Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Небезпечна стихійна торгівля

Июль 30th, 2019 Новини Вывести на печать

Шановні мешканці міста, хочемо вкотре звернути вашу увагу, що стихійна торгівля заборонена Законом України «Про благоустрій населених пунктів» та, найголовніше, небезпечна для вашого здоров’я.
Відповідно до ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення визначено відповідальність за торгівлю з рук в невстановлених місцях.
В той же час проблема стихійної торгівлі продовжує існує не тільки в м.Павлоград, а й усіх містах та районах України. У жодній європейській країні не можна побачити вуличних продавців харчовими продуктами на тротуарах чи в інших не відведених для цього місцях.
В літній період на вулицях міста стрімко зростає кількість місць стихійної торгівлі продуктами харчування, та, як неодмінний наслідок — збільшення ризику харчових отруєнь.
Цьому сприяє не лише соціально-економічне становище в країні, а й те, що громадянин не замислюється над тим, в якій мірі можна нашкодити власному здоров’ю, якщо харчуватися зі стихійних ринків. Несвідома частина громадян надає перевагу продуктам харчування, які реалізують із землі, не замислюючись про якість цих продуктів, ким та в яких умовах вони виготовлені, де зберігались і як вони транспортувались. Не дивляться покупці і на бруд, що летить на продукти з вулиці від машин та з-під ніг перехожих. Не згадують вони й про повідомлення в засобах масової інформації про гострі кишкові отруєння серед тих осіб, які вживали продукти придбані на стихійних ринках, вважаючи що з ними цього не трапиться.

Увага! Якість і свіжість продуктів на стихійних ринках, жодним чином не перевіряється.
Покупець, купуючи їжу на вулиці бере відповідальність на себе і повинен усвідомлювати всі ризики для здоров’я та пам’ятати, що вулична торгівля, як в Україні, так і в місті Павлоград є незаконною.
Єдине законне місце для торгівлі харчовими продуктами, крім магазинів – це ринок. Саме там знаходиться державна лабораторія ветсанекспертизи, яка здійснює обов’язковий державний ветеринарно-санітарний контроль за якістю та безпечністю продукції, що реалізується, і надає продавцю товару експертний висновок установленої форми про те, що даний продукт придатний до вживання.
Питання стосовно припинення діяльності стихійних ринків та інших несанкціонованих місць торгівлі постійно розглядаються на засіданнях в міськвиконкомі, відповідними протокольними рішеннями яких доручено робочій групі у складі спеціалістів Павлоградського відділу поліції та КП «Муніципальна варта» проводити активні комплексні заходи з ліквідації стихійної ринків на вулицях міста.

На жаль, стихійну торгівлю не так легко подолати. Це можливо тільки тоді, коли самі мешканці міста зрозуміють, що продукція, яка не пройшла спеціальної перевірки є дуже небезпечна для їх життя. Будьте свідомі та здорові!

Інформація надана відділом розвитку споживчого ринку
та підприємництва виконкому Павлоградської міськради
тел: 20-04-80, 20-62-86

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду