- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Зустріч з міністром охорони здоров’я

У м. Дніпропетровськ 23 січня 2015 року відбулась зустріч міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі з міськими головами громад та керівниками медичних закладів. Від нашого міста на заході були присутні міський голова І.С. Метелиця, начальник відділу охорони здоров’я  та головні лікарі лікарень м. Павлограда.

Іван Сергійович виступив на зустрічі та доповів міністру та присутнім про проблеми фінансування медицини м. Павлограда. Він звернув увагу міністра на те, що на утримання міського бюджету передається 6 медичних закладів. При цьому фінансування забезпечується лише на 52 %. Така ситуація ставить місцеву владу в умови, коли може виникнути ситуація проведення жорсткої оптимізації, що призведе до зниження якості надання медичних послуг для населення та погіршення соціальної ситуації в місті.

Міський голова звернувся до міністра з проханням розглянути питання про додаткове фінансування зазначених медичних закладів, або залишити попередні джерела фінансування, тобто обласний та державний бюджети. Також він висловив свою стурбованість про те, що до цього дня не було отримано державну субвенцію за січень для фінансування медичних закладів, які мають перейти на утримання міської влади. Внаслідок чого працівники цих установ аванс за поточний місяць не отримали. Крім того  у лікарнях відсутня можливість придбання  ліків та продуктів харчування.

Іван Сергійович передав пану О. Квіташвілі листа, де викладені проблеми медичної галузі Павлограда.

Також виступили головні лікарі міськлікарні № 4 Костюкова М.Г. та СМЧ № 15 Іскендеров І.Р. та наголосили на проблемних питаннях медицини.