Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Про хід виконання міської комплексної програми “Реалізація державної політики сім’ї, молоді та спорту м. Павлоград на 2015 – 2021 роки” у 2020р.

Июль 23rd, 2020 Проекти рішень виконкому Вывести на печать

ПАВЛОГРАДСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

_____________20___р. м.Павлоград №_________

Про хід виконання міської
комплексної програми
“Реалізація державної
політики сім’ї, молоді та спорту
м. Павлоград на 2015 – 2021 роки”
у 2020р.

Згідно з ст. 40, ч. 1 ст. 52, ч. 6 ст. 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою виконання законів України “Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні”, “Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю”, “Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків”, “Про попередження насильства в сім’ї”, виконком Павлоградської міської ради відмічає, що в місті проводиться певна робота з впровадження державної сімейної і молодіжної політики, підтримки творчого потенціалу молоді в інтересах її становлення і самореалізації, залучення молоді до соціально — економічного, політичного та культурного суспільства, підвищення рівня зайнятості, впровадження інноваційних форм культурно-освітньої діяльності, з впровадження державної політики у сфері зміцнення здоров’я населення міста засобами фізичного виховання, фізичної культури і спорту та задоволення потреб у поліпшенні здоров’я, фізичному та духовному розвитку.
На реалізацію сімейної та молодіжної політики, розвиток фізичної культури та спорту з міського бюджету у 2019 році використано 15млн 873грн, на 2020 рік передбачено 21млн.330тис.557грн.
В місті 4 вищі навчальні заклади, з яких: 3 – державної форми власності та 1 – приватної. Студенти приймали участь у науково-практичних конференціях та мають власні публікації в наукових збірниках. З метою підтримки кращої молоді — відмінників навчання, активістів учнівського та студентського самоврядування в 2019 році було вручено 50 сертифікатів на отримання стипендій міського голови на суму 40 тис.грн., на листопад 2020 року заплановане вручення 50 сертифікатів на загальну суму 65 тис.грн.
Завдяки співпраці з Молодіжною радою м.Павлограда та молодіжними громадськими організаціями проведено ряд спортивних та молодіжних заходів, які заохочували молодь до активної участі у соціально-культурному житті міста.
З метою працевлаштування молоді у вільний від навчання час влітку 2020 року ефективно працював «Фонд літнього працевлаштування». З місцевого бюджету було направлено 330 тис. грн. для виплати заробітної плати 108 працевлаштованим дітям, що на 26 тис.грн. більше ніж у 2019році. По закінченню робіт активним учасникам благоустрою міста буде вручено цінні подарунки на суму 72тис.грн.
Станом на серпень 2020 року в місті зареєстровано 836 багатодітних сім’ї, в яких виховується 2731 дітей. Всім батькам і дітям з багатодітних сімей встановлено відповідний статус і згідно з законодавством надаються пільги.
У звітному періоді присвоєно почесне звання України «Мати — героїня» 2 жінкам.
В 2020 році розроблено та погоджено механізм взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Проведені засідання з питань впровадження нових механізмів запобігання та протидії домашньому насильству, з питань роботи спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб від домашнього насильства та проведені тренінги: «Виявлення фактів насильства», «Перенаправлення постраждалих від домашнього насильства та гендерно обумовленого насильства».
З метою надання соціальної та психологічної допомоги родинам учасників бойових дій, інвалідам війни, учасникам війни, членам сім’ї загиблого, членам сімей учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, членам сімей тих, які пропали безвісти, учасникам антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, волонтерам, внутрішньо переміщеним особам створена Комунальна установа «Центр надання соціально-психологічних послуг» Павлоградської міської ради.
В місті постійно вдосконалюються умови для реалізації спортивного потенціалу різних верств населення. Працює 334 спортивні споруди.
З метою підтримки провідних спортсменів міста — переможців чемпіонатів та кубків світу в 2020 році запланована виплата стипендії міського голови на загальну суму 150 тис.грн.( 20тис.грн. для спортсменів та 10тис.грн. для тренерів).
Протягом 2020 року продовжує роботу програма щодо навчання дітей плаванню в басейні водно-спортивного комплексу “Юність” ДП НВО “ПХЗ” за рахунок коштів міського бюджету. Плавальний басейн за звітний період відвідало приблизно 460 дітей.
Місто Павлоград — одне з небагатьох міст Дніпропетровської області, яке має в комунальній власності штучну льодову ковзанку, завдяки чому розвиваються зимові види спорту. Протягом сезону ковзанку відвідують більше 13 тис. осіб.
В місті налагоджена певна робота з особами з обмеженими фізичними можливостями. Заняття для цієї категорії організовуються безкоштовно. При ФСК ім.Шкуренко працюють тренери, які проводять навчально-тренувальну роботу з людьми з обмеженими фізичними можливостями.
В 2020 році 24 павлоградські дитини мали можливість оздоровитися в таборі «Перлина Придніпров’я», але нажаль у зв’язку з веденням карантинних обмежень оздоровлення призупинено.
У зв’язку з вищезазначеним, з метою ефективного виконання міської комплексної програми «Реалізація державної політики сім’ї, молоді та спорту у м. Павлоград на 2015 – 2021 роки», виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Відділу з питань сім’ї, молоді та спорту (Дугін):

1) провести роботу з питання реорганізації та оптимізації спортивних закладів міста, з метою ефективного функціонування та надання спортивних послуг;
термін: березень 2021 року

2) продовжити роботу з працевлаштування неповнолітньої молоді у вільний від навчання час через Фонд літнього працевлаштування;
термін: червень-серпень 2021 року

3) продовжити практику вручення стипендій міського голови обдарованій молоді та провідним спортсменам у 2020 році;
термін: протягом 2020 року

4) продовжити роботу щодо проведення змагань з різних видів спорту
згідно з календарним планом спортивно-масових заходів;
термін: протягом 2020 року

5) передбачити кошти на укріплення матеріально — технічної бази, оновлення обладнання в спортивних закладах міста;
термін: протягом 2020 року

6) продовжити співпрацю з Молодіжною радою м.Павлограда з метою реалізації державної молодіжної політики міста;
термін: протягом 2020 року

2. Відділу освіти (Дем’яненко), відділу з питань сім’ї, молоді та спорту (Дугін), центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді (Вільхова) активізувати роботу з попередження алкоголізму, наркоманії і ВІЛ/СНІДу серед молоді, залучаючи громадські організації та установи міста.
термін: протягом 2020 року

3. Службі у справах дітей (Данильчук), відділу освіти (Дем’яненко), відділу з питань сім’ї, молоді та спорту (Дугін), центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді (Вільхова), відділу охорони здоров’я (Дейнеженко), комунальній установі «Центр надання соціально – психологічних послуг» (Рибалко) забезпечити дієву роботу механізму взаємодії щодо запобігання та протидії домашньому насильству.
термін: протягом 2020 року

4. Відділу культури (Селіна), відділу з питань сім’ї, молоді та спорту (Дугін) та відділу освіти (Дем’яненко) сприяти підтримці молодіжних секцій та об’єднань, відкривати нові молодіжні та юнацькі формування.
термін: протягом 2020 року

5. Відділу з питань сім’ї, молоді та спорту (Дугін), фінансовому управлінню (Роїк) продовжити фінансування міської комплексної програми.
термін: протягом 2020 року

6. Центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді (Вільхова):

1) організувати навчання з метою підвищення батьківського потенціалу прийомних батьків та батьків-вихователів, сім’ї яких створені і функціонують більше 2-х років та консультування кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі щодо створення прийомної сім’ї або дитячого будинків сімейного типу;
термін: протягом 2020 року

2) забезпечити здійснення оцінки потреб дітей із сімей та осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, із залученням суб’єктів соціальної роботи за необхідності;
термін: протягом 2020 року

3) продовжити популяризацію сімейних форм виховання, з метою підбору кандидатів у прийомні батьки, батьки — вихователі та патронатні вихователі.
термін: протягом 2020 року

7. Комунальній установі «Центр надання соціально-психологічних послуг» (Рибалко) продовжити роботу щодо проведення надання соціальні послуги учасникам АТО/ООС, членам їх сімей та членам сімей ВПО;
термін: протягом 2020 року

8. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконкому від 28.08.2019р. №700 “Про хід виконання міської комплексної програми “Реалізація державної політики сім’ї, молоді та спорту у м. Павлоград на 2015 – 2021 роки”.

9. Координацію роботи щодо виконання даного рішення покласти на відділ з питань сім’ї, молоді та спорту (Дугін), контроль — на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Шуліку О.О.

Міський голова А.О.Вершина

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду