- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Пільги, які передбачені для осіб з інвалідністю внаслідок війни

Управління соціального захисту населення Павлоградської міської ради повідомляє, що відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту»  особам з інвалідністю внаслідок війни передбачені такі пільги:

— безоплатне позачергове щорічне забезпечення санаторно-курортним лікуванням з компенсацією вартості проїзду до санаторно-курортного закладу і назад;

— за бажанням осіб з інвалідністю внаслідок війни замість путівки до санаторію вони можуть один раз на два роки одержувати грошову компенсацію:

  1. особи з інвалідністю внаслідок війни  І—II груп — у розмірі середньої вартості путівки (середня вартість путівки для виплати грошової компенсації санаторно-курортного лікування обчислюється з розрахунку 35 відсотків розміру одного прожиткового мінімуму, щороку встановленого  законом  на 1 січня відповідного року для осіб, які втратили працездатність);
  2.  особи з інвалідністю внаслідок війни III групи — 75 відсотків середньої вартості путівки (грошова компенсація надається незалежно від наявності медич­ного висновку про необхідність санаторно-курортного лікування або медичних протипоказань);

— 100% знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метри на сім’ю);

-100% знижка плати за користування комунальними послугами (водо-, газо-, електропостачання та іншими послугами в межах середніх норм споживання). Для сімей, які складаються тільки з непрацездатних осіб, за користування послугами газопостачання на опалення знижка — в подвійному розмірі середніх норм споживання.

-100% знижка вартості палива, в тому числі рідкого, скрапленого газу в межах норм, встановлених для продажу населенню;

— безкоштовний проїзд міським автомобільним транспортом загального користування, а також залізничним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів.

— безкоштовний проїзд один раз у рік (туди і назад) залізничним, водним, по вітряним або міжміським  автомобільним транспортом або 50 % проїзд один раз на рік (туди і назад) вказаними видами транспорту.

               — надання послуг з психологічної реабілітації та оплата проїзду до закладу та назад;

               —надання послуг з професійної адаптації;

               —надання щороку одноразової матеріальної допомоги на лікування.

                За повною інформацією  слід звернутися до Управління за адресою м. Павлоград вул. Центральна, 47 каб.6 тел. 0958020972, 0662805677.

 

Управління соціального захисту населення