- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Відбулося засідання виконкому

Згідно з планом роботи  22 листопада 2017р. відбулося чергове засідання виконкому. В роботі прийняли участь керівники  підприємств, установ  та організацій міста, відділів, управлінь міської ради, голови постійних депутатських комісій, груп  та фракцій, заступник керівника Павлоградської місцевої прокуратури.

Розглянуто  питання: “Про стан виконання “Міської програми по захисту прав і інтересів дітей, запобіганню дитячій бездоглядності та безпритульності, вчиненню дітьми правопорушень на 2015 – 2019 роки ” у 2017 році”.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих огранів ради Шуліка О.О. доповіла про стан виконання програми. Вона відзначила, що усі заплановані на 2017 рік заходи виконувались відповідно до завдань програми в межах бюджетного фінансування. На її виконання в поточному році були заплановані кошти в розмірі 271 тис. грн, витрачено за призначенням 249.4 тис. грн. Для вирішення дитячих проблем працювала комісія з питань захисту прав дитини і координаційна рада з питань материнства та дитинства. Діє механізм соціальної роботи з сім’ями та дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Станом на 01.11.2017року на обліку перебуває 293 дитини – сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування, 170 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. 282 дитини, які залишилися без батьківського піклування реалізували своє право на виховання в сім’ї, а саме – влаштовані під  опіку та піклування, у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, усиновлені.

Всі діти — сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, користуються законними пільгами. На їх утримання своєчасно виплачується пенсія та державна матеріальна допомога. Діти безкоштовно обстежуються, лікуються, оздоровлюються, харчуються, навчаються в школах естетичного виховання, відвідують спортивні гуртки та секції. Видана грошова компенсація на придбання шкільної та спортивної форми. В 2017 році запроваджена програма  “Проїзний квиток” для студентів з віддалених від місця навчання районів міста.

Як результат проведеної роботи в місті відсутні бездоглядні та безпритульні діти, поступово зменшується кількість соціальних сиріт, стабільно знижується дитяча злочинність, збільшується кількість дітей, які отримали соціально – правову та адресну допомогу.

Але існують проблеми: зростає кількість дітей, які зазнали жорстокого ставлення з боку батьків та кількість сімей, де існує загроза його вчинення; зростає кількість батьків, які відмовились від новонароджених дітей; відсутність житла у дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Після обговорення питання, з метою захисту прав та інтересів дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, запобігання дитячій бездоглядності та вчиненню дітьми правопорушень виконавчий комітет прийняв  відповідне рішення.

З другого питання “Про підсумки виконання бюджету міста за 9 місяців 2017р.” доповіла Роїк Р.В. – начальник фінансового управління.

Крім цього були розглянуті та затверджені проекти рішень, які підготували структурні підрозділи міської ради.