Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Відбулося засідання виконкому

Июнь 25th, 2020 Новини Вывести на печать

 

Відповідно до плану роботи виконкому 24 червня 2020 року відбулося чергове засідання виконкому.
В роботі взяли участь керівники установ та організацій міста, структурних підрозділів міської ради, виконкому.
Згідно з порядком денним розглянуті та обговорені питання: «Про хід виконання програми «Розвиток освіти в м. Павлограді на 2018-2020 роки» і
«Про хід виконання державних соціальних програм та міської програми «Соціальний захист окремих категорій населення на 2019-2021 роки» за 2019 рік».
З доповіддю про розвиток освіти в м.Павлограді виступила заступник міського голови Шуліка О.О. Вона зазначила, що новий Закон України «Про загальну середню освіту» надає більше можливостей для всіх учасників освітнього процесу: учнів, вчителів, батьків, освітніх управлінців. Понад 15 тисяч дітей шкільного та дошкільного віку отримують освітню послугу в закладах освіти міста. Протягом 5 років мережа 44 закладів освіти є незмінною.
Фінансування освітньої галузі є стабільним і складає 29 відсотків від видатків місцевого бюджету.
На реалізацію проекту «Нова українська школа» в 2019 році з місцевого та державного бюджетів витрачено 3 132 956 гривень.
Продовжується фінансування розділу програми «Розвиток освіти в м.Павлограді на 2018-2020 роки» на придбання проїзних квитків, оренду двох автобусів для підвезення дітей з віддалених мікрорайонів міста до місця навчання та дітей з особливими освітніми потребами до спеціалізованих Дніпровських закладів.
Важливим для освіти є кадрове забезпечення. Павлоградські заклади освіти укомплектовані педагогічними кадрами. Четвертий рік упроваджується міська педагогічна премія «Кращий керівник року», «Кращий учитель року». В 2020 році на відзначення переможців з місцевого бюджету передбачено 61 тис.грн.
В освітніх закладах продовжують впроваджуватись експериментальні проекти, інноваційні технології, форми і методи, що свідчить про постійний рух, динаміку росту і бажання розвиватись як сучасному керівнику, так і всім учасникам освітнього процесу.
Закладами освіти проаналізовано можливості надання освітніх послуг дистанційно та обрано шляхи до створення системи дистанційного навчання з урахуванням формування зворотного зв’язку з закладами освіти.
Після обговорення питання, прийнято відповідне рішення виконкому.

Про хід виконання державних та міських соціальних програм доповіла начальник управління соціального захисту населення Бобровницька Л.В.
Протягом 2019 року за рахунок коштів державного бюджету призначено та виплачено державні допомоги 6086 сім’ям з дітьми на загальну суму 122,9 млн.грн.

Відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» надана допомога 945 одержувачам на суму 22,4 млн.грн.
З метою підтримки внутрішньо переміщених осіб 674 сім’ї отримали щомісячну адресну державну допомогу для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг на суму 13,5 млн.грн.
Продовжувалась робота щодо встановлення статусу ветеранам війни та прирівняних до них особам, їх оздоровлення, компенсаційні виплати на бензин та технічне обслуговування транспорту, забезпечення реабілітаційною технікою, надання психологічної та професійної реабілітації, виплати одноразової допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій в АТО/ООС та в Афганістані, їх сім’ям, та учасникам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Суттєвою підтримкою для населення міста є надання пільг та призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. В 2019 році 6352 громадянина отримали пільги на загальну суму 25294,8 тис.грн., а субсидією скористались 14623 сім’ї на загальну суму 88 млн.77,9 тис.грн.
Загальна сума коштів, передбачених на реалізацію міської соціальної програми на 2019 рік склала 11 млн. 217,65 тис.грн.
За рахунок коштів програми вирішувались питання надання адресної матеріальної допомоги на лікування та вирішення соціально-побутових проблем, надання фінансової підтримки громадським організаціям, надання матеріальної допомоги сім»ям загиблих в АТО, учасникам АТО/ООС, надання матеріальної допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганської, Донецької областей.
За кошти міського бюджету у 2019 році профінансовано пільговий проїзд на міському автомобільному транспорті на загальну суму 5100,0 тис.грн. та проїзд пільгової категорії громадян на залізничному транспорті приміського сполучення на загальну суму 4 08,5 тис.грн., послуг зв’язку на суму 5,5 тис.грн., капітальний ремонт житла ветеранам на суму 96,4 тис.грн. та санаторно-курортне лікування ветеранів війни на суму 117,8 тис.грн.
Протягом 2019 року 331 особа з інвалідністю та похилого віку оздоровлена у відділенні тимчасового цілодобового перебування КУ «Павлоградський міський територіальний центр соціального обслуговування». 367 громадян міста отримали послугу догляд вдома.
Проте через недостатнє фінансування з державного бюджету та неможливістю виділення коштів з міського бюджету гостро стоїть питання забезпечення путівками санаторно-курортного лікування ветеранів праці та пенсіонерів.
Після обговорення питання прийнято відповідне рішення виконкому.
Далі були розглянуті та затверджені проекти рішень, які підготували структурні підрозділи міської ради та виконкому.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду