Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Результати впровадження Стратегії розвитку міста Павлоград у 2019 році

Март 2nd, 2020 Стратегічне планування Вывести на печать

 

Місто Павлоград працює згідно із Стратегією розвитку на період до 2020 року, затвердженою рішенням сесії міської ради від 22 лютого 2016 року № 89-5/VII.
П’ять стратегічних напрямків: А. «Відкрите місто активного бізнесу та громади»; В. «Місто здоров’я»; С. «Енергоефективне місто»; D. «Комфортне та безпечне місто»; Е. «Місто якісної освіти» визначені як пріоритетні напрямки розвитку громади та місцевої економіки.
Реалізація стратегічного напряму А. «Відкрите місто активного бізнесу і громади» включає в себе дві стратегічні цілі А.1. «Активне бізнес середовище» і А.2. «Демократичне врядування містом».
У 2019 році за напрямками стратегічної цілі «Активне бізнес середовище» проваджувались проекти:
А.1.1. Вдосконалення бізнес-послуг для розвитку підприємництва в місті. При реалізації даного проекту було проведено Форум «Грантові та інвестиційні можливості для розвитку бізнесу», для підприємців міста 2 безкоштовних освітніх семінари за участю фахових спеціалістів, 3 засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва з представниками сфер виробництва хліба й хлібобулочних виробів, ресторанного господарства та швейного виробництва й послуг.
Вперше в місті було проведено Фестиваль «Стиль смаку» серед закладів ресторанного господарства.
Вчетверте відбувся конкурс бізнес-проектів серед павлоградської молоді.
А.1.6. «Розвиток туристичного бізнесу». Павлоградським історико-краєзнавчим музеєм створено пересувну виставку «Історія міст і районів» з використанням мультимедійної презентації та слайдів.
Павлоградською телерадіокомпанією створено ролик-промоушен про м.Павлоград (двома мовами).
У м.Павлограді розвинений активний спортивний туризм. На базі фізкультурно-спортивного комплексу ім. Шкуренко працюють секції туризму. Постійно проводяться змагання з водного, гірського, пішохідного туризму.
Проекти стратегічної цілі А.2. «Демократичне врядування містом».
Проект А.2.1. «Громада своїми руками».
У 2019 році для участі у Конкурсі міні-грантів «Громада своїми руками» учасниками підготовлено та подано 85 проектних заявок.
За результатами конкурсу та оцінювання проектних заявок визначено 27 проектів-переможців, з них 7 — енергоефективних, 20 — соціальних. Принцип Smart-city втілений у 4 проектах. Загальний бюджет Конкурсу у 2019 році становить 1986,9тис. грн., з них: кошти компанії ДТЕК — 1320 тис. грн., місцевого бюджету — 666,9тис. грн.
Реалізація зазначених проектів передбачає співфінансування власними коштами в сумі 2883,4 тис. грн. та 247 осіб, задіяних у реалізації цих проектів.
Великий грант в рамках проекту «Громада своїми руками» — проект «Будівництво спортивного майданчику, розташованого на території Павлоградської ЗОШ І-Ш ступенів № 16.
А.2.6. Створення сприятливого середовища для інтеркультурної інтеграції представників різних національностей (в рамках Програма «Інтеркультурні міста»). Протягом 2019 року проводилася активна робота щодо залучення національних осередків до участі у спільних заходах. Представники різних національних громад взяли учать у IV Міському різдвяному фестивалі миру, творчості та єднання «Різдвяна коляда», ІІ Міському мистецькому фестивалі інструментальної музики, вокалу, хореографії та живопису «Підношення Фредерику Шопену» (за участю спілки поляків «Добра воля»), Міжнародному дню ромів, Міському фестивалі-ярмарку «Великий день» для єдності родини», у рамках відзначення 235-ої річниці м. Павлограда представники ромської національності взяли участь у традиційному фестивалі етнокультур.
Реалізація стратегічного напряму В. «Місто здоров’я» включає в себе дві стратегічні цілі: В.1. «Якісні медичні послуги» і В.2. «Здоровий спосіб життя».
За стратегічною ціллю В.1. «Якісні медичні послуги» у 2019 році в місті впроваджувались роботи за проектами:
В.1.2. Реконструкція та ремонтні роботи КНП «Павлоградська лікарня інтенсивного лікування».
Загальна вартість проекту 173,2 млн. грн., з них на обладнання –102,2 млн. грн.
Ведуться роботи з улаштуванню гідроізоляції на покрівлі у прибудованих приміщеннях. Ведуться підготовчі роботи по устрою підлоги під чистову роботу у 2-х прибудованих приміщеннях. Виконано посилення стін металевими конструкціями, а також чистове оздоблення кахлем в однієї кімнаті.
Продовжуються роботи по утепленню фасаду будівлі стаціонару головного корпусу. Строк виконання робіт 20.09.2020 року.
В.1.3. Ремонтні роботи та оновлення матеріально-технічного оснащення в КНП «Павлоградська міська лікарня №1», створення хоспісу.
Проведено капітальний ремонт дитячого стаціонарного відділення з використанням енергозберігаючих технологій. Дитяче відділення відповідає всім будівельним та санітарним нормам.
Відремонтовано 660 кв. метрів поліклініки. Витрачено 1259 тис. грн. (з них 805,4 тис.грн. виділені з міського бюджету, 250 тис.грн. — з обласного, 158,6 тис.грн. — спонсорські кошти).
В.1.4. Реконструкція будівлі головного корпусу (блок пологового відділення) з використанням енергоефективних технологій КНП «Павлоградський пологовий будинок».
За кошти обласного (748,7 тис.грн.) й міського бюджетів (1274,2 тис.грн.) проведено роботи з капітального ремонту 3210 кв. м. м’якої покрівлі. Проведено заміну 8 вікон пологового відділення. Придбано: медичне обладнання.
В.1.6. Зміцнення матеріально-технічної бази КНП «Павлоградська стоматологічна поліклініка». Придбано 3 стоматологічні установки GRANUM-TS-PRO208 компресор безмасляний, GRANUM-200 комп’ютер в комплекті. Фінансування:179,8тис.грн. — міський бюджет, 35 тис.грн. — обласний бюджет, 14,9 тис.грн. — залишок медичної субвенції за 2018 рік.

Проекти стратегічної цілі В.2. «Здоровий спосіб життя».
В.2.1. Улаштування дитячих та спортивних майданчиків. У 2019 році за рахунок коштів міського бюджету придбано 20 дитячих ігрових майданчики та 22 ігрових елемента на суму 1 232,21 тис.грн.
В 2.2. Зміцнення матеріально-технічної бази спортивної школи. На придбання спортивного інвентарю для позашкільного навчального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа» Павлоградської міської ради за 2019 рік з міського бюджету використано 67,8 тис.грн.
В 2020 році за кошти обласного бюджету запланована повна реконструкція будівлі приміщення майстерні загальної школи № 6 всередині та зовні для облаштування двох спортивних залів для занять дзюдо та важкою атлетикою.
Оперативна ціль В 2.3. Навчання плаванню дітей шкільного віку.
В місті працює програма навчання дітей плаванню в басейні водно-спортивного комплексу «Юність». Плавальний басейн щороку відвідує близько 2тисяч дітей. В 2019 році з міського бюджету використано 400 тис.грн. Відвідування басейну покращує стан здоров’я учнів, діти стали менше хворіти, покращили свої фізичні якості.
Оперативна ціль В.2.6. Облаштування майданчика для занять спортом з собаками в парку по вул.Комарова.
В 2019 році за рахунок коштів міського бюджету (548,6тис.грн.) облаштовано майданчик для занять секції спорт з собаками на території парку по вул. Комарова, який знаходиться на балансі комунальної бюджетної установи «Фізкультурно-спортивного комплексу ім.Шкуренка».
Стратегічний напрямок С. «Енергоефективне місто» включає в себе дві стратегічні цілі С.1. «Ефективне управління енергетикою міста» та С.2. «Енергоефективна інфраструктура».
З метою оцінки ефективності використання фінансових ресурсів бюджетними закладами, а також оцінки можливості зниження витрат бюджетних коштів в місті продовжується робота по впровадженню проекту С.1.1. «Створення ефективного муніципального енергоменеджменту. Енергомоніторинг».
Моніторинг споживання енергоносіїв в бюджетних закладах міста здійснюється за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення АІС «Енергосервіс: облік, контроль, економія»..
Порівнявши споживання енергоресурсів бюджетними закладами міста в опалювальному сезоні 2018-2019 рр. з сезоном 2017-2018 рр. маємо економію тепла – 11%; природного газу – 3,19%; вугілля – 6,63%..
В закладах бюджетної сфери встановлюються індивідуальні теплові пункти та нові енергоефективні вікна, модернізуються теплові мережі та утеплюються фасади. Роботи проводяться поетапно за кошти міського та обласного бюджетів, залучених грантів та власними силами закладів.
С.1.2. Впровадження ЕСКО-механізму. Комунальним підприємством «Павлоград-Світло» Павлоградської міської ради проводиться процедура відкриті торги по закупівлі «Енергосервіс системи зовнішнього освітлення м.Павлограда» відповідно до вимог Закону України «Про публічні закупівлі».
Об’єкт енергосервісу: вул. Харківська, вул. Перемоги».
Переможець — ТОВ «ДТЕК ЕСКО». Ціна договору складає 4884,4 тис.грн.
С.1.3. У проекті « Енергоефективні школи: нова генерація: міжрегіональні класи павлоградська ЗШ № 7 у парі з Івано-Франківською ЗШ № 1 зайняли ІІ місце серед 11 пар шкіл з різних міст України.
С.1.5. «Популяризація знань з питань енергоефективності серед населення».
В Павлограді проводяться Дні сталої енергії та заходи, спрямовані на формування енергоощадного мислення учнів загальноосвітніх шкіл та вихованців дошкільних закладів міста.
Запроваджено проведення щорічного Конкурсу відеороликів серед старшокласників на тему енергозбереження та енергоефективності. Завдяки цьому конкурсу павлоградська молодь отримала можливість висловити свої думки щодо способів вирішення енергетичних та екологічних проблем.
Організовані екскурсії до Павлоградського телецентру, Павлоградського хімічного заводу та підприємства з виготовлення енергозберігаючих вікон «Відкриті вікна «REHAU Ukraine».
Стратегічна ціль С.2. «Енергоефективна інфраструктура».
С.2.1. Модернізація систем зовнішнього освітлення із застосуванням енергоефективних технологій.
Протягом 2019 року виконано реконструкція зовнішнього освітлення проїзду Волошковий, вул. Фестивальна, вул. Українська, вул. Лесі Українки, пров. Донський, пров. Попова, вул. Шосейна на суму 1,97 млн. грн.
Розроблено проект та розпочато виконання будівельно-монтажних робіт по об’єкту: «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення автомобільного мосту через р.Вовча м.Павлоград» та «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення вул. Новоросійська м. Павлоград».
С.2.3.1. Впровадження енергозберігаючих технологій в будинках культури Комунальної бюджетної установи «Міський культурно-дозвільницький центр”.
У 2019 році роботи не виконувалися у зв’язку з відсутністю фінансування.
На 2020 рік в рамках Стратегії заплановано: виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт даху за адресою: вул.Полтавська, 96, м.Павлоград в сумі 40 тис.грн. (червень 2020р.).
Інші заходи переносимо на 2021 рік, а саме:
— виготовлення проекто-кошторисної документації на проведення капітального ремонту покрівлі будівлі за адресою: вул.Дніпровська, 77б (на січень 2021 року) та отримання дозволу про початок виконання робіт по реконструкції покрівлі в інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Дніпропетровській області (на червень 2021 року) в сумі 209 тис.грн.;
— проведення ремонту покрівлі будівлі за адресою: вул.Дніпровська, 77б в сумі 649 тис.грн. (на серпень 2021 року);
— заміна вхідних дверей на пластикові в будівлі за адресою вул.Центральна,49 в сумі 30 тис.грн. (на липень 2021 року).
С.2.3.2.Капітальний ремонт по заміні віконних заповнень в будівлі КЗ ПСМНС«Мистецька школа № 2»ПМР.
Виконання проекту не проводилось у зв’язку з відсутністю фінансування.
Для завершення проекту згідно проектно-кошторисної документації (ціни станом на листопад 2015 року) необхідно кошти у сумі 100 тис.грн. (25 шт. віконних заповнень), але у зв’язку з підвищенням цін зазначених коштів буде недостатньо, тому необхідно виконати перерахунок вартості робіт.
С.2.3.4. Реставрація та модернізації будівлі театру ім. Б.Є.Захави із застосуванням енергозберігаючих заходів.
У 2019 році виконані будівельні роботи – 948 тис.грн., а саме: протиаварійні та першочергові роботи по посиленню фундаментів, стін, заміні конструкцій даху, стелі, підлоги та ін.
Залишок кошторисної вартості проекту становить 17 млн.грн. Для продовження реалізації проекту у 2020 році необхідно 1млн.грн.
С.2.5. Створення ефективного механізму забезпечення вугіллям бюджетних установ освіти, спорту і громадян для опалення.
Сьомий рік поспіль ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» безкоштовно передає вугілля кам’яне Г(Г1)М (13-25): Спортивно-оздоровчому комплексу «Центр» для опалення приміщень — 70 тонн, навчально-виховному комплексу №14 — 80 тонн, Комунальній установі «Павлоградський міський територіальний центр соціального обслуговування» для незахищених верств населення — 30 тонн.
По стратегічному напряму D. Комфортне та безпечне місто реалізовувались проекти:
D.1.5 Реконструкція систем аерації очисних споруд із застосуванням енергозберігаючих технологій.
Впровадження проекту здійснювалось за рахунок коштів обласного бюджету.
Придбано повітродувки марки ES 155/5P ROBOX Evolution -1шт., яка встановлена на повітродувній насосній станції каналізаційних очисних споруд. Загальна вартість повітродувки становить 1980 тис.грн., в 2019 році з місцевого бюджету виділено 594 тис.грн. (30%); 126 тис.грн. сплачено КП «Павлоградводоканал» в 2019 році, а решта коштів у сумі 1260 тис.грн. буде сплачено за повітродувку в 2020 році за власні кошти підприємства. Економія енергоспоживання за рік від встановлення нової повітродувки складатиме 438000 кВт/рік., або 1058,5 тис. грн./рік .
D.2.2.Реконструкція автомобільних доріг та тротуарних доріжок.
В 2019 році виконано поточний ремонт дорожнього покриття на 117 вулицях міста на загальну суму 19,6 млн.грн.
З метою підвищення безпеки дорожнього руху, в першу чергу виконуються роботи на дорогах з найбільшим рухом транспортних засобів.
Проведено роботи з капітального ремонту внутрішньоквартальної дороги біля будинків №9, №11 на вул. Комарова та реконструкцію дороги між вул. Західнодонбаська, 24 та вул. Комарова, 15, пішохідної доріжки по пров. Дніпровський.
За рахунок коштів обласного бюджету виконано роботи з капітального ремонту дороги по вул. Соборна (кошторисна вартість робіт – 37,3 млн.грн.) Розпочато роботи з капітального ремонту площі Соборна (кошторисна вартість робіт – 20,9 млн.грн.).
З метою підвищення безпеки дорожнього руху розроблено проекти на реконструкцію двох світлофорних об’єктів на перехресті вул. Дніпровська та вул. Полтавська та на перехресті вул. Центральна – вул. Горького — вул. Шевченка. Впровадження заходів по проектам планується у 2020 році.
D.2.4. Реконструкція паркових зон та скверів м. Павлоград.
У 2019 році виконано будівельно-монтажні роботи по об’єкту: «Реконструкція скверу Шевченка в м. Павлоград» та профінансовано на суму 3915,7тис. грн.
D.3.1. Забезпечення громадського порядку в місті (КП «Муніципальна варта»). У 2019 році почало працювати комунальне підприємство «Муніципальна варта». Були проведено рейди із знищення наркореклами, патрулювання по виборчим дільницям під час виборів; забезпечення безпеки проведення офіційних мітингів; патрулювання Дитячого парку з ціллю профілактики правопорушень та інші
З метою профілактики правопорушень у вечірній час регулярно патрулюються вулиці та паркові зони міста.
D.3.2. Оснащення міста камерами відеоспостереження.
В місті діє Програми забезпечення громадського порядку та громадської безпеки на території м. Павлоград на період до 2020 року. З метою реалізації заходів даної Програми в 2019 році встановлено 7 камер відеоспостереження на загальну суму 132,8 тис.грн.
Рішенням сесії Павлоградської міської ради від 21.06.2019 року № 1689-51/VII додатково виділено 133,8 тис.грн. для встановлення ще 7 камер відеоспостереження та 1 відеореєстратора.
Взагалі, на території міста встановлено 82 відеокамери, шість з яких з функцією розпізнавання номерних знаків (виділено з міського бюджету 225,6 тис. грн.), що допомогло розкрити 179 злочинів.
Стратегічний напрямок Е. «Місто якісної освіти» включає в себе дві стратегічні цілі Е.1. «Розвиток мережі та МТБ освітньої галузі» та Е.2. «Якісна освіта».
В рамках реалізації проектів «Впровадження енергозберігаючих технологій в ЗШ та ДНЗ міста Павлоград» та «Реконструкція, капітальні ремонти та придбання матеріально-технічного оснащення в ЗШ та ДНЗ м. Павлоград» виготовлено проектно-кошторисну документацію:
— «Реконструкція стадіону в ЗЗСО № 1 за адресою: м.Павлоград, вул.Озерна,59»;
— «Реконструкція стадіону в ЗЗСО № 3 за адресою: м.Павлоград, вул.Соборна,3»;
— «Капітальний ремонт приміщень в ЗЗСО № 1 за адресою: м. Павлоград, вул.Озерна, 59»;
— «Капітальний ремонт приміщень в ЗЗСО № 3 за адресою: м. Павлоград, вул. Соборна, 3»;
Проблемними залишаються питання реконструкції НВК № 22. Проект передано до управління капітального будівництва Дніпропетровської ОДА, для впровадження проекту необхідно кошти в сумі 21,2 млн. грн.
Е. 2.1. Сучасний навчальний кабінет – необхідна умова для доступу до якісної освіти.
На створення умов Нової української школи виділено з державної субвенції 1,8 млн. грн. та з місцевого бюджету – 782,2 тис. грн. За ці кошти придбано одномісні парти, дидактичний матеріал для занять, килимки, ноутбуки, мультимедійні проектори, принтери та ін. Придбано 436 одиниць комп’ютерної техніки на загальну суму 6214,7 тис. грн.

Начальник відділу з економічних питань Т.А.Штонда

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №253 від 23.03.2022 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ФОП Шмідту С.А.
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №250 від 23.03.2022 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ТОВ «Успіх»
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №1159 від 23.08.2023 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами у місті МПП «Елегія»