Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Співробітництво м. Павлоград з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО)

Июль 16th, 2015 Новини Вывести на печать

14 липня у приміщенні малої зали виконкому пройшла зустріч представників Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) з міським головою, його заступниками, секретарем міської ради, керівниками відділу охорони здоров’я, відділу освіти, депутатами Павлоградської міської ради та журналістами місцевих ЗМІ.
Міський голова І.С. Метелиця подякував представникам корпорації за багаторічну співпрацю і за те, що змогли відвідати наше місто.
Павлоград має великий досвід роботи в сфері залучення соціальних інвестицій. На сьогоднішній день місто співпрацює з Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), Фондом Східна Європа, проектом USAID «Реформа міського теплозабезпечення в Україні», Канадським фондом місцевих ініціатив, Фондом Східна Європа «Чиста енергія: партнерство заради майбутнього Дніпропетровщини», спільним проектом Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», Українським фондом соціальних інвестицій, проектом «Місцевий економічний розвиток міст України» (Проект МЕРМ).
Павлоградскі проекти не раз ставали переможцями Всеукраїнського та обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування в Україні.
Одним з успішних прикладів співпраці Павлоградської міської ради та Північної Екологічної Фінансової Корпорацією НЕФКО, є проект «Часткова термомодернізація будівель дитячих дошкільних установ м Павлоград».
Проблема незбалансованого внутрішнього споживання паливно-енергетичних ресурсів має гостро негативні економічні та соціальні наслідки, обмежуючи потенціал підвищення якості життя в Павлограді.
За результатами проведеної роботи між Павлоградським міською радою, яка представлена фінансовим управлінням та Північної Екологічної Фінансової Корпорації НЕФКО, укладений Кредитний договір і зареєстрований в Управлінні Національного банку України в Дніпропетровській області.
Загальна вартість проекту склала — 3 511,0 тис.грн:
— внесок НЕФКО — 2 462,7 тис.грн.,
— місцевий бюджет — 1048,3тіс.грн. (В т.ч. внесок ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» в сумі 941,0 тис. Грн.).

У 9-ти дитячих дошкільних установах з метою впровадження комплексу заходів енергозбереження був реалізований інвестиційний проект, а саме:
— встановлені автоматичні вузли подачі теплоенергії;
— встановлений тепловий лічильник в дитячому дошкільному
навчальному закладі №23;
— встановлені тепловідбиваючі екрани між стінами і радіаторами;
проведена ізоляція трубопроводів систем опалення у 8 навчальних закладах;
— проведено балансування теплової системи;
— проведена заміна старих вікон на металопластикові.

Повернення кредиту здійснюється рівними відсотками протягом 4 років, починаючи з 15 червня 2014 року до 15 грудня 2017 (дата закінчення повернення кредиту).
Загальна кількість платежів повернення кредиту — 8. Відсоткова ставка за користування залученими коштами — становить 3% річних.
Реалізація проекту призвела до підвищення енергоефективності та поліпшення комфортного перебування дітей, педагогічного колективу, зниження динаміки зростання витрат на енергоресурси, поліпшення технічного стану будівель і зниженню ризику виникнення аварійних ситуацій при експлуатації інженерних мереж.
З початку реалізації проекту (жовтень 2012 року) по квітень 2015 економія по використанню теплоносіїв склала 631,63 тис. Грн. (563,99 Гкал) по 9-ти дитячим садам.

У продовження співпраці з НЕФКО 28 травня 2015 року відбулося підписання грантової угоди для фінансування інвестиційного проекту «Термомодернізація будівлі ЗОШ №5. Капітальний ремонт фасаду з утепленням, заміною вікон, зовнішніх дверей і ламп освітлення на енергозберігаючі, пристрої автоматизованого індивідуального теплового пункту. Сума гранту становить — 318 203 євро.
В рамках проекту передбачається впровадити комплекс заходів, спрямованих на підвищення ефективності та використання в першу чергу теплової енергії:
— утеплення стін і цоколя;
— заміна вікон і зовнішніх дверей на енергоефективні;
— встановлення індивідуального теплового пункту.
— заміна ламп розжарювання на енергозберігаючі люмінесцентні лампи.
Запропоновані заходи сприятимуть скороченню використання енергетичних ресурсів, поліпшенню клімату в приміщенні будівлі, і, отже, поліпшенню умов перебування в ній дітей, вчителів та інших співробітників.

З метою отримати ще 2 гранти, подано заявку на НЕФКО по 10 енергоефективним проектам загальною вартістю 11 567,3 тис.грн., серед яких
Тепло модернізація будівель загальноосвітніх шкіл №1,4,7,9,11,18 у м. Павлоград
За попередніми висновками, впровадження проекту дозволить забезпечити економію коштів за використання теплової енергії на 18-20% по кожному закладу.
В ході реалізації проекту очікується отримання наступних переваг:
— зниження коштів з оплати за теплову енергію;
— зниження витрат тепла в будівлі;
— підвищення експлуатаційних характеристик;
— зниження захворюваності серед учнів та педагогічних працівників.

Дані проекти є важливими для м. Павлоград, вони дозволять провести заходи з енергоефективності та реабілітації об’єктів соціальної інфраструктури.

На сьогоднішній день Павлоград зарекомендував себе, як надійний партнер, який зможе і в майбутньому на гідному рівні втілювати проекти.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду