- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Звіт за 2018 рік по відділу з питань сім”ї, молоді та спорту Павлоградської міської ради

Звіт за 2018 рік по
відділу з питань сім”ї, молоді та спорту Павлоградської міської ради

Відділ з питань сім”ї, молоді та спорту Павлоградської міської ради є структурним підрозділом Павлоградської міської ради і підпорядковується міському голові, управлінню молоді та спорту та управлінню Дніпропетровської облдержадміністрації, фінансується з місцевого бюджету.
Основними завданнями відділу є:
забезпечення реалізації в місті Павлограді державної політики з питань фізичної культури, спорту, сім”ї та молоді;
внесення на розгляд міської ради , виконавчого комітету пропозицій щодо формування в місті державної політики у зазначених сферах;
організація оздоровлення мешканців міста і проведення заходів з пропаганди здорового способу життя;
забезпечення підготовки та проведення спортивних та інших заходів, навчальних зборів, участі у спортивних змаганнях різних рівнів;
розроблення заходів щодо зміцнення фізкультурно-спортивної бази та утримання її в належних умовах;
здійснення заходів, спрямованих на забезпечення соціального та правового захисту сім”ї, дітей та молоді, рівних прав і можливостей для участі жінок та чоловіків у політичному, економічному та культурному житті, сприяння соціальному становленню, розвитку та оздоровленню дітей і молоді, запобігання торгівлі людьми та насильству в сім”ї.
Відділ є головним розпорядником бюджетних коштів для таких установ міста:
1. Павлоградський міський центр соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді;
2. СОК “Центр”;
3. КБУ ФСК ім В.М.Шкуренко;
4. ПНЗ ДЮСШ ПМР;
5. КП Стадіон “Прометей” ПМР.
Відділ з питань сім”ї, молоді та спорту Павлоградської міської ради у 2018 році працював над реалізацією міської комплексної програми “Реалізація державної політики у сфері сім’ї, молоді та спорту у м. Павлоград на 2015 – 2021 роки”
Міська програма «Реалізація державної політики у сфері сім’ї, молоді та спорту” поєднує в собі приорітетні напрямки в реалізації сімейної, молодіжної та спортивної політики в нашому місті.
Для підтримки обдарованої молоді в місті засновано вручення стипендії міського голови, а саме, учнівська молодь отримає 20 стипендій міського голови, студентська молодь— 30 стипендій, на загальну суму 40тис.грн. (студенти 30тис.грн., учні – 10тис.грн.).
З метою працевлаштування молоді під час канікул, а також для підтримки молоді, яка проживає у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, у місті протягом багатьох років працює «Фонд літнього працевлаштування». Діти працюють по благоустрою міста в комунальному підприємстві «Затишне місто». У 2018 році працевлаштовано 120 дітей. З міського бюджету для виплати заробітної плати за цим напрямком використано 244тис. грн..
З метою задоволення потреб населення міста в заняттях фізичною культурою і спортом та здорового способу життя в місті створена потужна інфраструктура.
Всіма видами фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи охоплено 33% від загальної кількості населення, в місті культивується 43 види спорту, щороку проводиться понад 250 спортивних заходів. В тому числі і новий напрямок оздоровлення «Скандинавська хода», тренер якої учасниця Олімпійських ігор Тетяна Дебела.
Працює 334 спортивні споруди, в тому числі: стадіони, спортивні зали, спортивні комплекси, скейт-ленд-парк, плавальний басейн, штучна льодова ковзанка, штучні спортивні майданчики. Вони утримуються за рахунок бюджетних коштів, власних коштів підприємств та приватного бізнесу. На цих спорудах займаються як діти , так і спортсмени вищої спортивної майстерності, які виборюють призові місця на чемпіонатах світу, Європи, Всеукраїнських та обласних змаганнях.
З метою підтримки провідних спортсменів міста — переможців чемпіонатів та кубків світу в 2018 році збільшено розмір стипендій міського голови ( 20тис.грн. — для спортсменів та 10тис.грн.-для тренерів). В 2018році виплачено 10 стипендій на загальну суму 170тис.грн..
Особлива увага приділяється роботі з особами з інвалідністю.
Всі спортивні споруди обладнані пандусами та доступні для тренувань. Заняття для цієї категорії проводяться безкоштовно. При ФСК ім.Шкуренка працює 2 тренери, які проводять навчально-тренувальну роботу з людьми з інвалідністю, серед дорослих та дітей. Дорослі спортсмени приймають участь в міських та обласних змаганнях. У 2018році в Павлограді проведено ряд заходів для цих людей- це змагання: з шахів, шашок, бочча, стрільби, настільного тенісу. Тренер ФСК ім.Шкуренка працює з дітьми у “Школі Ірини”.
Головна перемога спортивної галузі в 2018році для цих людей — відкрито центр по спортивній роботі для осіб з інвалідністю комунальної бюджетної установи «Фізкультурно-спортивний комплекс ім.В.М.Шкуренка» по вул.Ганни Світличної. На капітальний ремонт приміщення, придбання меблів та спортивного інвентарю з міського бюджету використано кошти на загальну суму 493тис.грн. Також проект став переможцем конкурсу міні-грантів «Громада своїми руками» з благоустрою прилеглої території. І вже сьогодні крім спортсменів з інвалідністю на цьому спортивному комплексі працює секція шахів для всіх бажаючих.
В місті працює програма навчання дітей плаванню в басейні водно-спортивного комплексу “Юність” за рахунок міського бюджету в 2018р. виділено 360тис.грн. Навчаються плаванню учні загальноосвітніх шкіл міста. Також плавальний басейн за рахунок бюджетних коштів відвідують пришкільні табори в літній період. Відвідування басейну покращує стан здоров”я учнів, діти на 10% стали менше хворіти, покращили свої фізичні якості.
В місті працює штучна льодова ковзанка на території фізкультурно-спортивного комплексу ім.Шкуренка знаходиться в комунальній власності міста і працює 6-й сезон. Щорічно ковзанку відвідує близько 13 тис. осіб.
В місті збудовано скейт-ленд-парк по вул.Комарова. За 2018 рік скейт-ленд-парк відвідало 50 тис. осіб, а це значить що ця спортивна споруда користується попитом у населення міста різних вікових груп.

В 2018 році з міського бюджету виділено фінансування на ремонти спортивних споруд:
— виготовлено проект реконструкції спортивно-оздоровчого комплексу «Центр» по вул.Центральна, 1/12, спорткомплексу ФСК ім..Шкуренка, покрівлі плавального басейну ФСК ім..Шкуренка, закінчується процес виготовлення проекту спортивної споруди ДЮСШ по вул.Героїв України.
Крім цього, в дитячо-юнацькій спортивній школі встановлено автономне опалення по вул. Ушинського, замінено регістри опалення в ДЮСШ на пров. Музейний, та в спорткомплексі «Центр».
У 2018 році за підсумками виконання бюджету на фінансування спортивних установ та видатків на реалізацію державної сімейної та молодіжної політики з місцевого бюджету було виділено 15 млн. 768 тис. 737 грн.
Крім того, протягом року здійснювались надходження на спеціальні рахунки спортивних установ у вигляді плати за послуги, благодійних внесків та коштів на виконання окремих доручень. Всього надійшло коштів в сумі 1млн.122 тис.409 грн.
З метою ефективного виконання програми “Реалізація протягом 2018 року вiддiлом з питань сім”ї, молоді та спорту Павлоградської міської ради та Павлоградським міським центром соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді організовано та проведено понад 100 заходів різних напрямків.
Традиційно проводяться заходи : до Дня пам”яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом , Дня Незалежності України. На протязі року з метою формування культури та вшанування історії країни та національних традицій проводяться заходи до Міжнародного Дня ciм’ї, Дня мaтepi, Дня захисту дітей, Дня Міста. Серед молоді проводяться акції з благоустрою міста.
Для організації дозвілля молоді проводяться заходи: «Студентська весна», День Молоді України, День студента України та інші .
На виконання державної програми по органiзацiї оздоровлення на Вiддiл покладено обов’язки з координації роботи по оздоровленню дітей та пiдлiткiв мicтa Павлограда. Так, на протязі 2018 року оздоровлено 222 дитини, в тому числі в МДЦ “Артек” оздоровилося 37 дітей, в УДЦ “Молода гвардія”- 31 дитина , в КЗО “ЗСШІ “ДЦСР “Перлина Придніпров’я” — 135 дітей; ДЗОВ Пролісок-13 дітей; ДЗОВ “Чемпіон”-6 дітей.
За зверненнями жінок, які народили та виховали 5 та більше дітей, відділ з питань сім”ї, молоді та спорту готує документи на присвоєння почесного звання України “Мати-героїня”. Так, у 2018 році це почесне звання було присвоєно 3 жінкам — мешканцям міста.

Відділом проведено аналіз ефективності бюджетних програми , які виконувались в 2018 році, а саме:
Код програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів Назва підпрограми / завдання бюджетної програми Оцінка виконання програми за методикою Касові видатки
(грн.)
1110160 Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, об”єднаних територіальних громадах Ефективність не розраховується 941607
1110170 Підвищення кваліфікації депутатів місцевих рад та посадових осіб місцевого самоврядування Ефективність не розраховується 150
1113121 Утримання та забезпечення діяльності центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Висока ефективність 854396
1113123 Заходи державної політики з питань сім′ї Середня ефективність 16600
1113131 Здійснення заходів та реалізація проектів на виконання Державної цільової соціальної програми «Молодь України» Висока ефективність 304450
1113140 Оздоровлення та відпочинок дітей (крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) Висока ефективність 33052
1113210 Організація та проведення громадських робіт Висока ефективність 23620
1115011 Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту Висока ефективність 54631
1115012 Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з неолімпійських видів спорту Середня ефективність 47363
1115022 Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань та заходів зі спорту осіб з інвалідністю Середня ефективність 18854
1115031 Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл Висока ефективність 4260719
1115041 Утримання та фінансова підтримка спортивних споруд Висока ефективність 9072502
1115062 Підтримка спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в регіоні Висока ефективність 170500
1117325 Будівництво споруд, установ та закладів фізичної культури і спорту Висока ефективність 673352
1117691 Виконання заходів за рахунок цільових фондів, утворених Верховною Радою Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування і місцевими органами виконавчої влади і фондів, утворених Верховною Радою Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування і місцевими органами виконавчої влади Висока ефективність 419350
Всього: 16891146

Начальник відділу О.П.Дугін