- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Запровадження професійної освіти за дуальною формою в Павлограді

Днями в приміщенні Павлоградського міськвиконкому відбулася нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлани Пацко, в якій взяли участь представники міськвиконкому та Павлоградського міськрайонного центру зайнятості.

Обговорювалась сумісна діяльність щодо питань підготовки кваліфікованих робітників в регіоні та реалізації пілотного проекту «Сприяння впровадженню системи дуальної професійної освіти», який увійшов до Концепції інтегрованого розвитку м. Павлограда на період до 2025 року. Начальник відділу активної підтримки безробітних Павлоградського МРЦЗ Олена Зоц зауважила, що одним із пріоритетних напрямів роботи державної служби зайнятості є організація навчання безробітних під конкретне замовлення роботодавців, а також залучення самих підприємців до процесу підготовки кадрів. В ході заходу присутні розглядали особливості системи дуальної форми навчання, що дає унікальну можливість поєднання освіти та отримання практичних навичок на виробництві з працевлаштуанням. Розглядалися питання щодо організації навчання за цією формою на підприємствах та в освітніх закладах регіону, в тому числі на базі Дніпропетровського ЦПТО ДСЗ. Світлана Ципура начальник відділу взаємодії з роботодавцями Павлоградського МРЦЗ зауважила, що впровадження в освітній процес дуальної форми навчання значно посилює роль роботодавців у підготовці майбутніх працівників. Такий принцип дозволить сформувати нову модель підготовки кваліфікованих робітників за умови створення роботодавцями бази для практичного навчання.

Підсумковим рішенням наради було визначення кола підприємств і навчальних закладів для участі в проекті впровадження дуальної освіти, що допоможе задовольнити потребу роботодавців в кваліфікованих кадрах, а безробітних — в працевлаштуванні.