- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Зустріч з учасниками антитерористичної операції

У залі засідань виконкому 18 липня пройшла прес-конференція За участю заступника міського голови Рябової А.В., військовослужбовців з АТО Миколи Гулько та Андрія Поясника, представника волонтерів міста Новікова Є.В. та представників засобів масової інформації.
Учасники антитерористичної операції розповіли присутнім про умови, в яких вони перебувають щодня, про взаємини з мешканцями східного регіону, про свої міркування та сподівання на майбутнє. З особливими словами подяки вояки зверталися до мешканців нашого міста та дякували волонтерам, які не зважаючи на небезпеку та складнощі, знаходять можливість привозити до місць дислокації воду, їжу, цигарки, медикаменти, одяг та багато інших потрібних речей. З теплотою військові говорили про листи подяки від багатьох українців та дитячі малюнки, які надають сили та наснаги.
Військові виказали побажання відзначати тих волонтерів, які постійно приїжджають до «гарячих точок» та привозять чимало необхідних речей, допомагають коштами та добрим словом. Вони переконані, що ситуація, яка тепер склалася у нашій державі зробила нас відповідальнішими, згуртованими та чуйними один до одного.
Люди стають вимогливими до влади та до дій з її боку. На запитання чи виконав свою місію Майдан, військові відповіли, що головна мета досягнута і тепер необхідно працювати на місцях, активно включатися у життя та події, якими живе країна, а не займатися бездіяльністю у центрі столиці.
Піднімалося питання щодо збільшення кількості мобілізованих, що забезпечить рівні умови для ведення переговорів з іншими державами.
За словами гостей у більшості військових лишилися родини та звернулися з проханням допомагати цим сім’ям й не лишатися осторонь, оскільки сьогодні чоловіки вимушені захищати спокій рідної землі.
Заступник міського голови розповіла про те, що у Павлограді мешкає багато активних , небайдужих та чуйних людей, які щоденно ведуть роботу по збору допомоги військовослужбовцям, що знаходяться в зоні АТО. Зазначила, що вчора на центральній площі міста було встановлено намет, куди павлоградці приносять кошти, речі, продукти харчування та багато інших необхідних речей, які у найближчий час будуть відправлені до військових місць дислокації.
На завершення пресс-конференції Аліса Вікторівна ще раз подякувала гостям за те, що вони знайшли час завітати до Павлограда й за те, що ми кожного дня маємо можливість жити своїм звичним мирним життям.