Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Всеукраїнський день бібліотек

Сентябрь 30th, 2022 Новини Вывести на печать

Шановні павлоградці!

Сьогодні Всеукраїнський день бібліотек —  свято всіх тих, хто любить книгу і любить читати. У всі часи бібліотеки були джерелом знань, накопичених людством, мудрості віків і унікальних шедеврів літератури.

Перші  павлоградські  народні бібліотеки та читальні з’явилися у 90-х роках 19 століття. Місто не пам’ятає часів, коли бібліотеки не працювали.

І сьогодні колектив комунального закладу «Павлоградська міська централізована бібліотечна система» оперативно реагує на зміну інформаційних потреб громади, нові культурно-інформаційні виклики суспільства. Вся система роботи бібліотек планується і ведеться за напрямками, які визначаються цільовими програмами. У 2022 році діє 14  проектів та  міні-програм, спрямованих на популяризацію української мови, кращих зразків сучасної та класичної української літератури,розвиток дитячого та сімейного читання, національно-патріотичне виховання тощо.

Істотних змін зазнає склад  бібліотечного фонду, системно оновлюються електронні та бібліографічні ресурси. Більшість освітніх послуг надаються бібліотеками онлайн за допомогою сайту, бібліотечних блогів та сторінок у соцмережах (загалом близько 30!). Відвідуючи бібліотечні онлайн ресурси, читачи отримують різноманітний якісний авторський контент, який допомагає розвиватися, самореалізовуватися, вчитися.

В теперішній складний час, в умовах военного стану павлоградські бібліотеки    наряду з наданням суто бібліотечних послуг виконують важливу соціальну функцію центрів  інформаційної та психологічної допомоги.

Наші бібліотекарі, у співпраці з Агентством ООН у справах біженців, за  проєктом  БФ «Право на Захист», в рамках волонтерської роботи надали допомогу понад 3тис. переселенців.

З початку  війни бібліотекарі разом з відвідувачами виготовляють   обереги для військових ЗСУ,  збирають книжки  для  малят-переселенців та поранених військових, плетуть маскувальні сітки, кавери. Збирають одяг та предмети побуту для ВПО, розвантажують та фасують продукти харчування для проднаборів (макаронних виробів, олії та цукру  розвантажили понад тонну!), приймають участь у зборі коштів на допомогу ЗСУ тощо.

 

Грантівська робота, яку продовжує вести колектив ЦБС,  спрямована на надання психологічної допомоги та проведення арт-терапевтичних заходів для родин ВПО. В рамках Програми «Інтеркультурні міста»  колектив КЗ «Павлоградська МЦБС» реалізує проєкт «Від серця до серця».

 

Тож побажаємо всім працівникам бібліотечної системи міста міцного здоров’я, наснаги, успіхів у кропіткій благородній просвітницькій справі.

Віримо у світле мирне майбутнє України! Віримо в Перемогу!nubip

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.