- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Відбулося засідання виконкому

24 квітня 2024 року відбулося засідання виконкому.

На порядок денний було винесено питання: «Про підсумки роботи житлово-комунального господарства міста в осінньо-зимовий період 2023-2024 років та заходи по підготовці житла та об’єктів комунального призначення до опалювального сезону 2024-2025 років».

З доповіддю виступив начальник управління комунального господарства та будівництва Завгородній А.Ю. Він зазначив, що з метою координування роботи підприємств і контролю за проведенням заходів з підготовки міста до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 р., було створено штаб, до складу якого увійшли представники виконавчого комітету, керівники комунальних підприємств, енергопостачальних установ та об’єктів соціального призначення.

Для забезпечення сталої роботи комунальної інфраструктури міста до осінньо-зимового періоду були підготовлені 26 котелень, в т.ч. 15 од. — КП «Павлоградтеплоенерго», 11 од. – КП «Павлоградтрансенерго».

Протягом листопада 2023 р. – березня 2024 р. аварійних ситуацій на об’єктах житлово-комунального господарства, які б призвели до відключення споживачів на тривалий час, не виникало.

Однак, впродовж опалювального сезону 2023-2024 роки викликали занепокоєність проблемні ситуації, пов’язані з заборгованістю за природний газ, використаний в минулих опалювальних сезонах.

Стан забезпечення надійного теплопостачання житлового фонду, бюджетних організацій та об’єктів соціальної сфери з кожним роком ускладнюється. Це пояснюється тяжким фінансовим становищем комунальних підприємств, причиною якого є зростання заборгованості населення за спожиті послуги.

Борги мешканців міста за енергоносії та комунальні послуги на 01.04.2024 р. склали 429,5 млн. грн. (разом з боргами минулих років).

Відсутність коштів не дає можливості забезпечувати своєчасну оплату енергоносіїв, виконувати необхідні ремонтні роботи на котельних та теплових мережах, впроваджувати у виробництві передові технології.

Враховуючи зауваження, та з метою якісного виконання робіт було вирішено затвердити першочергові заходи комунальних підприємств та об’єктів соціальної сфери, які необхідно виконати під час підготовки міста до осінньо-зимового періоду 2024-2025 роки.

Рекомендовано керівникам підприємств, установ та організацій міста усіх форм власності постійно проводити роз’яснювальну роботу з працівниками щодо погашення заборгованості минулих років, а також 100% сплати поточних платежів за послуги з теплопостачання, водопостачання, водовідведення, утримання та управління  житловими будинками.

З вищезазначеного питання прийнято відповідне рішення.

Потім, були розглянуті та прийняті рішення виконкому, підготовлені структурними підрозділами  міської ради та виконкому.