875 вихованців. В КБУ «Міський культурно-дозвільницький центр» працюють 39 клубних формувань, з них 28 творчих колективів та 11 любительських об’єднань.
За звітний період Павлоградським історико- краєзнавчим музеєм було обслуговано 47,5 тис.чол. Проведено 580 екскурсій.
За 2019 рік 44 вистави Павлоградського драматичного театру ім.Б.Є.Захави відвідало 5,0 тис.чол.
КЗ «Павлоградська міська централізована бібліотечна система» отримав перемогу у конкурсі грантівських проектів МОМ «Підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та їхніх сімей». Мистецьки школи № 2, № 3 та міський культурно-дозвільницький центр отримали перемогу в міні-гранті «Громада своїми руками».
У м.Павлограді налічується 52 об’єкти культурної спадщини, з них на державному обліку перебувають: 26 пам’яток історії, 11 пам’яток архітектури.
Протягом 9 місяців 2019 року проводилась плідна робота щодо забезпечення належного рівня збереження, охорони та впорядкування об’єктів культурної спадщини. Балансоутримувачам на їх утримання в поточному році було виділено – 1408,4 тис.грн.
Станом на 01 листопада 2019р. визначено балансову належність на 25 пам’яток історії та 11 пам’яток архітектури, грошову вартість 16 пам’яток.
Але проблеми залишаються:
— проведення капітальних ремонтів приміщень закладів культури;
— кадровий потенціал культпрацівників;
— придбання та оновлення костюмів, музичних інструментів, комп’ютерної техніки, науково-методичної літератури, меблів тощо;
— реконструкція пам’яток історії та архітектури;
— визначення грошової оцінки та розроблення паспортів на пам’ятки історії
Після обговорення питання прийняте відповідне рішення виконкому.
Крім цього, були розглянуті та затверджені проекти рішень, які підготували структурні підрозділи міської ради та виконкому.