Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

ЗАПРОШУЄМО ДО ОБҐОВОРЕННЯ !

Август 8th, 2011 Новини Вывести на печать

Статтею 13 основного Закону України – Конституції визначено, що земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об’єктами права власності Українського народу.

Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах визначених цією Конституцією. Кожний громадянин має право користуватися природними об’єктами права власності народу відповідно до Закону.

Держава забезпечує захист прав усіх суб’єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки. Усі суб’єкти прававласності рівні перед законом.

У статті 14 Конституції України зазначається, що землі є основним національним багатством й перебувають під особливою охороною держави. Право власності на землю гарантується. Це право набувається і реалізується громадянами, юридичними особами та державою виключно відповідно до Закону.

Закріплене Конституцією право власності в повній мірі сьогодні не може бути використано в зв’язку з відсутністю Закону України «Про ринок земель» та підзаконних актів до нього. Прийняття цього Закону є складовою частиною земельної реформи в Україні. Перший крок реформи зроблений прийняттям Закону України «Про державний земельний кадастр».

На сьогоднішній день за дорученням Президента України проводиться масштабна кампанія з роз’яснення цілей земельної реформи, державної політики у сфері захисту конституційного права власності на землю в рамках якої проводиться обговорення розробленого проекту Закону України «Про ринок земель».

Для проведення цієї кампанії у рамках ХХШ міжнародної виставки-ярмарки «АГРО-2011» за ініціативи Державного агентства земельних ресурсів України та за підтримки Асоціації «Земельна спілка України», проектів «АгроІнвест» та «Правова країна» Агентства міжнародного розвитку США (USAID) відбувся круглий стіл на тему «Ринок земель сільськогосподарського призначення: перспективи та наслідки запровадження». У ньому взяли участь представники аграрного бізнесу, міжнародних та громадських організацій, засобів масової інформації, начальників обласних управлінь Держземагентства, експерти. Як зазначив заступник Голови Держземагенства Микола Калюжний, для закінчення проведення земельної реформи та створення прозорого ринку землі необхідно якомога швидче прийняти законопроект «Про ринок земель». У найближчі місяці розробити законопроект «Про затвердження загальнодержавної програми використання та охорони земель, проекти постанов КМУ «Про затвердження цільової програми розвитку земельних відносин в Україні на період до 2020 року», «Про затвердження порядку рецензування звітів з експертної грошової оцінки земельних ділянок», «Про порядок формування, ведення та користування реєстрів ліцитаторів, проведення кваліфікаційних іспитів». Також Микола Калюжний повідомив, що у доопрацьованому законопроекті «Про ринок земель» залишено право на купівлю земельних ділянок тільки за громадянами України, фермерами і державою. Термін введення Закону – відразу після його прийняття. Закон пранується прийняти у вересні – з вересня він запрацює, окрім глави про продаж земель. Зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення передбачається з 1 січня 2012 року.

26 липня 2011 року під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка відбулась селекторна нарада щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи земельної реформи, в якій також прийняв участь Павлоградський міський голова Іван Метелиця. Під час селекторної наради Голова Держземагенства України Сергій Тимченко зазначив: «Нині на нас з вами покладена історична місія – завершити земельну реформу в Україні. Ми виходимо на фінішну пряму запровадження ринку землі. Адже від того, як селянин розпорядиться своєю землею після відміни мораторію залежить економіка країни, залежить розвиток сільських територій, залежить доля і добробут цілих поколінь сільських родин. На часі важливе завдання — донести суть ключового основоположного законопроекту реформи — «Про ринок земель» до кожного суб’єкта земельного ринку — власника паю, фермера, орендаря, сільгоспвиробника і, що надзвичайно важливо, до пересічного українця.»

Для налагодження зворотного зв’язку та конструктивного діалогу запрошуємо до обговорення засад створення і функціонування ринку земель визначених в законопроекті «Про ринок земель» представників громадськості, науковців, депутатів міської ради, землевпорядників. Проект Закону «Про ринок земель» розміщений на офіційному сайті Павлоградської міської ради в розділі «земельні ресурси, нормативна база». Пропозиції та зауваження приймаються відділом земельно-ринкових відносин Павлоградської міської ради (вул. Леніна, 95 м.Павлоград, каб. 403, 404, тел. 20-03-44, e-mail: zem_pavlik@mail.ru). Всі пропозиції та зауваження будуть узагальнені та направлені до Дніпропетровської обласної адміністрації для врахування в подальшій роботі по законопроекту.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.