- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Здійснилась мрія ще однієї дитини

Кожній дитині потрібна родина…Це дуже проста істина. І ми всі глибоко в серці знаємо її. Знаємо також, що тільки в сім’ї, у якій тебе люблять, розуміють, турбуються про твої потреби, дитина має шанс на повноцінний розвиток, на щасливе майбутнє…
Проте в Україні тисячі дітей живуть без батьківського піклування, 90% з них — сироти при живих батьках. Нашим спільним завданням є турбота про них. В Україні ведеться робота по впровадженню сімейних форм виховання. Це складна і довга дорога, яку нам треба прокладати усім разом. На всій території України сьогодні діють 520 дитячих будинків сімейного типу в яких виховуються 3440 дітлахів та 3126 прийомних сімей, які взяли 5332 дітей.
За ініціативою голови облдержадміністрації Вілкула О.Ю. в Дніпропетровській області діє проект “Родина для дитини”. Дана програма спрямована на конкретні потреби: жодна дитини не повинна перебувати в державних закладах.
Місцева влада з особливою увагою відноситься до цієї проблеми і постійно проводить роботу, щоб кожна дитина-сирота знайшла родину  і могла мати інше, щасливе життя.
В Павлограді активно розвиваються сімейні форми виховання. З 420 дітей, позбавлених батьківського піклування на виховання в сім’ю вже влаштовано 332 дітей під опіку та піклування та  28 дітей у прийомні сім’ї. Головне завдання на сьогодні: знайти сім’ю і дбайливих батьків для 60 дітей, які проживають в інтернатних установах. Ці діти щодня просинаються з надією на те, що і до них прийдуть батьки і у них буде родина.
Нещодавно це бажання здійснилось ще для одного маленького хлопчика, який виховувався у Дніпропетровському дитячому будинку №6. Владик довго чекав цієї хвилини. 14 вересня, рішенням Павлоградської міської ради створено ще одну прийомну сім’ю, яка вирішила взяти його в свою родину. Сьогодні він радісний і щасливий називає Любов Іванівну та Андрія Миколайовича мамою й татом! Від імені міського голови привітала родину Горелікових з отриманням почесного статусу- прийомних батьків: ”Владик придбав дбайливих батьків і справжню дружню сім’ю. Ви маєте великий життєвий досвід і ми впевнені, що у Вас вистачить мудрості, душевної щедрості, батьківського тепла для того, щоб виростити й виховати цього хлопчика, підготувати його до самостійного життя”.

Усиновлення дитини — благородна, свята справа. Дітям, які втратили родину, може допомогти кожен небайдужий. Більшість пар, які прийняли у родину доньку або сина, скажуть вам, що Бог створив цих дітей саме для них. Адже «дитина – дзеркало родини; як у краплі води відбивається сонце, так у дітях відбивається моральна чистота матері і батька» (В.Сухомлинський).

 Якщо у Вас є бажання допомогти дитині
та надати їй сімейний затишок і батьківську турботу —
просто візьміть її в свою сім’ю!