- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Заява Павлоградскої міської ради

Заява Павлоградскої міської ради
щодо підтримки Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу
про визнання Російської Федерації державою-агресором

Наша держава сьогодні знаходиться у надзвичайно складній ситуації. Йде повномасштабна, хоча й неоголошена, війна на Сході України. Війна за незалежність і територіальну цілісність української держави.
Росія порушує територіальну цілісність України, озброює своїх бойовиків сучасною військовою технікою, які ведуть запеклі бої з українськими військовими та добровольцями, руйнують населені пункти, калічать і вбивають мирне населення Донецької та Луганської областей.
Такі злочини не можуть залишитися безкарними. Їхні натхненники, організатори та виконавці повинні бути притягнуті до відповідальності і постати перед Міжнародним трибуналом.
У цей складний для країни час Павлоградська міська рада не може залишатися осторонь від подій, які відбуваються в Україні, особливо коли мова йде про територіальну цілісність та незалежність держави. Ми підтримуємо Звернення Верховної Ради України, відповідно до якого Російська Федерація визнається державою-агресором, а “ДНР” та “ЛНР” терористичними організаціями
Героїчну відповідь на російську агресію чинять наші земляки. Сотні павлоградців, справжніх патріотів, мужньо захищають нашу країну, беручи участь у антитерористичній операції. Семеро віддали своє життя за єдність країни, десятки поранені.
Наше місто є свідком того горя, яке переживають жителі Донецької та Луганської області. Ми прийняли до своєї павлоградської родини понад шість тисяч вимушених переселенців – тих, чиї долі скалічені…
На підтримку боротьби за Україну постало суспільство. Ми вражені численними прикладами волонтерства і добродійної допомоги, яку звичайні люди роблять на користь військових, переселенців, поранених і покалічених.

В цей важкий для країни час не залишилося байдужих. Не може бути сумнівів в тому, що Україна єдина і неділима.

Павлоградці! Допоможемо армії, подбаємо про поранених, оточимо турботою сім’ї тих, хто захищає Україну на фронті!

Слава Україні!