- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Засідання комісії з питань захисту прав дитини

17 січня під головування заступника міського голови Степаненко О.Д. відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини. Під час засідання були розглянуті персональні справи 5 батьків, які злісно уклоняються від виконання батьківських обов’язків, жорстоко ставляться до дітей, ведуть антигромадський спосіб життя й не створили належних умов для виховання та проживання своїм дітям. З їх вини п’ятеро дітей опинилось в складних життєвих ситуаціях.
Члени комісії детально вивчили питання. Щодо двох батьків- матеріали направлені до суду на позбавлення батьківських прав. По інших родинах прийняті рішення, спрямовані на подолання складного становища в даних сім’ях, попередження загрози життю і здоров’ю дітей. Ці сім’ї взяті на облік службою у справах дітей, центром соціальних служб, кримінальною міліцією у справах дітей для проведення профілактичної роботи.
Також піднімалися питання щодо визначення участі одного з батьків у вихованні дітей в тих сім’ях, де є другий шлюб; визначення місця проживання дітей; захист житлових і майнових прав дітей тощо.
З кожного питання прийняті конструктивні рішення в інтересах дітей й взяті на контроль до їх повного виконання.