Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Результати впровадження Стратегії розвитку міста Павлоград у 2020 році

Ноябрь 25th, 2020 Стратегічне планування Вывести на печать

 

Місто Павлоград працює згідно із Стратегією розвитку на період до 2020 року, затвердженою рішенням сесії міської ради від 22 лютого 2016 року № 89-5/VII.

П’ять стратегічних напрямків: А. «Відкрите місто активного бізнесу та громади»; В. «Місто здоров’я»; С. «Енергоефективне місто»; D. «Комфортне та безпечне місто»; Е. «Місто якісної освіти» визначені як пріоритетні напрямки розвитку громади та місцевої економіки.

Реалізація стратегічного напряму А. «Відкрите місто активного бізнесу і громади» включає в себе дві стратегічні цілі А.1. «Активне бізнес середовище» і А.2. «Демократичне врядування містом».

У 2020 році за напрямками стратегічної цілі «Активне бізнес середовище. проваджувались проєкти:

А.1.1. Вдосконалення бізнес-послуг для розвитку підприємництва в місті.

При реалізації даного проєкту було проведено наступні заходи:

— У січні організовано та проведено безкоштовних освітній семінар за участю спеціалістів Держпраці, податкової служби, Центру зайнятості та управління Пенсійного фонду. На семінарі розглядались питання: щодо перевірок Держпраці та окреме доручення Прем’єр-міністра України з неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин; про страховий стаж та зміни в держбюджеті; про права, обов’язки і можливості роботодавців у сфері праці й зайнятості населення; про адміністрування ЄСВ та зміни податкового законодавства в частині застосування програмного РРО тощо.

— У лютому поточного року організовано та проведено Форум «Павлоград єднає лідерів». Розглядались питання щодо нових можливостей для розвитку бізнесу і формування інвестиційного клімату в нашому регіоні, про заходи, які проводяться в місті для сприяння розвитку та підтримки підприємництва, в тому числі молодіжного, про результати співпраці з ГО і бізнесом та практичний досвід реалізації грантового проєкту «Сила жінок в єдності».

— На свято Масляної згуртовано команду ділових та активних молодих підприємців міста, які прийняли активну участь в розважальних міських заходах.

— 11 березня організовано та проведено ділову зустріч щодо розробки та формування Концепції інтегрованого розвитку м.Павлоград .

— У березні організовано та проведено курси навчальних програм для діючих підприємців та молоді міста за темами: «Основи бізнес-планування», «Бухгалтерський облік в малому бізнесі» та підготовка і розробка бізнес-проєктів для участі молоді у грантовому конкурсі.

— 29 травня поточного року проведено 1-й етап конкурсу бізнес-проєктів серед молоді міста, визначено двох переможців із сумами грантів 20 та 45 тис.грн., відкрито власну справу в сферах торгівлі та виробництва.

— 23 квітня 2020 р. між Павлоградською міською радою і сільськими радами: Вербківською, Межиріцькою, Троїцькою та Богданівською підписано Меморандуми про наміри співпраці у напрямку розвитку малого та середнього бізнесу.

— У липні в рамках проєкту Асоціації відкритих міст «Змістовна кава» проведено онлайн-конференцію. Міський голова поділився досвідом з усією країною у впровадженні проєкту щодо грантової підтримки молодіжного підприємництва.

— З нагоди Дня підприємця були відзначені Подяками міського голови 15 кращих суб’єктів господарювання та керівників підприємств.

— У рамках навчального проєкту «Тиждень школи бізнесу» у вересні організовано цикл із 3-х семінарів для діючих підприємців та мешканців міста за темами: «Напрямки та заходи сприяння розвитку підприємництва в місті Павлоград»; «Оформлення трудових відносин із найманими працівниками та дотримання вимог чинного трудового законодавства»; «Нововведення в податковому законодавстві; Актуальні питання оподаткування ФОПів; Адміністрування ЄСВ» тощо (прийняли участь понад 60 підприємців).

— Розроблялись та випускались рекламно-інформаційні буклети, інформаційні банера та промопродукція для розповсюдження на форумах, семінарах, зустрічах тощо.

— Проводилось інформування підприємців міста через ЗМІ щодо актуальних питань в сфері підприємництва та нововведення трудового законодавства. За звітний період підготовлено та розміщено в ЗМІ 15 інформаційних матеріалів.

— Організовувалась святкова й сезонна дрібно-роздрібна торгівля та сфера розваг і відпочинку, в якій прийняли участь 130 учасників — суб’єктів господарювання. До міського бюджету додатково надійшло близько 300 тис.грн.

Всі заходи реалізовувались згідно Програми сприяння розвитку підприємництва в м.Павлоград на 2019-2021 рр. На реалізацію заходів з міського бюджету на 2020 рік заплановано фінансування у розмірі 158,6 тис.грн.

А.1.2. Популяризація бренду міста та маркетингової стратегії В рамках реалізації цієї цілі прийнято Програму муніципального маркетингу та підвищення інвестиційної привабливості міста на 2019-2021 роки», метою якої є формування інвестиційно-привабливого бізнес-клімату, іміджу міста як території, сприятливої для інвестування і співробітництва, та створення умов для реалізації конкурентоспроможних інвестиційних проектів. На виконання заходів Програми виготовляється брендова продукція з логотипом м.Павлоград, завдяки якій поширюються знання про м.Павлоград, його історико-культурну спадщину, економічно-інвестиційний потенціал. На виготовлення промоційної продукції заплановано кошти в сумі 147 тис.грн.з міського бюджету.

А.1.5. «Створення Коворкінг-центру». Створення Центр планується на базі комунального приміщення за адресою: м.Павлоград, вул. Центральна, 90. У 2019 році по проєкту «Створення Регіонального Ділового Центру» проведено заходи щодо підготовки проєктної документації на здійснення капітального ремонту вищезазначеного приміщення на загальну вартість робіт 938,8 тис.грн. У зв’язку з введенням карантинного режиму організацію роботи Центру перенесено на 2021 рік.

А.1.6. «Розвиток туристичного бізнесу в м.Павлоград» Виготовлено рекламно-промоційні матеріали, які презентують місто Павлоград у вигляді магнітів, сувенірних тарілок, сумок та прапорців.

У рамках співпраці з сільськими ОТГ: Вербківською, Межиріцькою, Троїцькою та Богданівською, згідно укладеного в квітні поточного року Меморандуму планується розвиток зеленого туризму з залученням представників бізнесу.

 

Проєкти стратегічної цілі А.2. «Демократичне врядування містом».

А.2.6. Створення сприятливого середовища для інтеркультурної інтеграції представників різних національностей (в рамках Програма «Інтеркультурні міста»). Проводилася активна робота щодо залучення національних осередків до участі у спільних заходах. Представники різних національних громад взяли участь у V Міському різдвяному фестивалі миру, творчості та єднання «Різдвяна коляда».

Протягом липня-вересня представники м. Павлограда взяли участь у 3-х онлайн-вебінарах з ІСС Компетентності в рамках реалізації міжконтинентального проекту «Впровадження та залучення культурного розмаїття на міжнародному рівні» за підтримки Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» і методичного супроводу експерта Ради Європи, координатора національної мережі інтеркультурних міст Ксенії Хованової-Рубікондо. Після навчання тренерами були проведені 4 тренінги для різних цільових аудиторій з урахуванням карантинних вимог.

Реалізація стратегічного напряму В. «Місто здоров’я» включає в себе дві стратегічні цілі: В.1. «Якісні медичні послуги» і В.2. «Здоровий спосіб життя».

За стратегічною ціллю В.1. «Якісні медичні послуги» у 2020 році в місті впроваджувались роботи за проєктами:

В1.1. «Розвиток мережі амбулаторій загальної практики сімейної медицини». Заплановано проведення ремонтних робіт в амбулаторії загальної практики сімейної медицини №8 по вул. Нова, 1а та амбулаторії №9 по вул. Плосконоса,1. Але, у зв’язку із відсутністю фінансування у 2020 році роботи не були проведені. На ремонтні роботи по вул. Нова, 1-а, необхідно — 1838,6 тис. грн., на роботи по амбулаторії №9 по вул. Плосконоса, 1 — 11963,7 тис. грн.

В жовтні 2020р. підписано Меморандум про співпрацю з Українським фондом соціальних інвестицій. До кінця року планується укласти рамкову угоду на реалізацію проекту «Покращення умов надання первинної медичної допомоги у амбулаторії ЗПСМ №8 ЦПМСД, м. Павлоград, Дніпропетровської області/ KfW». Попередня вартість проєкту становить 11,26 млн.грн. Виконання робіт планується у 2021 році.

Проведення робіт з покращення енергоефективності будівель (утеплення фасаду амбулаторії №4) виконані в повному обсязі на суму 1033,04 тис. грн.

В.1.2. Реконструкція та ремонтні роботи КНП «Павлоградська лікарня інтенсивного лікування». Було заплановано проведення капітального ремонту стаціонарних відділень, а саме: травматологічного відділення, на ці цілі необхідно 4683 тис. грн. на закупівлю медичного обладнання для відділення — 1645тис. грн. неврологічного відділення — 1367,3 тис. грн., на обладнання — 1050тис. грн, хірургічного відділення — 2624,3 тис. грн., на закупівлю обладнання — 1097тис. грн.

Виготовлено проектно-кошторисну документацію для проведення капітального ремонту відділення анестезіології та інтенсивної терапії хірургічного профілю на 50тис. грн.

Третій рік продовжуються роботи по створенню приймально-діагностичного відділення з наданням невідкладної допомоги. Проєкт реалізовується за кошти Світового банку, термін закінчення 31.12.2020 року. Замовником робіт є управління капітального будівництва Дніпропетровської ОДА.

По направленню з покращення матеріально-технічної бази закладу за кошти, які залучено у вигляді кредиту придбано: обладнання для лапароскопічних операцій, відеоендоскопчна система в комплекті на загальну суму 3 млн. 590 тис. грн.

В.1.3. Ремонтні роботи та оновлення матеріально-технічного оснащення в КНП «Павлоградська міська лікарня №1», створення хоспісу.

Заплановані роботи з облаштування відділення паліативної допомоги (хоспісу). Потреба у фінансуванні складає — 2572,2 тис. грн. Роботи не виконані у зв’язку з відсутністю фінансування.

Заплановані на 2020 рік роботи з ремонту ІІ черги дитячого відділення закладу не виконані з причини відсутності фінансування. На проведення робіт орієнтовно необхідно 850 тис. грн.

По направленню з покращення матеріально-технічної бази закладу за кошти, які залучено у вигляді кредиту придбано: систему лапароскопічну, багаторазового використання, ендоскопічна система з відеоендоскопами на загальну суму 4,66млн.грн.

В.1.4. Реконструкція будівлі головного корпусу (блок пологового відділення) з використанням енергоефективних технологій КНП «Павлоградський пологовий будинок».

Роботи з покращення енергоефективності будівлі не виконувались, в зв’язку з відсутністю фінансування. За попередні періоди виконано капітальний ремонт покрівлі, загальна площа 3210 кв.м. на 2022,84 тис. грн. Здійснено заміну віконних блоків у кількості 8 одиниць на 86,5 тис. грн.

По направленню з покращення матеріально-технічної бази закладу за кошти, які залучено у вигляді кредиту придбано: обладнання для лапароскопічних операцій та гістероскопічних втручань, набір для лапароскопічних та цистосокпічних втручань, пересувна рентгендіагностична система загального призначення, дозиметричні прилади, апарат ШВЛ експертного класу для респіраторної підтримки новонароджених, пристрій для фототерапії новонароджених, система кольорової візуалізації вен на загальну суму 3 млн. 163 тис. 230 грн.

 

Проекти стратегічної цілі В.2. «Здоровий спосіб життя».

В.2.1. Улаштування дитячих та спортивних майданчиків. У 2020 році за рахунок субвенції з державного бюджету в місцевий виконано роботи по об’єкту: «Реконструкція частини стадіону «Прометей» на суму 3369,9 тис.грн.

У 2020 р. за рахунок коштів міського бюджету придбано:

— 4 дитячих ігрових майданчики на суму 377,4 тис.грн.

— 32 дитячих ігрових елементів на суму 222,9 тис.грн.

В 2.2. Зміцнення матеріально-технічної бази спортивної школи. У другому півріччі 2020року були виконані ремонтні роботи на загальну суму 581тис.753 грн., а саме:

— по пров. Музейний, 1а: ремонт санвузлів та душових кімнат — 127тис.грн.; ремонт двох роздягалень — 125тис. грн., матеріали -173,8тис.грн.;фарбування підлоги у залі- 25тис.грн.; улаштування огорожі волейбольного майданчику — 106тис.грн.

— по вул.Ушинського, 12: фарбування залів та заміна лінолеуму у коридорах – 24,9 тис .грн.

В 2.3. Навчання плаванню дітей шкільного віку.

В місті працює Програма навчання дітей плаванню в басейні водно-спортивного комплексу «Юність». Плавальний басейн щороку відвідує близько 2тисяч дітей. На 2020рік заплановані кошти в сумі 465тис.грн.У першому півріччі басейн відвідало 416 дітей. Із міського бюджету витрачено 24,9тис.грн. У зв`язку із введенням карантинних заходів відвідування школярами закладу було обмежено.

 

Стратегічний напрямок С. «Енергоефективне місто» включає в себе дві стратегічні цілі С.1. «Ефективне управління енергетикою міста» та С.2. «Енергоефективна інфраструктура».

З метою оцінки ефективності використання фінансових ресурсів бюджетними закладами, а також оцінки можливості зниження витрат бюджетних коштів в місті продовжується робота по впровадженню проекту С.1.1. «Створення ефективного муніципального енергоменеджменту. Енергомоніторинг» В 60-ти бюджетних закладах освіти, культури, медицини та спорту м.Павлограда діє автоматизована система енергомоніторингу АІС «Енергосервіс».

Постійний та систематичний контроль стимулює до раціонального використання енергетичних ресурсів. У порівнянні з попереднім роком спостерігається загальна економія енергоносіїв на 6,02% та холодної води на 4,44%.

Аналіз усіх показників свідчить про стійке скорочення споживання енергоресурсів, особливо теплової енергії, твердого палива та води. Збільшення споживання електричної енергії пояснюється відмовою від центрального опалення та переходом на альтернативні (електричні) системи опалювання, а також відкриття додаткових груп в дитячих шкільних та дошкільних навчальних закладах.

З метою поступового від’єднання від централізованої системи опалення  об’єктів бюджетної сфери розроблена та діє міська Програма реорганізації системи теплопостачання та застосування альтернативних засобів опалення в окремих районах міста Павлоград на 2017-2022 роки (від 25.04.2018р. №1178-36/VII). В рамках поетапної децентралізації існуючої системи опалення встановлені дві модульні газові котельні, які забезпечуватимуть теплом дошкільні навчальні заклади № 2 «Рукавичка» та №16 «Світлячок». Для забезпечення автономності теплопостачання закладів освіти в опалювальний сезон на баланс КП «Павлоградтрансенерго» передано сім котелень.

С.1.5. «Популяризація знань з питань енергоефективності серед населення». В Павлограді проводяться Дні сталої енергії та заходи, спрямовані на формування енергоощадного мислення учнів загальноосвітніх шкіл та вихованців дошкільних закладів міста.

Враховуючі високий рівень зацікавленості участі старшокласників в минулорічному конкурсі відеороликів з енергоефективності та енергозбереження, було вирішено провести цього року розширений конкурс серед учнів всіх шкіл міста.  Учасники конкурсу представили ідеї енергозбереження та протидії зміни клімату, розглянули проблеми міста й світу та поділились своїми здобутками. За результатами підведених підсумків переможцями стали учні загальноосвітньої школи № 5. Гран-прі конкурсу отримали учні Павлоградського міського ліцею.

Традиційними стали екскурсії для школярів на підприємства міста. Дітей ознайомили з основними заходами направленими на зниження енергоспоживання на підприємствах, використання енергії нетрадиційних джерел та вторинних енергоресурсів, а також з впровадженими новими технологіями.

В загальноосвітній школі №19 відбувся масштабний конкурс-квест «Ми — за енергозбереження!». Гра проводилась серед учнів шкіл №1, №7, №8, №17 та №19.

Стратегічна ціль С.2. «Енергоефективна інфраструктура».

С.2.1. Модернізація систем зовнішнього освітлення із застосуванням енергоефективних технологій.У 2020 році розробляється проєктно — кошторисна документація «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення частини вул. Попова». Вартість ПКД становить 18,0 тис.грн .

КП «Павлоград — Світло» проведені наступні роботи:

— Відновлення зовнішнього освітлення з заміною існуючих повітряних ліній на СІП та застарілих світильників на енергоефективні на 54 вулицях та провулках міста :

— Ремонт зовнішнього освітлення біля МКДЦ «Мир».

— Заміна аварійних електричних опор, монтаж ліній зовнішнього освітлення та встановлення сучасних світильників у дворі житлових будинків № 131 та 133 по вулиці Дніпровська, вул. Новій та вул. Будівельній.

— Монтаж нових мереж зовнішнього освітлення по вул. Ясенева,вул. Вернадського Володимира, вул. Зелена, пров. Зарічний, вул. Центральна (від вул. Полтавська до вул. Володимира Вернадського), вул. Цілинна, вул. Космонавтів (від вул. Перемоги до вул. В.Вернадського), вигін (від вул. Лізи Чайкіна до вул. Павлоградська),вигін (від вул. Мікрорайонна до вул. Т.Федорової), дворове освітлення ж/б № 38 по вул. Гагаріна, вул. Войнової 16,18, вул. Остапа Вишні.

— Демонтаж ліній зовнішнього освітлення у зв’язку з реконструкції ПРЕМ на 24 вулицях та провулках.

— Модернізація зовнішнього освітлення вул. Дніпровська з заміною існуючих світильників на сучасні світлодіодні світильники у кількості 56 шт;

— Заміна ламп у світильниках — 1749 шт.

— Заміна світильників — 772 шт.

— Монтаж ліній зовнішнього освітлення -22100 м.

С.2.2. Модернізація систем теплопостачання, альтернативні джерела енергії Завершено будівництво об’єкту «Реконструкція системи теплопостачання мікрорайонів «Північний», «Західний», «Новий» м. Павлоград , локальна система №1, мкр. «Північний». Котельня №1.Коригування. Кошторисна вартість будівництва — 1402,1 тис.грн. Роботи виконувалися 2019-2020 роки. У 2020 році було завершено та дофінансовано роботи у сумі — 535,5 тис. грн.

Виготовлена проектно-кошторисна документація та здійснена експертиза по об’єкту «Реконструкція системи опалення в центральній міській бібліотеці за адресою: вул.Центральна, 67/4, м. Павлоград. Дніпропетровська обл.» — 33 тис.грн.

С.2.3.2.Капітальний ремонт по заміні віконних заповнень в будівлі КЗ «Дитяча музична школа №2 по вул.Тельмана № 3 в м.Павлоград Дніпропетровській області». У липні 2020 року встановлено 6 віконних заповнень на суму 39,9тис.грн. (кошти місцевого бюджету). Необхідно встановити 11 віконних заповнень.

С.2.3.4. Реставрація та модернізації будівлі театру ім. Б.Є. Захави із застосуванням енергозберігаючих заходів. У 2020 році на реалізацію проекту реконструкції приміщень театру було витрачено — 124тис.грн. Виконані будівельні роботи на 121,07 тис.грн., а саме протиаварійні та першочергові роботи по посиленню фундаментів, стін, заміні конструкцій даху, стелі, підлоги та ін.

По стратегічному напряму D. Комфортне та безпечне місто реалізовувались проєкти:

D.1.2. Розробка ТЕО-інвестиції для відновлення роботи Павлоградського родовища підземних вод, як джерела питної води. Ведуться переговори та готується пакет документів ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» щодо передачі водозабору в комунальну власність міста.

Для відновлення роботи Павлоградського родовища підземних вод та подальшого прийняття його в комунальну власність міста необхідно розробити техніко-економічне обґрунтування інвестицій, визначити сучасний стан запасів підземних вод Павлоградського родовища, їх використання для господарсько-питного та технічного призначення.

D.1.3. Реконструкція аварійних ділянок трьох ниток водоводу в районі будинків № 416-424 по вул. Дніпровська. Підприємством КП«Павлоградводоканал» виконуються будівельно-монтажні роботи на суму 200 тис. грн. Буде прокладено 200 метрів полієтиленових труб d=15 м.

D.1.4. Будівництво та реконструкція напірних каналізаційних колекторів КНС м. Павлоград. Кошторисна вартість 30030 тис.грн. Проєктом передбачається будівництво 2-х ниток колектору загальною довжиною 3971 м. з монтажем камер переключення і пристроїв. Кошторисна вартість складає 29847,4 тис. грн.

За кошти міського бюджету розроблено ПКД та виконано коригування проєкту. Замовник робіт — Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Впровадження проєкту здійснювалось за рахунок коштів обласного бюджету.

D.1.5. Реконструкція системи аерації на каналізаційних очисних спорудах м. Павлоград. Підприємством КП «Павлоградводоканал» було виконано будівельно-монтажні роботи на суму 350,0 тис. грн. Було прокладено 400 метрів фільтраційних труб d=100м.

D.2.2.Реконструкція автомобільних доріг та тротуарних доріжок. Виконано поточний ремонт дорожнього покриття на суму 9764,47 тис. грн., а саме :

— виправлення профілю основи доріг на суму 807,9 тис. грн.

— поточний ремонт основних доріг міста на суму 6492,43тис. грн.

— ямковий ремонт прибудинкових доріг, тротуарних доріжок та зупинок громадського транспорту на суму 2464,14тис. грн.

КП «Затишне місто» виконано роботи з поточного ремонту асфальтобетонного покриття на 30 вулицях загальною площею 2560,51 м2 .

Проведено експертизу проєктно-кошторисної документації, укладено договори з підрядною організації, авторським та технічним наглядом, оформлено дозвіл на початок проведення будівельних робіт по об’єктам:

— Капітальний ремонт внутрішньоквартальної дороги на вул. Дніпровська, 563,6 в м. Павлоград. (Роботи по об’єкту будуть здійснюватися у 2021р);

— Капітальний ремонт внутрішньоквартальної дороги по вул. Дніпровська, 551,5 в м. Павлоград. (Роботи по об’єкту будуть здійснюватися у 2021р);

— Капітальний ремонт внутрішньоквартальної дороги від будинку №10 на вул. Гагаріна до будинку №14 на вул. Балашовська в м. Павлоград. (Роботи по об’єкту будуть здійснюватися у 2021р).

Розпочато роботи по об’єктам:

— Реконструкція світлофорного об’єкту на перехресті вул. Шевченка-Центральна-Горького. (Роботи по об’єкту будуть здійснюватися протягом 2020-2021р);

— Реконструкція світлофорного об’єкту на перехресті вул. Полтавська та вул. Дніпровська в м. Павлоград (Роботи по об’єкту будуть здійснюватися протягом 2020-2021р);

— Капітальний ремонт внутрішньоквартальної дороги по вул. Можайського,10, вул. Підгірна,1 та вул. Підгірна, 5 м. Павлоград.

Проведено коригування та перерахунок проєктно-кошторисної документації по об’єкту «Капітальний ремонт площі Соборна м. Павлоград».

Укладено договори на розробку проєктно-кошторисної документації:

— Капітальний ремонт пішохідної доріжки на території парку ім. Комарова в м. Павлоград.(Проект розроблено);

— Капітальний ремонт вул. Михайленка Андрія в м. Павлоград. (Фінансування проектних робіт на 2021р);

— Капітальний ремонт частини вул. Шевченка (від вул. Центральна до вул. Харківська) в м. Павлоград (Проект розроблено);

— Капітальний ремонт прибудинкової дороги з влаштуванням зливової каналізації по вул. Соборна, 121 (Проект розроблено);

— Капітальний ремонт частини вул. Світличної Ганни (від вул. Центральна до вул. Успенська). (Фінансування проектних робіт на 2020-2021р);

— Реконструкція вул. Центральна в м. Павлоград. (Фінансування проектних робіт на 2020-2021р);

— Будівництво світлофорного об’єкту на перехресті вул. Успенська та вул. Соборна в м.Павлоград. (Фінансування проектних робіт на 2020-2021р);

— Капітальний ремонт дороги вздовж вул.Дніпровська (від. пр.Шахтобудівників до вул.Кооперативна) в м.Павлоград. (Проєкт розроблено);

— Капітальний ремонт прибудинкової дороги вздовж будинків вул. Можайського, 8 та вул. Челюскінців,8 в м.Павлоград. (Проект розроблено);

— Капітальний ремонт прибудинкової дороги вздовж будинку вул. Балашовська, 12 в м.Павлоград. (Розробляється ПКД);

— Капітальний ремонт внутрішньоквартальної дороги вздовж будинків №1, №4, №6 на вул. Балашовська в м.Павлоград.(Розробляється ПКД);

— Капітальний ремонт внутрішньоквартакльної дороги вздовж будинків №16,18,20 на вул. Войнової в м. Павлоград.(Розробляється ПКД).

КП «Павлоград — Світло» проведені наступні роботи:

— нанесено 61,535км дорожньої розмітки на вулицях міста, а саме: «пішохідні переходи», 1.14.1, 1.14.2, 1.12, 1.22 та 1.1; 1.5 «осьові лінії».

— встановлено 134 дорожні знаки.

Постійно виконується технічне обслуговування світлофорних об’єктів та дорожніх знаків на вулицях міста.

D.2.4.Реконструкція паркових зон та скверів м. Павлоград.У 2020 років отримано дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування з подальшим виконанням робіт у 2021 році:

— Реконструкція парку на сел. ПХЗ м. Павлоград

— Реконструкція парку на сел. ПМЗ м. Павлогра

D.3.1. Забезпечення громадського порядку в місті (КП «Муніципальна варта»). Комунальним підприємством «Муніципальна варта» проводяться рейди із знищення наркореклами, забезпечення безпеки проведення офіційних мітингів; патрулювання Дитячого парку та інші

З метою профілактики правопорушень у вечірній час регулярно патрулюються вулиці та паркові зони міста.

D.3.2. Оснащення міста камерами відеоспостереження.

У липні 2020 року на сесії Павлоградської міської ради затверджено рішення про прийнятті Програми забезпечення громадського порядку та громадської безпеки на території м. Павлограда на період до 2025 року. В програмі передбачається виділення з міського бюджету коштів на щомісячне обслуговування всієї системи відеоспостереження.

Взагалі, на території міста встановлено 89 відеокамер, з них 6 розташовано на автомагістралях в`їзду і виїзду з міста із системою розпізнавання автомобільних номерів.

Стратегічний напрямок Е. «Місто якісної освіти» включає в себе дві стратегічні цілі Е.1. «Розвиток мережі та МТБ освітньої галузі» та Е.2. «Якісна освіта».

Е.1.1.«Запровадження нових інформаційно-комунікаційних технологій в навчальний процес, комп’ютеризація шкіл». Придбано 41 одиницю комп’ютерної  техніки, на що з місцевого бюджету виділено 576 тис. грн. Збільшилась кількість комп’ютерних класів в закладах загальної середньої освіти (налічується 34 класи).

На реалізацію проєкту Е.1.2. «Реконструкція, капітальні ремонти та придбання матеріально технічного оснащення в ЗШ та ДНЗ м. Павлоград»  виділено та освоєно з місцевого бюджету 957 тис.грн.. Кошти державної субвенції в сумі 3,1 млн.грн. використані на відновлення протипожежної сигналізації системи оповіщення та блискавкозахисту в ЗШ № 4, 5, 7, 11, 17, НВК № 2 .

Проблемними залишаються питання реконструкції НВК № 22. Проєкт передано до управління капітального будівництва Дніпропетровської ОДА. Для впровадження проекту необхідно кошти в сумі 21,2 млн. грн.

 Протягом 2020 року в рамках реалізації проєкту Е. 2.1 «Сучасний навчальний кабінет — необхідна умова доступу до якісної освіти», до початку навчального року обладнано 50 навчальних кабінетів для 1386 першокласників. На що використано 2609,5 тис.грн: 1877,2тис.грн. державної субвенції та 732,3 тис. грн. місцевого бюджету.

Реалізація проєкту Е. 2.3. «Організація якісного профільного навчання, профільної підготовки та профорієнтаційної роботи із учнівською молоддю на базі Міжшкільного навчально-виробничого комбінату» не є доцільною, так як суттєво зменшилась кількість бажаючих старшокласників здобувати саме профільну освіту в МНВК. Цього року організовано навчання для 240 учнів. У 2021 році заплановано перепрофілювання МНВК в Міжшкільний ресурсний центр, розширивши можливості для профільного навчання старшокласників та враховуючи потребі робітничих спеціальностей регіону.

В рамках реалізації проєкту «Впровадження енергозберігаючих технологій в ЗШ та ДНЗ міста Павлоград» проведені заходи:

— Передані з балансу відділу освіти на баланс КП «Павлоградтрансенерго» котельні НВК № 2, ЗШ № 3, інтернатного відділення Гімназії з інтернатним відділенням, закладів дошкільної освіти № 1 та 8. Задля обліку теплової енергії виготовлено проєктно-кошторисна документація, встановлено комерційні вузли обліку теплової енергії в приміщеннях вищезазначених котелень, проведено технічний та авторський нагляди. Загальна вартість робіт склала понад 500тис. грн.

— На баланс КП «Павлоградтрансенерго» було передано дві побудовані модульні котельні № 2 та 16.

— Для належної підготовки харчоблоків дошкільних закладів до роботи в нових умовах — запровадження аутсорсингу, було встановлено лічильники води та електроенергії на загальну суму 240тис. грн.

 

Начальник відділу з економічних питань                                                                          Т.А.Штонда

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження