Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Як відпочивають учні в пришкільних таборах

Июнь 29th, 2011 Відділ сім”ї, молоді та спортуНовини Вывести на печать

Коли закінчується навчальний рік, для школярів починається весела і яскрава пора – канікули! Але провести всі сонячні дні вдома перед телевізором і комп»ютером – це залишитися без казкових емоцій, нових друзів, різноманітних розваг.

Літо – найяскравіша, кольорова і багатозвучна пора року. Літо – це час, коли школярі мають можливість відпочити від шкільних клопотів, набратись сил перед новим навчальним роком.

Так, з 1 червня розпочали роботу пришкільні табори, де діти мають змогу  відпочити.

Наприклад, у пришкільному таборі «Веселковий» загальноосвітньої школи №5 педагоги змогли зацікавити і організувати дітей, налагодити стосунки між ними, сприяти їх вихованню і духовному розвитку. Працюючи з дітьми влітку, кожен  вихователь пам`ятав, що на ньому лежить відповідальність за життя і здоров`я, моральне та естетичне виховання дітей. Як зазначають самі діти, у їхньому таборі ніколи не буває сумно, а завжди линає веселий сміх, радість та панує дух романтики, дружби, щирості, бадьорості.

«Наш табір – це віртуальне туристичне агентство, діти представляють групи  туристів, а кожна екскурсія – це подорож «за кордон». Діти з великим задоволенням, як справжні туристи кожного дня ідуть у веселі мандри. Ми відвідуємо Будинок творчості, станцію юних натуралістів, юних техніків, пожарну частину, міський музей, бібліотеку і звісно, нами любимий Парк 1 Травня.

Табірний день розпочинається зарядкою і лінійкою, а потім туристичні гіди та аніматори оголошують план подорожі та маршрут. Багато цікавих справ відбувається у таборі – це і конкурси малюнків, вікторини, День повітряної кульки, День індіанця, гра «Солодке дерево», лялькові вистави, рицарський турнір, спортивні змагання і ще безліч  веселих та корисних заходів націлених на те, щоб зробити перебування дітей нашої школи у таборі радісним та незабутнім» — розповідають вихователі табору «Посмішка» (ЗОШ №2).

А вихованці табору «Веселка» уже з перших днів червня подивилися «сонячний концерт», взяли участь в іграх, конкурсі малюнків на асфальті, відгадували загадки, весело і завзято виконували пісні про дружбу. Отже, «Веселка» почала свій старт, старт літа. Попереду у дітей ще багато дивовижних подорожей, веселих змагань, занять за інтересами, ігор.

Весело й разом з тим цікаво, пізнавально проводять час у пришкільному таборі «Посмішка» школярі загальноосвітньої школи №4.

І на допомогу їм знову приходять дорогі шефи Павлоградський механічний завод, який у цьому році відзначив свій 80-річний ювілей.  Гостинно запросили на екскурсію до музею імені В.М. Шкуренка директор заводу Кириченко В.Є., головний інженер заводу Тихий А.І.

З першої хвилини зустрічі у дітей загорілись очі: на подвір`ї  заводу вони побачили величезну ракету. Доступною, цікавою і змістовною була розповідь головного інженера підприємства  про історію заводу, продукцію, яку виробляли раніше. З великим задоволенням і зацікавленістю діти розглядали експонати, макети продукції цивільного призначення: моделі трамваїв, сівалок, кухонних комбайнів, світильників. У захваті були хлопці від бойової техніки, приладів для підводних човнів.

Зустріч була дуже теплою, відвертою. Анатолій Іванович довго відповідав на запитання юних відвідувачів. Велика пошана і гордість охопила дітей, коли вони дізнались про значення рідного заводу не лише на Україні,  а й  у світі.

Анастасія Тімченко, газета “Західний Донбас”

 

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження