- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Відбулося засідання виконкому

 

21 червня 2017 року згідно з планом роботи виконкому відбулося чергове засідання виконкому.
На початку засідання міський голова Вершина Анатолій Олексійович познайомив присутніх з новим керівником Павлоградського відділу поліції Рибаком Віктором Станіславовичем, який до призначення працював начальником в Новомосковському районному відділу УМВС України.
Потім були розглянуті та обговорені питання: «Про стан розвитку підприємництва в м.Павлоград» і «Про хід виконання програми «Розвиток освіти в м.Павлограді на 2015-2017 роки».
Начальник відділу розвитку споживчого ринку та підприємництва Кусочкіна С.М. повідомила, що в м.Павлограді станом на 01.01.2017р. перебуває на обліку 8633 суб’єктів підприємницької діяльності в т.ч.: юридичних осіб – 3548, фізичних осіб-підприємців – 5085.
Для вирішення питань розвитку малого та середнього бізнесу в місті прийнята та діє «Програма сприяння розвитку та підтримки підприємництва в м.Павлоград на 2016-2017 роки».
При виконкомі Павлоградської міської ради створена координаційна рада з питань розвитку підприємництва до складу якої входять представники виконавчих органів влади, громадських організацій, депутати міської ради та представники бізнесу.
Одним з головних напрямків сприяння розвитку малого бізнесу виконкомом визначено запровадження фінансової підтримки з міського бюджету для підприємців та молоді на розвиток підприємництва.
Встановлені партнерські відносини з суб’єктами підприємництва та молоддю, проводяться спільні заходи, «круглі столи», громадські слухання, зустрічі з питань подальшого розвитку підприємництва.
З доповіддю про розвиток освіти в м.Павлограді виступила заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Шуліка О.О. Було відмічено, що збереження та розвиток мережі навчальних закладів сприяли створенню умов для забезпечення рівного доступу до якісної освіти.
У місті функціонує 44 заклади освіти: 18 шкіл різного типу, загальноосвітня школа з інтернатним відділенням, 20 дитячих дошкільних закладів, 4 позашкільних навчальних заклади, 1 міжшкільний навчально-виробничий комбінат.
Навчальними закладами впроваджуються експериментальні проекти, інноваційні технології, форми і методи, апробовані та рекомендовані до застосування Міністерством освіти і науки України.
Фінансування системи освіти становить 35% від загального бюджету міста.
На підготовку до осінньо-зимового періоду у 2016-2017 році з місцевого бюджету були виділені кошти 11 400,0 тис. гривень, позабюджетних – 10 200,0 тис. гривень.

Якість навчально-виховного процесу в закладах залежить від стану їх матеріально-технічної бази, яка постійно оновлюється, укріплюється. На проведення ремонтних робіт освоєні кошти у розмірі 4 591,5 тис. гривень, придбання предметів довгострокового користування, обладнання – 2 917, 0 тис. гривень.
Для учнів шкіл протягом 2016-2017 навчального року надійшло 31 060 підручників на загальну суму 998,2 тис. гривень. На підвезення підручників з місцевого бюджету використані кошти 19,5 тис. гривень.
Протягом 2016-2017 навчального року на харчування учнів в школах використано 1 540, 9 тис. гривень, в дитячих садках – 3 077,5 тис. гривень.
На утримання позашкільних установ направлено 858,6 тис. гривень без нарахувань заробітної плати.
Але залишаються проблемними питання: задоволення потреб дітей у дошкільній освіті, наповнюваність класів у загальноосвітніх навчальних закладах.
Після обговорення питань, прийняті відповідні рішення виконкому.
Крім цього, були розглянуті та затверджені проекти рішень, які підготували структурні підрозділи міської ради.