- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Відбувся форум «Павлоград єднає лідерів»

У Павлограді, вже традиційно, щорічно проводиться форум, на який збираються представники бізнесу, влади, громади та розглядаються актуальні питання, проблеми, плани, заходи підтримки та розвитку підприємництва тощо.

 

Так,  четвертий рік поспіль, 13 лютого поточного року на базі кафе «Норма» в Павлограді відбувся форум під назвою «Павлоград єднає лідерів».  На форум були запрошені представники громадських організацій, бізнесу, голови правлінь ОСББ, керуючі банківських установ, керівники підприємств, молодь міста, голови та гості з сусідніх міст, районів й ОТГ.

Міський голова Анатолій Олексійович Вершина звернувся до учасників форуму з вітальним словом та  розповів про Концепцію розвитку міста, спрямовану на підвищення привабливості Павлограда, як міста інвестиційного і економічно потужного, про майбутнє громади та її мешканців, які бажають жити в комфортному місті,  бути соціально захищеними, мати сприятливі умови для ведення бізнесу та отримувати належну зарплату. Концепцію, яку планує сама громада і що є новою практикою в процесі прийняття загальноміських рішень і дасть змогу підтримувати баланс між різними зацікавленими сторонами й уникнути помилок в реалізації важливих завдань.

 Про заходи, які проводяться в місті для сприяння розвитку та підтримки підприємництва, в тому числі молодіжного, і отримані результати співпраці з ГО та бізнесом, розповіла начальник відділу розвитку споживчого ринку та підприємництва виконкому Павлоградської міської ради Кусочкіна Світлана Миколаївна.

Представники з Дніпропетровського інвестиційного агентства та Центру підтримки малого і середнього бізнесу Дніпропетровської облради презентували присутнім такі теми: «Формування інвестиційного клімату в нашому регіоні» та «Центр підтримки малого та середнього бізнесу – як інформаційна платформа в сучасних динамічних умовах».

З 2020 року вперше на рівні держави запроваджується програма фінансової підтримки підприємництва і надаються кредити на розвиток бізнесу. Про дану програму детально розповіли партнери міської ради — представники УКРГАЗБАНК та ПриватБанк.

В другій частині заходу голови громадських організацій – керівники проекту «Сила жінок в єдності»: Горова Оксана Петрівна, Абдулов Рінат Махмутович та Уставицька Наталія Іванівна розповідали як на практиці, завдяки активним та ініціативним жителям нашого міста, які прагнуть до кращого, можуть поєднати свої дії та впровадити цікавий для всіх сторін проект, отримавши при цьому грантові кошти на його реалізацію. Проект був націлений на залучення жінок до економічного розвитку територіальної громади і отриманий грант був використаний на проведення тренінгів та навчальних програм.

Також, на форумі учасники ділились інформацією і обмінювались особистим досвідом щодо ведення бізнесу та участі в грантових проектах.

Форум, як завжди, пройшов у дружній атмосфері, був продуктивним та сподобався всім учасникам.

Відділ розвитку
споживчого ринку та підприємництва