Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

НОВОСТИ ОБЛАСТИ

Ноябрь 22nd, 2011 Новини Вывести на печать

 

За счет перепрофилирования интернатов будет решен вопрос с детскими садиками в Новомосковском и Магдалиновском районах

Заместитель председателя областного совета Андрей Шипко сообщил, что за счет охвата семейными формами воспитания на Днепропетровщине происходит уменьшение количества детей-сирот, которые находятся в государственных интернатных учреждениях. Соответственно, уменьшается необходимое количество этих интернатов.
Об этом заявил во время пресс-конференции в ИА «Мост-Днепр».

«В нынешнем году мы приняли решение перепрофилировать 2 интерната в с. Котовка Магдалиновского района и пгт. Перещепино Новомосковского района в современные учебные заведения. Я считаю это правильным решением, поскольку это позволит дополнительно обеспечить дошкольным образованием около 300 детей в этих районах. На базе интерната в Перещепино будет открыт современный учебно-воспитательный комплекс по типу «школа — детский сад», а на базе интерната в Котовке будет открыт детсад и музыкальная школа. Также рассматривается вопрос об открытии здесь спортивной школы», — сказал он.
Андрей Шипко также отметил, что на Днепропетровщине ведется активная и серьезная работа по развитию детских садиков.
«Всего за 2010 и 2011 годы в регионе будет создано 22 новых детских сада и 36 учебно-воспитательных комплексов по типу «садик-школа». В этом случае сохраняются малокомплектные школы, и решается вопрос с созданием в населенных пунктах новых детских садиков. Фактически за этот год мы создали 3,5 тыс мест в детских садах, и за год решили вопрос на 60%. В следующем году мы планируем полностью убрать такой вопрос как очередь на места в детские сады. И два детских сада, которые будут созданы на базе бывших интернатов, также сыграют в этом свою позитивную роль», — сказал он.
Как ранее сообщало ИА «МОСТ-ДНЕПР», в 2012 году в Новомосковском районе начнут работать 2 детских сада.
Создание на базе Котовского интерната современного учебного комплекса позволит повысить качество образования в поселке, — директор интерната

Директор Котовской специализированной школы «Интернат для детей с умственными и физическими недостатками» Николай Иванченко считает, что создание на базе Котовского интерната современного учебного комплекса, состоящего из детского садика, музыкальной школы и спортивных секций, позволит повысить качество образования в с. Котовка.
Об этом заявил во время пресс-конференции в ИА «Мост-Днепр».

«Этот комплекс будут посещать дети со всего нашего села и прилегающих сел. Все работники интерната будут трудоустроены. Имущество интерната останется в этом учебном комплексе. Коллектив нашего учреждения не поддерживает действия ряда политиков, которые мешают детям с. Котовка получать новые музыкальные знания, готовиться к школе и развивать наше село. Я благодарен заместителю председателя Днепропетровского облсовета Андрею Шипко за поддержку преобразований, которые проходят в нашем селе. Мы рассчитываем на его поддержку», — сказал Николай Иванченко.
Как ранее сообщало ИА «Мост-Днепр», за счет перепрофилирования интернатов будет решен вопрос с детскими садиками в Новомосковском и Магдалиновском районах.
Все работники перепрофилированных интернатов будут трудоустроены, — Андрей Шипко

Заместитель председателя областного совета Андрей Шипко сообщил, что на базе интерната в Перещепино будет открыт современный учебно-воспитательный комплекс по типу «школа — детский сад», а на базе интерната в Котовке будет открыт детсад и музыкальная школа.

«За счет охвата семейными формами воспитания происходит уменьшение количества детей-сирот, которые находятся в детских домах и, соответственно, уменьшается и необходимое количество детдомов. В этом году в Днепропетровской области 2 интерната в с. Котовка Магдалиновского района и пгт. Перещепино Новомосковского района будут перепрофилированы в современные учебные заведения. Это позволит дополнительно обеспечить дошкольным образованием около 300 детей. Кроме того, в интернатах, которые перепрофилируются, все работники будут трудоустроены. Также в этих заведениях полностью остается их имущество. Все выпускники перепрофилированных интернатов будут устроены в ПТУ, техникумы и высшие учебные заведения», — сказал Андрей Шипко.
Как ранее сообщало ИА «Мост-Днепр», за счет перепрофилирования интернатов будет решен вопрос с детскими садиками в Новомосковском и Магдалиновском районах.

На Дніпропетровщині за 10 місяців 2011 року у сімейні форми виховання влаштовано вже 364 дитини

Завдяки проекту «Родина для дитини», який реалізується під керівництвом губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині, за 10 місяців у сімейні форми виховання з інтернатів влаштовано вже 364 дитини. Ще 88 дітей буде влаштовано до сімейних форм виховання до кінця року. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова на нараді з питань підвищення соціального захисту дітей, яку вона провела за доручення губернатора.
Нарада пройшла напередодні всеукраїнського Дня спільних дій в інтересах дітей, який відзначається 20 листопада.
«Соціальний захист дітей є важливим завданням влади. У нашому регіоні кожна дитина повинна відчувати себе соціально захищеною. Особливо це стосується дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це принципова позиція губернатора Олександра Вілкула. Для цього на Дніпропетровщині за ініціативи Олександра Вілкула реалізується регіональна Концепція розвитку усиновлення та інших форм сімейного виховання «Родина для дитини», – зазначила Марія Пустова.
Як зазначила Ніна Тутова, у регіоні дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, надаються безкоштовні якісні освітні й медичні послуги. Також діти мають можливість отримувати нові знання та розвивати в собі таланти, відвідуючи безкоштовно спортивні та танцювальні секції, художні та музичні кружки. Крім того, у регіоні для дітей щорічно проводяться культурно-патріотичні заходи.
У нараді взяли участь начальник служби у справах дітей Ніна Тутова, в.о. начальника головного управління освіти та науки облдержадміністрації Леонід Олефір, представники органів охорони здоров’я, Дніпропетровського обласного психолого-медико-педагогічного центру, члени постійної діючої комісії з питань влаштування дітей до шкіл-інтернатів обласного підпорядкування та їх психолого-медико-педагогічного супроводу, керівники інтернатних закладів області.
«Губернатор Олександр Вілкул поставив завдання протягом п’яти років влаштовувати щорічно близько 20% вихованців інтернатів (452 дитини) в сімейні форми виховання та усиновлення. Причому перевагу віддавати національному усиновленню. Таким чином, протягом п’яти років питання сирітства на Дніпропетровщині буде вирішено», – зазначила заступник голови облдержадміністрації.
У рамках ініційованої губернатором Олександром Вілкулом регіональної Концепції розвитку усиновлення та інших форм сімейного виховання «Родина для дитини» в області ведеться активна робота щодо створення дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) і прийомних сімей та влаштування до цих сімейних форм виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
Наразі в області вже функціонує 53 дитячі будинки сімейного типу та 280 прийомних сімей, у яких виховується 862 дитини-сироти та дитини, позбавлених батьківського піклування. Тільки цього року вже створено 14 ДБСТ та 49 прийомних сімей.
Загалом, в області проживає 9 тис 697 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них станом на перше листопада цього року в сімейних формах виховання вже виховується 7176 дітей або 74% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Довідка:

20 листопада 1989 року в м. Нью-Йорку (США) Генеральною Асамблеєю ООН прийнято міжнародний документ, Конвенцію ООН про права дитини «Велика хартія вільностей для дітей». Цей документ вперше в історії людства визначив спектр прав дитини та правові стандарти в сфері захисту прав дитини.
Документ ратифіковано у 195 країнах світу, а з 27 вересня 1991 року Конвенція є частиною законодавства України. У Конвенції викладено, які дії та як саме повинна здійснювати держава для забезпечення дотримання прав дітей. Конвенція базується на чотирьох основних принципах: першочерговість інтересів дитини, забезпечення повноцінного життя та розвитку, залучення до громадського життя, відсутність дискримінації.
У 2003 році на Всеукраїнському Форумі неурядових організацій започатковано проведення 20 листопада в Україні «Дня спільних дій в інтересах дітей». Його мета – привернути увагу суспільства до найбільш нагальних проблем дітей та підлітків України, об’єднати зусилля громадських, державних і суспільних інституцій, ЗМІ, батьків для їх розв’язання, а також – для створення належних умов із забезпечення державою їх дитячих прав.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою