Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Єдиний реєстр засуджених та осіб, узятих під варту, та система «Касандра», як елемент штучного інтелекту в роботі із засудженими

Апрель 8th, 2021 Новини Вывести на печать

В Україні триває процес розбудови цифрової інфраструктури державного управління. Не залишилась осторонь і пробація України. За підтримки проектів ЄС «Pravo-Justice» та EDGE вводиться в експлуатацію Єдиний реєстр засуджених та осіб, узятих під варту. Реєстр засуджених та осіб, узятих під варту, це новий етап розвитку пробації, що забезпечить перехід на електронне ведення справ клієнтів пробації. На сьогоднішній день Реєстр в Україні проходить тестову (пробну) експлуатацію.

Запуск та забезпечення функціонування цієї системи дозволить створити єдину базу даних інформації про засуджених та ув’язнених, забезпечити оперативну комунікацію між органами та установами пенітенціарної системи та пробації, а також забезпечить взаємодію з іншими державними структурами, які працюють з реєстрами.

Відомим є факт, що поки що в Україні рецидиви злочинів офіційно не обраховуються. Хоча певну статистику випадків повторних кримінальних правопорушень ведуть окремі правоохоронці  (окремо слідчі органи, окремо науковці, окремо Державна установа «Центр пробації» та ДКВС України), втім єдиного реєстру, де були б зведені воєдино всі дані і обраховувалися вони за єдиною методикою, в Україні донині не існувало.

Із запуском Реєстру вперше в Україні розпочнеться облік рецидивів злочинів за єдиною методикою. Відтак можна буде побачити, скільки людей реально повторно потрапляють в систему відбування покарань і порівнювати дані персонально кожної людини, що дозволить також удосконалити індивідуальний підхід при роботі із  засудженими з метою їх ефективного виправлення та ресоціалізації.

Також необхідно наголосити, що до Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту включено спеціальну систему «Кассандра» як підсистему для обліку даних з оцінки ризиків скоєння повторного кримінального правопорушення обвинуваченим чи засудженим.

Як зауважив в одному із інтерв’ю міністр юстиції України Денис Малюська що у планах відомства — ресоціалізація тих людей, які виходять з в’язниць у суспільство. Наразі в’язниці – це школи злочинності, і люди звідти виходять гіршими, ніж туди потрапили. Реформування цієї системи – запровадження можливості індивідуального покарання для кожної людини в залежності від її потреб.

Для цього система «Кассандра» буде досліджувати ризики, виходячи з індивідуального підходу до кожної особи. «Вона аналізуватиме, в чому ризики людини – чи то вона зловживає алкоголем, чи наркотиками, чи то корисливі мотиви – вона жадібна і не вміє розраховувати витрати. Визначатимуться вади людини, що призвели до вчинення нею злочину, і вже потім проводитиметься індивідуальна робота з цією людиною», – пояснив міністр.

Підсистема “Кассандра” оцінює ризики повторного правопорушення, використовуючи алгоритми автоматизованих висновків.

“Кассандра” автоматично буде визначати рівень ризиків вчинення повторного  кримінального правопорушення (низький, середній, високий, дуже високий)  на підставі алгоритму підрахунку балів та відповідності рівня балів встановленим рівням ризиків.

Прогноз повторного правопорушення грунтується на використанні машинного навчання та алгоритмів автоматизованих висновків (прогнозів), які базуються на результатах обробки великих структурованих масивів даних про історію правопорушень особи, наявності житла, освіти та роботи, матеріального становища, контролю над поведінкою та мисленням, вживання алкоголю та наркотиків, стосунків у суспільстві та інших аспектів.

Впровадження Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту є одним із ключових пріоритетів діяльності Міністерства юстиції України та Центру пробації. Результати тестової експлуатації допоможуть визначити реальний час роботи з Реєстром для подальшої промислової експлуатації.

 

Павлоградський міськрайонний відділ

філії Державної установи «Центр пробації»

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду