Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Про хід виконання міської комплексної програми “Реалізація державної політики сім’ї, молоді та спорту м. Павлоград на 2015 – 2021 роки” у 2019р.

Июль 29th, 2019 Проекти рішень виконкому Вывести на печать

ПАВЛОГРАДСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

_____________20___р. м.Павлоград №_________

Про хід виконання міської
комплексної програми
“Реалізація державної
політики сім’ї, молоді та спорту
м. Павлоград на 2015 – 2021 роки”
у 2019р.

Згідно з ст. 40, ч. 1 ст. 52, ч. 6 ст. 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою виконання законів України “Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні”, “Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю”, “Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків”, “Про попередження насильства в сім’ї”, виконком Павлоградської міської ради відмічає, що в місті проводиться певна робота з впровадження державної сімейної і молодіжної політики, підтримки творчого потенціалу молоді в інтересах її становлення і самореалізації, залучення молоді до соціально — економічного, політичного та культурного суспільства, підвищення рівня зайнятості, впровадження інноваційних форм культурно-освітньої діяльності, з впровадження державної політики у сфері зміцнення здоров’я населення міста засобами фізичного виховання, фізичної культури і спорту та задоволення потреб у поліпшенні здоров’я, фізичному та духовному розвитку.
На реалізацію сімейної та молодіжної політики, розвиток фізичної культури та спорту у звітному періоді 2019 року з міського бюджету використано 7млн.088тис.грн.
В м.Павлограді проживає 33 тис. молодих людей віком до 35 років.
В місті 4 вищі навчальні заклади, з яких: 3 – державної форми власності та 1 –приватної. Студенти приймали участь у науково-практичних конференціях та мають власні публікації в наукових збірниках. З метою підтримки кращої молоді — відмінників навчання та активістів учнівського та студентського самоврядування в листопаді 2019 року заплановане вручення 50 сертифікатів на отримання стипендій міського голови на загальну суму 40 тис.грн.
Успішно організовуються масові міські заходи для молоді та за її участю, якими було охоплено майже 20 тисяч молодих жителів.
Завдяки співпраці з Молодіжною радою м.Павлограда та молодіжними громадськими організаціями проведено ряд спортивних та молодіжних заходів, які заохочували молодь до активної участі у соціально-культурному жітті міста.
Активну діяльність в місті проводять 4 команди волонтерів: “Ромашка”, “Панацея”, “Імпульс” та “Милосердя”, а це майже 60 осіб. Їх робота націлена на попередження розповсюдження «ВІЛ-інфекції», «Туберкульозу», «Наркоманії», вживання «Алкогольних та тютюнових виробів». Протягом звітного періоду волонтери провели 33 зустрічі з учнівською молоддю.
Одним з важливих напрямків в роботі є військово-патріотичне виховання молоді. В 2019році команди загальноосвітньої школи №9 та Західно-Донбаського професійного ліцею стали переможцями обласних змагань військово-патріотичної гри “Сокіл Джура”.
З метою працевлаштування молоді у вільний від навчання час влітку 2019 року ефективно працював «Фонд літнього працевлаштування». З місцевого бюджету було направлено 304 тис. грн. для виплати заробітної плати 120 працевлаштованим дітям, що на 60 тис.грн. більше ніж у 2018році. До свята Першого дзвоника активним учасникам благоустрою міста буде вручено цінні подарунки на суму 72тис.грн.
Станом на серпень 2019 року в місті зареєстровано 793 багатодітних сім’ї, в яких виховується 2600 дітей. Всім батькам і дітям з багатодітних сімей встановлено відповідний статус і згідно з законодавством надаються пільги.
У звітному періоді присвоєно почесне звання України «Мати — героїня» 2 жінкам.
В 2019 році розроблено та погоджено механізм взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Проведені засідання з питань впровадження нових механізмів запобігання та протидії домашньому насильству, з питань роботи спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб від домашнього насильства та проведені тренінги: «Виявлення фактів насильства», «Перенаправлення постраждалих від домашнього насильства та гендерно обумовленого насильства» для суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.
В місті створені та постійно вдосконалюються умови для реалізації спортивного потенціалу різних верств населення. Працює 334 спортивна споруда.
З метою підтримки провідних спортсменів міста — переможців чемпіонатів та кубків світу в 2019 році виплачуються стипендії міського голови ( 20тис.грн. для спортсменів та 10тис.грн. для тренерів). За звітний період стипендії отримало чотири спортсмени та три їх тренери на загальну суму 110тис.грн. На даний час чотири кандидати подали документи на розгляд комісії.
Протягом 2019 року продовжила роботу програма щодо навчання дітей плаванню в басейні водно-спортивного комплексу “Юність” ДП НВО “ПХЗ” за рахунок коштів міського бюджету. Плавальний басейн за звітний період відвідало близько 2 тис. дітей. За рахунок бюджетних коштів діти з обмеженими фізичними можливостями пройшли комплекс реабілітації в водно-спортивному комплексі “Молодість”.

Місто Павлоград одне з небагатьох міст Дніпропетровської області, яке має в комунальній власності штучну льодову ковзанку, завдяки чому розвиваються зимові види спорту. Протягом сезону ковзанку відвідують близько 13 тис. осіб.
В місті налагоджена певна робота з особами з обмеженими фізичними можливостями. Заняття для цієї категорії організовуються безкоштовно. При ФСК ім.Шкуренко працюють тренери, які проводять навчально-тренувальну роботу з людьми з обмеженими фізичними можливостями.
В 2019 році виконано значну роботу щодо зміцнення матеріально-технічної бази бюджетних спортивних установ.
У зв’язку з вищезазначеним, з метою ефективного виконання міської комплексної програми «Реалізація державної політики сім’ї, молоді та спорту у м. Павлоград на 2015 – 2021 роки», виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Відділу з питань сім’ї, молоді та спорту (Дугін):

1)провести певну роботу з питання реорганізації та оптимізації спортивних закладів міста, з метою ефективного функціонування та надання спортивних послуг;
термін: січень 2019 року

2) продовжити роботу з працевлаштування неповнолітньої молоді у вільний від навчання час через Фонд літнього працевлаштування;
термін: червень-серпень 2020 року

3) продовжити практику вручення стипендій міського голови обдарованій молоді та провідним спортсменам у 2020 році;
термін: протягом 2020 року

4) продовжити роботу щодо проведення змагань з різних видів спорту
згідно з календарним планом спортивно-масових заходів;
термін: протягом 2020 року

5) передбачити кошти на оновлення обладнання в спортивних закладах міста;
термін: протягом 2020 року

6) продовжити співпрацю з Молодіжною радою м.Павлограда з метою реалізації державної молодіжної політики міста;
термін: протягом 2020 року

7) надати пропозиції щодо впровадження механізму та розробити положення бюджету участі для молодіжних громадських організацій міста;
термін: жовтень 2019 року

2. Відділу освіти (Дем’яненко), відділу з питань сім’ї, молоді та спорту (Дугін), центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді (Вільхова) активізувати роботу з попередження алкоголізму, наркоманії і ВІЛ/СНІДу серед молоді, залучаючи громадські організації та установи міста.
термін: протягом 2020 року

3. Службі у справах дітей (Данильчук), відділу освіти (Дем’яненко), відділу з питань сім’ї, молоді та спорту (Дугін), центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді (Вільхова), відділу охорони здоров’я (Герасименко) забезпечити дієву роботу механізму взаємодії щодо запобігання та протидії домашньому насильству.
термін: протягом 2020 року

4. Відділу культури (Селіна), відділу з питань сім’ї, молоді та спорту (Дугін) та відділу освіти (Дем’яненко) сприяти підтримці молодіжних секцій та об”єднань, відкривати нові молодіжні та юнацькі клуби.
термін: протягом 2020 року

5. Відділу з питань сім’ї, молоді та спорту (Дугін), фінансовому управлінню (Роїк) передбачити у міському бюджеті на 2020 рік кошти для фінансової підтримки “Фонду літнього працевлаштування”, програми навчання плаванню дітей шкільного віку, вручення стипендій міського голови провідним спортсменам містам, та бюджету участі для молодіжних громадських організацій міста.
термін: січень 2020 року

6. Центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді (Вільхова):

1) організувати навчання з метою підвищення батьківського потенціалу прийомних батьків та батьків-вихователів, сім’ї яких створені і функціонують більше 2-х років та консультування кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі щодо створення прийомної сім’ї або дитячого будинків сімейного типу;
термін: протягом 2020 року

2) провести тренінгові заняття та надати соціальні послуги учасникам АТО, членам їх сімей та членам сімей ВПО;
термін: протягом 2020 року

3) забезпечити здійснення оцінки потреб дітей із сімей та осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, із залученням суб’єктів соціальної роботи за необхідності;
термін: протягом 2020 року

4) продовжити популяризацію сімейних форм виховання, з метою підбору кандидатів у прийомні батьки, батьки — вихователі та патронатні вихователі.
термін: протягом 2020 року

7. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконкому від 26.09.2018р. №655 “Про хід виконання міської комплексної програми “Реалізація державної політики сім’ї, молоді та спорту у м. Павлоград на 2015 – 2021 роки”.

8. Координацію роботи щодо виконання даного рішення покласти на відділ з питань сім’ї, молоді та спорту (Дугін), контроль — на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Шуліку О.О.

Міський голова А.О.Вершина

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою