- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Відділ з економічних питань повідомляє

З метою ознайомлення представників тендерних комітетів структурних підрозділів, комунальних закладів та комунальних підприємств Павлоградської міської ради зі змінами в законодавстві, 05 грудня 2019 року, відділом з економічних питань було організовано та проведено навчальний семінар, який став другим з циклу навчальних заходів з питань публічних закупівель.
19 вересня 2019 року прийнято нову редакцію Закону «Про публічні закупівлі», яку автори цього закону називають «другою закупівельною революцією».
Зміни вступають в дію з 19 квітня 2020 року.


В Законі передбачено, що закупівлі від 50 тис.грн. обов’язково проводяться через систему PROZORRO, зміни торкнулися практично до кожної статті минулої редакції Закону, перелік підстав для накладення штрафу значно розширено та самі штрафи збільшено в розмірах.
Такі навчання є дуже важливими, та як саме через проведення тендерів відбувається забезпечення потреб нашого міста в різних товарах, роботах або послугах.
Якісно проведена закупівля – це передумова того, що будуть забезпечені світлом, теплом, харчуванням та іншими необхідними речами лікарні, дитячі садочки та школи, добре відремонтовані дороги, освітлені вулиці тощо, тобто буде обраний найкращий постачальник за ціною та якістю.
Учасники семінару отримали необхідні їм для майбутньої роботи матеріали, було задано безліч питань і отримано на них вичерпні відповіді.


Відділ з економічних питань і в подальшому буде супроводжувати всі структурні підрозділи Павлоградської міської ради при проведенні закупівель, та проводити навчальні заходи щодо змін в законодавстві.
Сподіваємось, що даний семінар і інші подібні заходи сприятимуть підвищенню ефективності закупівель, уникненню порушень під час їх проведення, і як наслідок максимальній економії бюджетних коштів.

P.S. Якщо в учасників семінару додатково виникли питання щодо впровадження нової редакції закону, просимо надсилати їх на такі електронні адреси: shtonda.tatyana@gmail.com або tender2017pvl@gmail.com.