- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

«Знай, люби, бережи !»

20 листопада 2013 року на Станції юних натуралістів відбувся щорічний міський конкурс «Знай, люби, бережи !». В конкурсі взяли участь 36 учнів 8- 9-класу з 17 шкіл міста, міського ліцею, по одному учню в кожній секції.
Конкурс проводився в 2-х секціях «Зоологія» та «Ботаніка з основами дендрології». В кожній секції було 2 тура — теоретичний та практичний. Теоретичні завдання учні виконували за темами: «Різноманітність орнітофауни нашого краю», «Лікарські та зникаючі рослини нашого краю», « «Птахи та рослини, занесені до Червоної книги України», « Рослини – символи України – наші обереги», «Різноманітність використання в побуті та лікарські властивості основних порід дерев нашого регіону».
В секції «Зоологія» під час практичного туру учні шкіл визначали за опудалами птахів нашого регіону.
В секції «Ботаніка» з основами дендрології під час практичного туру учні шкіл визначали вічнозелені та декоративні кущі в безлистому стані та осінньому наряді, визначали отруйні рослини по малюнку.
Практичні завдання були проведені з метою закріплення теоретичних знань
1 наступного використання їх в практичній діяльності — охороні зелених насаджень міста та підбору вічнозелених та декоративних кущів при створенні сучасних проектів зеленої архітектури та ландшафтного дизайну.
Учні шкіл підготували домашнє завдання, це годівничка в рамках акції «Годівничка», в акції взяли участь учні шкіл №1 — №9, учні шкіл №11 – №20 та ліцею приготували по 1 композиції з використаного матеріалу. Домашні завдання виконані творчо, естетично оформлені годівнички та композиції.
Конкурс пройшов організовано. Якість знань під час конкурсу з біології, ботаніки, зоології, дендрології показали учні ЗШ № 1,9,11, 12, 15,16,19,17. Кращими практиками стали учні ЗШ № 4 та ЗШ№20, кращими теоретиками з ботаніки стали учні ЗШ№8, 15.

На підставі рішення журі конкурсу визначили переможцями і нагородили грамотами відділу освіти таких учнів: — в секції «Ботаніка з основами дендрології»:
I м – Красюк Назара ЗШ№1

II м – Зимник Олену ЗШ№12
Лучкіну Вероніку ЗШ№9
Пєвнєву Анастасію ЗШ№11

III м – Красножон Анастасію ЗШ№19
Джежелу Анастасію ЗШ№16

— в секції «Зоологія
І м – Безверху Інну ЗШ№12

1І м- Ченцову Олену ЗШ№17
Нестеренко Ірину ЗШ№1
III м – Хурсанова Деніса ЗШ№9
Досоуділа Ярослава ЗШ№№15

Нагородили грамотами в номінаціях «Кращий практик з зоології» Нестерова Максима ЗШ№20, «Кращий практик з ботаніки та дендрології» Сенченко Марію ЗШ№4, «Кращий теоретик з ботаніки» Чевдаря Олександра ЗШ№8, Досоуділа Ярослава ЗШ№15.
Щира вдячність за якісну підготовку учнів до конкурсу вчителям біології ЗШ №1,9,11,12,15,16,17,19, 8,4,20, ( Нікіфоровій В.В., ,Ткачовій В.С., Мамотенко Ю.О., Лазаренко М.В., Чуркіній Н,В., Барикіній І.О.,Поповій Н.І. Середі І.П., Левіцькій А.А., Птушкіній Л.М., Лукіній Л.А.

В.о. директора станції юних натуралістів Кириченко К.Б.