Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

За підтримки Олександра Вілкула за два роки вже модернізовано половину найпотужніших насосних станцій Дніпропетровська

Апрель 4th, 2012 Новини Вывести на печать

За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Геннадій Темник у Дніпропетровську ввів в експлуатацію після реконструкції каналізаційну насосну станцію № 52 КП «Дніпроводоканал». Це вже сьома з чотирнадцяти найпотужніших насосних станцій, що реконструйована в рамках програми модернізації міського водопровідно-каналізаційного господарства, яку в 2010 році ініціював Олександр Вілкул.
«За два роки в Дніпропетровську модернізовано 7 із 14 найпотужніших насосних станцій. Це забезпечило стабільну роботу систем водовідведення для житлових будинків, де проживають близько 150 тис жителів обласного центру. У тому числі цього року проведена реконструкція трьох таких станцій міста», — сказав Темник
Як звітував заступнику губернатора в.о комунального підприємства «Дніпроводоканал» Костянтин Орел, для відведення стоків у місті працюють більше 50 каналізаційних насосних станцій. У тому числі 14 найпотужніших насосних станцій перекачують близько 90% стічних вод Дніпропетровська. Наразі нову систему управління стоками встановлено на семи станціях.
«Багато років не приділялось належної уваги питанням автоматизації роботи станцій водовідведення. За два останні роки за підтримки губернатора Олександра Вілкула були виділені кошти для реконструкції та модернізації насосного обладнання на каналізаційних насосних станціях. Вже модернізовано половину основних насосних станцій Дніпропетровська. Завдяки цьому ми підвищуємо якість та надійність роботи ключової ланки водовідведення – насосних станцій», — сказав в.о. директора КП «Дніпроводоканал» Костянтин Орел.
Насосна станція № 52 обслуговує близько 20 тис мешканців житлового масиву Сонячний, пр. Воронцова, частину пр. ім. газети «Правда» та прилеглого приватного сектору. Вартість реконструкції становить 1,1 млн грн. Кошти виділені за ініціативи губернатора Олександра Вілкула з обласного природоохоронного фонду.
У результаті реконструкції на КНС установлено автоматизовану систему управління (АСУ). Завдяки цьому споживання електроенергії для роботи насосного обладнання станції буде зменшено більш ніж на 50%. Частотні перетворювачі дозволяють зменшити частоту обертів насосного валу та підтримувати стабільний тиск в колекторі. Тобто, система АСУ дозволить підвищити надійність роботи і подовжити термін експлуатації насосного обладнання та зменшить ймовірність виникнення позаштатних аварійних ситуацій, як на самому обладнані, так і на каналізаційному колекторі.
«Заощаджені на споживанні електроенергії кошти будуть направлені на подальшу модернізацію водопровідно-каналізаційного господарства Дніпропетровська. Процес модернізації основних об’єктів системи водовідведення міста триває. Поступовий та ефективний процес модернізації об’єктів системи водовідведення створює основу для підвищення якості роботи усієї системи водопостачання та водовідведення Дніпропетровська», — сказав Костянтин Орел.
Під керівництвом губернатора в області триває реалізація Регіональної програми модернізації житлово-комунального господарства області.
«Програма передбачає комплекс заходів, спрямованих на забезпечення надійності роботи житлово-комунальної інфраструктури та покращення екології. Це модернізація насосних станцій, зокрема, впровадження цілісної системи автоматизації управління стоками, а також реконструкція аварійних каналізаційних колекторів й очисних споруд», — сказав Олександр Вілкул.
Нагадаємо, два роки тому губернатор Олександр Вілкул поставив завдання детально проаналізувати якість комунальних послуг у містах і районах області та створити покрокові плани із модернізації об’єктів для покращення якості житлово-комунальних послуг.
Зокрема, у Дніпропетровську триває будівництво нових каналізаційно-насосних станцій та масштабна реконструкція діючих. Так, у 2010 році за кошти обласного природоохоронного фонду було побудовано і введено в експлуатацію сучасну автоматизовану КНС у Придніпровську, а в 2011 році в рамках будівництва нового колектора – КНС по вулиці Маршала Малиновського. Запуск цих об’єктів дозволив на 70% зменшити обсяг скидів неочищених стоків до річки Дніпро в межах Дніпропетровська.
Крім того, у 2011 році в Дніпропетровську було введено 4 модернізованих КНС, що обслуговують житлові масиви «Перемога»№1, 2, 3, 4, «Тополя»№1, 2, 3, «Лівобережний» №1, 2, 3 та на проспекті імені газети «Правда», в яких мешкає понад 300 тисяч жителів обласного центру. У 2012 році модернізовані три КНС — №7а, 52, 62, які обслуговують житлові будинки на проспекті Воронцова та прилеглих вулицях приватного сектору, житлового масиву Фрунзенський, Сонячний, частину пр. ім. газети «Правда» та прилеглого приватного сектору.
Також у минулому році у рамках модернізації водопровідно-каналізаційного господарства Дніпропетровська було введено в експлуатацію Південну станцію аерації, яка довела очистку стоків до діючих санітарних норм. Також повністю припинено скид забруднюючих речовин в річку Мокра Сура і тим самим покращено екологічну ситуацію басейну річки Дніпро. Наразі розробляються проекти з реконструкції Центральної і Лівобережної станцій аерації Дніпропетровська, які передбачають впровадження сучасних технологій очистки каналізаційних стоків.
Крім того, у містах і районах області впродовж 2010-2011 років проведені роботи: з реконструкції аварійних каналізаційних колекторів у містах Новомосковськ, Нікополь, Кривий Ріг, каналізаційних насосних станцій в містах Вільногірськ, Дніпродзержинськ та селищі Солоне, з реконструкції каналізаційних очисних споруд села Аполонівка Солонянського району та селища Царичанка. Цьогоріч заплановано реконструювати очисні споруди селищ Гвардійське та Черкаське Новомосковського району. Розпочато роботи з реконструкції каналізаційних очисних споруд міста Павлограда. Наразі розробляються проекти на реконструкцію каналізаційних систем міст Дніпродзержинськ, Новомосковськ, Жовті Води та Васильківського району.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду