- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Рівень профзахворювань на підприємствах області зменшився

Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення. У ньому взяли участь представники Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України в Дніпропетровській області та керівники центральних підприємств регіону
«Питання покращення умов праці на підприємствах знаходиться на постійному контролі губернатора Олександра Вілкула. В рамках Комплексної стратегії області в регіоні реалізується низка екологічних програм, які направлені на модернізацію виробництва і покращення умов праці. У 2011 році на екологічні проекти в області було направлено понад 1 млрд грн, що на 60% більше, ніж у 2010 році. Завдяки цьому за два роки рівень профзахворювань на підприємствах області зменшився на 29% – із 971 випадка у 2011 році проти 1365 випадків у 2009 році», – сказав Вячеслав Задорожний.
Зокрема, у 2011 році на ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» рівень профзахворювань зменшився на 34% і склав 484 випадки проти 732 випадків у 2009 році. На шахті «Павлоградська» кількість профзахворювань знизився на 8,5%, на шахті «Степова» – на 13,6%, на шахті «Самарська» – на 11,15%.
У галузях будівництва, машинобудування відмічено тенденцію до зменшення кількості випадків професійних захворювань.
Найбільша кількість випадків профзахворювань припадає на захворювання органів дихання, на другому місці хвороби опорно-рухового апарату, на третьому – вібраційно-шумова патологія.
Фондом соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України в Дніпропетровській області в 2011 році потерпілим внаслідок професійного захворювання було вчасно виплачено 51,8 млн грн допомоги.