Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Міський голова відвідав Швецію

Май 24th, 2016 Новини Вывести на печать

Міський голова А.О. Вершина та директор КП «Павлоградтеплоенерго» М.В. Вовк побували з візитом у м. Мальме (Швеція) й м. Талліні (Естонія). До української делегації увійшли 26 представників з Дніпропетровська, Конотопа, Тернополя, Кам’янського (Дніпродзержинська)  та інших міст України. Головною темою візиту стала система опалення в Швеції та Естонії.

Наше місто являється активним учасником проектів Північної екологічної корпорації НЕФКО , яка готова й цього разу фінансувати проекти з модернізації котелень в Павлограді. А саме котельні для будинків по вул. Т. Федорової, опалення лікарні №4, встановлення теплопункту в 9-поверховому будинку по вул. Західнодонбаській (Ленінградська, 3а).

За словами Анатолія Олексійовича, в багатьох містах Швеції і Естонії встановлені міні-ТЕС, які опалюють одне або декілька міст. Так одна котельня, побудована муніципалітетами 4-х міст, охоплює будинки цих населених пунктів з населенням близько 325 тис. чоловік.

А Микола Вікторович Вовк додав, що теплову енергію виробляють і з коров’яку, який підвозять прямо до ТЕС. Крім того, один з видів палива — це сміття, яке шведи закуповують в Італії та в інших сусідніх країнах.

Такої складної системи субсидування, як в Україні, немає ні в Швеції, ні в Естонії. Там малозабезпечені верстви населення отримують адресну допомогу, що стимулює людей економити.

В Європі також є довгі, багатокілометрові теплотраси. Однак немає поривів — настільки якісний матеріал використовується для труб.

То ж візит до іноземних партнерів став корисним для наших керівників та націлює павлоградську громаду на проведення модернізації й освоєння нового досвіду у сфері  опалення.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження