- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Відбулося засідання виконкому

Відповідно до плану роботи виконкому 24 березня відбулося чергове засідання виконкому.

На порядок денний були винесені два питання: «Про хід виконання державних соціальних програм та міської програми «Соціальний захист окремих категорій населення на 2019-2021 роки» за 2020 рік» та «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2021 року».

У вирішенні проблем соціального захисту населення пріоритетним є реалізація заходів Програми щодо підтримки малозабезпечених громадян, людей похилого віку, ветеранів, інвалідів, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та  інших громадян , шляхом надання різного виду допомог та соціальних послуг.

В м.Павлограді проживає 22 349 громадян, які мають право на пільги за соціальною та професійною ознакою.

У 2020 році субсидією на оплату житлово-комунальних послуг скористалися 10080 сімей (22,9% домогосподарств). Нараховано монетизованих пільг та субсидій у сумі 116,4 млн.грн. (в т.ч. тверде паливо, скраплений газ 147 особам на суму 490,9 тис.грн.).

На обліку в управлінні соціального захисту населення, як внутрішньо переміщені особи, перебуває  3873 особи (3097 сімей), у т.ч.: 792 дитини, 1515 працездатних осіб, 1316 пенсіонерів та 253 особи з інвалідністю. За грошовою  щомісячною  адресною  допомогою  внутрішньо переміщеним особам, для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, звернулися  649 сімей на загальну суму  13,1млн. грн.

В зв’язку з введенням карантинних заходів внаслідок захворювання на коронавірусну інфекцію запроваджений новий вид допомоги — допомога сім’ям фізичних осіб-підприємців, в яких є неповнолітні діти.  Державною виплатою, у вигляді допомог, скористалися понад 6 тисяч сімей нашого міста на загальну суму 131,6 млн.грн.

Зважаючи на  складну епідеміологічну ситуацію в країні, для надання допомоги незахищеним верствам населення було створено мобільну бригаду з представників соціальних служб міста. Перш за все, це була натуральна допомога у вигляді продовольчих наборів незахищеним верствам населення, громадянам, віком 60 років і старше та особам, які опинилися в складних життєвих обставинах. За 2020 рік було видано 4 426 продовольчих наборів.

За кошти міського бюджету у 2020 році профінансовано пільговий проїзд на міському автомобільному транспорті на загальну суму 5423,4 тис.грн. та проїзд пільгової категорії громадян на залізничному транспорті приміського сполучення на загальну суму 358,8 тис.грн., а також послуги зв’язку на суму 3,0 тис.грн.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України про забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа виділено грошову компенсацію для 4 осіб, в сумі 445160,00 грн. кожному. Всі діти у 2020 році придбали собі власне житло.

Місто Павлоград став один з п’яти міст Дніпропетровської області,  де з січня 2020 року почала функціонувати допомога родині з дитиною раннього віку з порушенням здоров’я та розвитку. Робота спрямована на спільну розробку індивідуальних програм розвитку дитини від 0 до 4 років, орієнтованих на потреби та можливості кожної конкретної дитини та сім’ї.

Протягом 2020 року 99 осіб з інвалідністю та людей похилого віку оздоровлено у комунальній установі “Павлоградський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)”. 360 громадян міста отримали послугу — догляд вдома. Натуральну та грошову допомогу отримали 615 осіб. Всього за 2020 рік надано 40654 соціальні послуги.

Друге питання — «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2021 року». Через обмеження оздоровча кампанія з березня 2020 року по липень 2020 року була призупинена, тому оздоровлення дітей відбулось не в повній мірі.

В місті Павлоград проживає 12365 дітей віком від 7 до 17 років. В разі  стабільної  ситуації в зв’язку з епідемією Covid-19 у 2021 році заплановано охопити оздоровленням та відпочинком максимальну кількість  дітей (не менше 60%).

На контролі знаходиться питання оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги. Передбачається робота 26 таборів з денним перебуванням та оздоровлення дітей в заміських таборах влітку 2021 року,                   з дотриманням карантинних обмежень і рекомендацій щодо функціонування дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. В міському бюджеті заплановані кошти  в сумі  576 тис. грн. на оздоровлення 45 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в заміських таборах.

З метою організації відпочинку  дітей на базі закладів освіти з міського бюджету передбачені кошти в сумі 369 600 грн. для харчування дітей, які потребують особливої соціальної  уваги (660 осіб).

На підтримку дітей з сімей пільгових категорій, а також попередження дитячої бездоглядності, з 1 червня планується працевлаштування 120 підлітків через «Фонд літнього працевлаштування». Для  виплати  заробітної  плати  з  міського бюджету заплановано 419 тис. грн.

З вищезазначених питань прийняті відповідні рішення.

Крім цього, було розглянуто 43 проєкти рішень, які підготували структурні підрозділи міської ради та виконкому.