- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Вулична акція до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

21 березня 2014 року на території Центру дозвілля „Мир” була проведена вулична акція до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом. Протягом акції волонтери медичного училища Мисан Ірина, Коновалова Світлана, Бойко Альона та Прихожа Яна роздавали перехожим пам’ятки, листівки, буклети з питань профілактики ВІЛ-інфекції, СНІДу, захворювань, які передаються статевим шляхом та проводили бесіди з мешканцями міста про переваги здорового способу життя.

Спілкуючись з мешканцями міста, волонтери розповідали про характерні симптоми захворювання, про те, хто має більший ризик захворіти. Вони звертали увагу перехожих на те, що при незадовільному стані здоров’я необхідно обов’язково звернутись до лікаря за місцем проживання. Це допоможе своєчасно виявити туберкульоз та захистити від зараження ваших близьких. Волонтери також наголосили на тому, що туберкульоз виліковний, а лікування туберкульозу в Україні — безкоштовне.


У вуличній акції також взяли участь представники товариства Червоного хреста, міського центру здоров`я. Ця акція спрямована на пропаганду здорового способу життя, на підвищення поінформованості населення з питань профілактики туберкульозу, ВІЛ/СНІДу.

Павлоградський міський центр здоров’я