Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Павлоград підприємницький

Сентябрь 2nd, 2022 Новини Вывести на печать

У першу неділю вересня, згідно з Указом Президента України від 05.10.1998 року, підприємці відзначають своє професійне свято — День підприємця. В цьому році воно припадає на 04 вересня.

Підприємництво є важливим сектором економіки міста Павлоград, який сприяє насиченості ринку товарами та послугами, створенню нових робочих місць, зменшенню безробіття та  стабільним джерелом поповнення бюджетів всіх рівнів.

У місті  зареєстровано 8532 суб’єктів підприємницької діяльності, із них: фізичних осіб-підприємців – 4755, юридичних осіб – 3777.

Функціонують 646 об’єктів роздрібної торгівлі із них: продовольчих об’єктів — 328, непродовольчих — 318. Потреби в громадському харчуванні задовольняють 102 заклади ресторанного господарства. Надають платні побутові послуги населенню міста 300 підприємств різних форм власності за 24 основними видами.

Чисельність працюючих на малих підприємствах становить понад 3,1 тис.осіб. Середньомісячна  заробітна  плата працівників малих підприємств по місту в 2022р. очікується близько 8600,0грн., фонд оплати праці –                              319920 тис.грн.

Політика підтримки розвитку та посилення конкурентоспроможності підприємництва у Павлограді  є стратегічним питанням для міської влади.

У Павлограді налагоджена ефективна дієва співпраця виконкому, активних підприємців та громадських організацій в напрямку розвитку підприємництва, завдяки чому впроваджується наступне:

  1. Для діючих підприємців та підприємців-початківців проводяться навчальні тренінги, семінари, програми та інші заходів, які сприяють підвищенню їх  освітнього рівня.
  2. Проводяться заходи з вдосконалення професійної майстерності працівників, підвищення престижу їх професій, підвищення якості і культури обслуговування населення нашого міста. Організовуться конкурси та фестивалі.
  1. Завдяки розробленій Концепції розвитку молодіжного підприємництва в м.Павлоград молодь міста має можливість пройти безкоштовні навчальні курси, за темами: Основи бізнес-планування; Бухгалтерський облік в малому бізнесі; Написання бізнес-плану та підготуватись до конкурсу бізнес-проєктів.
  2. Щорічно проводяться конкурси бізнес-проєктів для розвитку молодіжного підприємництва та переможцям надається грант з міського бюджету в розміри до 100 тис.грн.
  3. Павлоградські підприємці активно розвивають свою діяльність у сфері дрібно-роздрібної торгівлі, сфері розваг і відпочинку та приймають участь в ярмаркових і святкових заходах міста, завдяки чому поповнюють міський бюджет. У 2022 році очікується надходження від пайової участі підприємців даних сфер діяльності у розмірі понад 350 тис.грн.

 

Шановні підприємці, велика вдячність вам за те, що ви, навіть в період військового стану, активно проваджуєте свою господарську діяльність та підтримуєте економічний і соціальний розвиток нашого міста.

Виконком Павлоградської міської ради вітає всіх підприємців нашого  міста з професійним святом — Днем підприємця! Бажаємо успіхів у бізнесі, миру, оптимізму, витримки, здоров’я та благополуччя!

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду